LR Freelander Dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mauvais Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,650

mauvais

Zirve
Yer
İstanbul
Merhaba hepinize,

ben bugünlerde Freelander'la ilgileniyorum. gözüme kestirdiğim 2-3 tane araç var. ama bazı konularda kararsız kaldım ve yardımlarınızı bekliyorum
(Forumda Freelander ile ilgili sayfaların hepsini okudum..)
1. Freelander > 2.0 TD4 HSE ile 2,0Di arasında ne fark vardır. ben bütçem dolayısı ile 2000-2001 model bakıyorum. daha önceki yazılarda bazı arkadaşlar
bu modellerin dizel motorlarının iyi olmadıkalrından bahsetmişti. TD4 motorun da BMW ye ait olduğunu söylemişti. bulduğum arabalaın 2sinde TD4 motor olduğunu söylüyorlar. 2000-2001 Modellere bu motorlar uygulandı mı?
2. 120-150 bin km'ler bu araçlar için çok yüksek midir?
3. servis fiyatlarından çok içeri girer miyim?
4. mazot sarfiyatı ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

ben aracı ağır arazi için düşünmüyorum. normal şehir içi kullanım, (malum yollar zaten çok kötü ve bu araçların bu yollara daha uygun olduğunu düşünüyorum) haftasonu hafif off road gezileri ya da karlı yollar için istiyorum. tabi bir de büyük bir araçla gezmenin zevkine varabilmek..

şimdiden teşekkürler..

Ynt: LR Freelander Dizel

Selam,

Cevap gelmemiş olmasını daha ziyade tatil dönemine ve FL kullanıcılarının forum içinde sayıca az olmasına bağlamak lazım :smiley:

Bildiğim kadarı ile; 1997 yılında lansmanı yapılan Freelander'ın 2006 sonunda açıklanan FL2'ye kadar kullandığı iki dizel motor da 2.0 litre I4 tipi motor. Her iki motor da direct injection ve 4 silindir sahibi; doalyısı ile isimleri aynı: TD4....

1997 - 2001 arasındaki motor turbo dizel, 2002 - 2006 arasındakiler common rail turbo dizel. 2007 yılından itibaren 2.2lt olanı çıktı, yine TD4 ismi ile. :smiley:

tahmin edersiniz ki, her motor değişimi daha iyi sonuç almak içindi. Dolayısı ile, model tercihinizi ona göre yapmanızda fayda var. yine de belirtmek lazım ki, Common Rail olanın "ağır bakım" dönemindeki masrafı biraz daha çok olabilir.

Mazot sarfiyatını bilmiyorum, ama 8-9lt / 100km olmalı.

kolay gelsin

s a ben 2000 model 2.0 di kullanıcısıyım aracı 8 ay önce aldım bi garajdan aldım 64 binde idi adam 5 yıl önce vefat etmiş oğulları yurt dışından senede 1 ay gelip biniyolarmıştı nasip etti allah aldık biniyoz 55 litre mazotla yaklaşık olarak 700 750 km yol yapıyor araç yol tutuş mükemmel bi baskı balatası 320 tl araziye ilk cıkarken önümde defender range rover pajero land cruiser falan vardı ben cekme halatını hazırladım fakat araziye cıktığımda yanımdakiler dediki senin freelander ii tırmanıyo bende hayran kaldım fakat sizlere tavsiyem eğer ki freelander alırsan aracın dilinden anlayan birilerine yaptırın arabayı ve bakımlı bin arabaya erteleme bir kaç yerinde sorun var ama ufak tefek sorunlar kapı lastiği falan filan biraz da alçak cok taşlı ve sivri yerlerde muhafaza carpıyo ama bunun da sebebini asfalta cıkınca anlıyosun tavsiyem sizlere motoruna dikkat edin sonuçta dizel alacaksan cok önemli.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. benim korkum çok masraf çıkarması.. hoş 2. el araç heleki 100 - 150 bin kmlerde illa sorun çıkarır ama birde aracın kronik sorunu var ise
aracı kullanmanın tadı kaçar bir süre sonra..
bugün biraz daha araştırma yapacağım. Di motor ile Td4 motor 2000-2001 de uygulandı mı diye çünkü bazı ilanlarda Td4 BMW motoru olduğu yazıyor.
araç bulup da servis aşamasına geldiğimde servis konusunda da yardım rica edebilrim sizden.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR