Macera Basliyor !

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferhatd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,733
Boru diyince ben olayı anlamadım , o mazot soğutucusu, girişlerinde sağ sol iki tane oring conta var o contalardan kaçırıyor , önemli bişey değil yani, benimde başıma geldi
Ama sizin yapacağınız bişey değil çünkü o kelepçeleri çıkarmak sıkıntılı , hatta sanayide sıradan bi usta çıkartıyım derken kırabilir , bilen birine söktürün oring contaları değişince bi daha kaçırmıyor, oringler 20 lira gibi bişey üstünden çıkana göre oringcilerde bulabilirsiniz
Evet sonradan boru olmadigi cikti. Gerci 3 gundur yagmur yagiyor burda. Disco motor civarlari yolda gittigimden islandi. Bir kurusun ben yine altina yatip bakacagim tam emin olmak icin. Dun ustaya goturup gosterdigimde mazot sogucusundan dedi. Halbuki bir onceki sefer goturdugumde baska yer demisti orada calisan diger usta. Beni de dusunduren bu iki farkli saptama oldu. Kendim de bir emin olayim tam olarak nereden kaciriyor ona gore baktiracagim. Gereksiz yere birseyleri cikarttirmak istemiyorum.

Bilgi icin cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi eger 100% mazot sogucusundan kacirdigina ikna olursam, soyleyecegim ve onlar degistirsin "ring"i.
 

Etiketler
Altına yatmana gerek yok o silindir mazot soğutucusunun sağ ve sol uç kısımlarının altına elini sür ıslaklık varsa oringler kaçırıyor demektir , soğutucunun delinmesi zor ihtimal , çünkü paslanmaz krom malzemeden o, yeniside 4500 lira ona göre
Oring contalar giriş ve çıkışında hotumların bağlı olduğu plastik kapakların üstünde , kelepçeler çıkmadan o kapaklar çıkmaz bilgine
 

Sizin aracınızın anlaşılan baya bir işi var.Uzun dönem kullanacaksanız hatta satmayı düşünmüyorsanız maddi durum bozulmadıkça, tavsiyem ufak tefek dediğimiz işleri siz yapın,bu arabaların tamir kitapları var genelde Haynes kökenliler iyidir,onlardan edinin forum ve internet ayrıca bilgi kaynıyor tabi.

İkinci olarak senelik belli bütçeleri oluşturun ve ora ile alakalı revizyonu komple yapın.Örneğin boya, aracı söktürün komple boyatın. Parça parça yapmak pahalı gelir tüm işleri,çünkü birini yapıyorsun diğeri çıkıyor sonra aynı işler için yine işçilik parası veriyorsun.Genel olarak ama boya işini en sonra bırakın yine de.

Bence öncelik olarak, yaş itibari ile de ne kadar o-ring,plastik conta,karter keçesi,radyatör hortumu yani plastik parça varsa ömrünü çoktan tamamlamıştır.Ayrıca soğutma sistemi yani radyatör,devir daim,iç radyatör yine yenilemek gerekir.Bunun ile beraber ulaşabildiğiniz ne kadar soket varsa bunların çıkartılıp temizlenip yerine tekrar takılması saatlerce aranılacak arızalarında önüne geçer.Kolay gelsin.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,455
Mesajlar
1,518,137
Kayıtlı Üye Sayımız
172,108
Kaydolan Son Üyemiz
desiredesire

SON KONULAR



Geri
Üst