Lütfen Bu Sorunlara Nasıl Cözüm Bulabilirim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avcı_87 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,458

avcı_87

97.model 2.2 opel frontera
Yer
KONYA / AKŞEHİR
arakadaslar daha önce izmirde yasıyodum simdi ise konya aksehirde yim burda bu araca bakmak dahi istemiyorlar aracta diroksiyon hidroligi calısmıyor hararet ibresi calısmıyor motor bilogundaki tapaların birinde su sızdırma var bunlara nasıl bi cözüm bulabilirim hangi ustaya cektiysem aracı sorunlarını sögledimmi adamlar aracın kaputunu dahi acmak istemiyor hic olmasa kendi imkanlarımla araca nasıl bi cözüm bulabilirim lütfen yardımcı olun şimdiden herkeze teşekkürler

Etiketler
Ynt: Lütfen Bu Sorunlara Nasıl Cözüm Bulabilirim

İyi akşamlar, öncelik olarak motor tapasından su kaçırma basit , Konya Büyükşehir motor rektefiye işi yapan usta tanesi 5-10 tl olan tapayı yenisi ile değiştir hatta hepsini değiştirebilirsin 7 tane olması lazım , ikinci olarak direksiyon kutusu İsuzu ustasına gidip ( özel servis olsun yetkili servisler yeni modelleri bildiklerinden hem anlamazlar hem de fahiş fiyat verirler ) servo sistemini göster TFR isuzu ile TAMAMEN aynıdır çok ucuza halledersin, sen direksiyon sistemini göster ustaya sana benim dediklerimin aynısını diyecek ( yağ kaçırıyordu ilk aldığım zamanlar opel servisi 750 tl fiyat çıkardı İsuzu servisinde işçilik dahil 80 tl hallettiler ) , diğer elektrik işi için birşey diyemem elektrik ustası çözer gibi geliyor Konya'da iyi ustalar vardır , Konyalı birkaç arkadaş vardı forumda fronterası olan . Sihirli kelime Frontera'da İsuzu TFR-TFS . İsuzu dmax aldım yeni 2008 motor haricince hala frontera ile aynı parçaları var :smiley:

hocam antalyada hüseyin usta diyorum başkada bişey demiyorum. konyada hem boşa zaman ,hemde boşa para harcamaya gerek yok atlayıp gidin antalyaya tertemiz yaptırın arabanızı.adam bu işin gerçekten uzmanı...ben erzincanda yaşıyorum bi motor yaptırayım dedim rezil oldum,ne trabzonu kaldı motoru gezdirmediğim ne istanbulu,ama sağolsun hüseyin usta bu arabayı gerçekten çok iyi biliyo beni kurtardı eminim sizide mutlu edecektir...

avci kardes konya aksehir sanayide bi abim var yagci kamil usta git bi cayını ic arabandan anlamaz ama.onun tavsiyesiyle arabana bakmayan ustalar bakar.ayrica belki sana usta tavsiyesinde falan bulunur.

hocam direksiyon kutusunu sökmek bir hayli zor ben aracı ilk aldığımda aracı çekici ile bir yerden başka bir yere götürmüşler çekici geri zekalısı geri zekalı diyorum çünkü bu araç yaklaşık 1900 kg rot koluna halatı takıp araca yüklemeye çalışmıs halat aracın agırlıgından dolayı rot kolunu kırmıs ben aldıgımda yanıma bi rot kolu aldım yerinde değiştirdim aracı arkadaşımın dükkanına çektim bi sorun yoktu ertesi sabah geldiğimde aracın altında yag gördüm baktım direksiyon kutusunun rekorundan kaçırıyor rekoru söktüm metal hortumun çatlamış oldugunu gördüm kaynattım trerine taktım rekoru sıkmak için altına yattıgımda ne göreyim direksiyon kutusu kırılmış direksiyonu çevirdiğimde kutu içindeki piston mafsalın oldugu yeri itiyor ve rekor kasıntı yaptıgı için rekor hortumunu çatlatmış neyse mecbur kutunun yenisini alacagız dedim bir fiyat araştırmasına girdim kutu 2 bin tl cıvarı ankarada bi çıkmacıda buldum oda 1200 tl istedi tamiri oldugunu tahmin ettim ve kutuyu söktüm sökerken ilk önce direksiyonu kilitledim çünkü direksiyonda airbag sargısı vardır direksiyon boştayken söküp takarken turundan fazla atarsa sargı kopar birde ön difransiyelin üzerinde bulunan 4 çekere geçmeyi saglayan vakumlu motor var onu söküyorsun yoksa kutuyu terinden çıkarmak imkansız daha sonra rekorları ve kutunun baglantılarını söküyorsun sonra rot kollarını söküyorsun ve direksiyon kutusunu direksiyon mafsalından ayırıyorsun ayırırken mafsalla mafsala giren mile işaret koy takarken yönünü kaybetmemiş olursun direksiyon milini terse çeviren şaseye baglı küçük bir şanzıman var onuda sök yoksa kısa mili yerinden çıkaramassın ben biraz ugraş sonunda kutuyu söktüm kutuda yag kaçırma yoktu ama kırıktı şöyleki direksiyon kutusu iki parcadır bir kısmı yagı depoya ve pistona tahliye eden mekanızma bu pig döküm digeride içindeki pistonun çalıstıgı kovan buda çelikti benim kutu mekanik kısmın kovanla birleştiği yerden kırılmıştı istanbulda bostancı sanayide koç tornaya götürüp yaptırdım koç torna sadece direksiyon kutusu ve pompa tamiri yapıyor hem kaynak yaptılar hem içindeki keçeleri ve diger aksamlarını değiştirip revize ettiler kaynak ve revizyon için 250 tl ödedim ki çok uygun 1 senede garanti verdiler orda araştırırsan belki iyi bi revizyoncu bulabilirsin işin ustalık kısmına gelince ben aracımın herşeyini kendim yapıyorum geçenlerde triger seti değişimine servis 350 tl istedi parça da yani set 530 tl dedi ben bir hafta kadar araştırıp iyi bir marka set buldum ve kendim değiştirdim servis harıcı 10 tane ustaya götürdüm 5 tanesi biz bunu yapamıyoruz bizde aparatları yok dedi 5 taneside yaparız ama 350 tl dediler ben kendim 4 saatte söküp taktım yani bu aracın ustasını bulmak zor kolay gelsin formda diger paylaştıgım konulara bakabilirsiniz yardım edebileceğim bir şey olursa tel 0541 388 34 47 istediğiniz zaman araya bilirsiniz hararet sorununuz muhtemelen müşürden olabilir müşür çalışmıyodur elektirikçiniz varsa baktırın

Ynt: Buji Kablolarının Takma Sıralamsına Yardım

su kacırma sorununu kendi cabalarımla hallattim sunfik diye bi yapıştırıcıyla hiçbi sorun kalmaadı sanayide bi tapa degiştireçekler büssürü laf sayıyorlar bende kenndim hallettim arkadaşlar buji kablolarımı tamamen sökmüştüm yenisiyle degiştirmek için şimdi takma sıralasını yannlış yapıyorum heralde araç calışmıyor sıralamayı nasıl yapmam gerekiyor bagzen cıvv diyede ses geliyor yanlış takmaktan dolayı bu ses motora zarar vermişmidir acaba

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR