Lr Discovery Almak İstiyorum Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokdogan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 88
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,034
Ynt: Lr Discovery Almak İstiyorum Yardım Lütfen

Mesela benim araç derinderin'inki gibi 800 km gitmiyor:smiley: yakıt konusuna takmış biri olarak birazdan gidip akış metreyi değiştireceğim bir sorun olmamasına rağmen.
Şaka bir yana yine kendi fikrim olarak söylüyorum. Hangi aracı alırsanız alın, ne kadar temiz olduğunu düşünsenizde mutlaka bir miktar para harcayacaksınız. Bu sizin ne kadar pimpirikli veya titiz olduğunuzla alakalı, çünkü bu araçlar şakır şakır yağ damlatsada, gösterge ışıkları parti lambaları gibi yanıp sönsede yürür. Sonuçta 10 küsur yaşında bir araba alıyorsunuz. Gittiği yere kadar falan diyip kullanan çok kişi var, ben öyle değilim ama:smiley: Demek istediğim içinize sinen bir tanesini alın, seceresi belli, büyük kazalar geçirmemiş, kaportası temiz, içi, koltukları düzgün, karşıdan bakınca yamuk yumuk durmayan, giderken yengeç gibi yan yan gitmeyen, motoru olması gerektiği gibi çalışan. Ondan sonra eğer binmeyi düşünüyorsanız arabayı yavaş yavaş toplayacak olan sizsiniz zaten. Bu arabalar öyle al sat arabası değil. O kadar para harcıyorsun niye satayım ki? Bende 2003 TD5 HSE var ve tek araba olarak kullanıyoruz. Ailecek çok seviyoruz.
Yalnız bütçeniz biraz az gibi geldi. Temiz olduğunu söyleyebileceğimiz 2003 veya 2004 td5 leri 50-55.000 tl altında bulabileceğinizi sanmıyorum. İnşallah gönlünüze göre bir araba bulabilirsiniz.
Kolay gelsin

Etiketler

erdinç beye ve mohavk rumuzlu arkadaşa çok teşer ediyorum. Bir kez daha heyecanlandım td 5 için. 6 Yıl önce suzuki mi alırken zihnimin bir kenarında td 5 varmış suzuyi satınca şimdi ortaya çıktı. Söyledikleriniz kelimesi kelimine isabetli beni tatmin eden yaklaşımlar. Özellikle "satmak için araç "almak bu bana göre değil gerçektende içim ısındığı zaman araçla aramda bir bağ oluşur. Doğru araçtan emin olursam kredimi de zorlarım. Şimdi bir kaç tanesini takibe aldım. Yukarda linkleride var öneri beklerim
Birde erdinç bey araçları koklayıp anlayan arkadaşlardan bahsediyorsun. Işte benim temel ihtiyacım bu arkadaşlara,ustalara nasıl ulaşırım.
Iki aydır şehirde haps oldum bi eltın :D da kurtulayım. Kayseriden selamlar

Ben ev sahibi oluyorum td 5 lerle arkadaşlar kayseriye gelmiş. erciyesi geziyoruz. Hayali bile heyecan verici

gokdogan' Alıntı:
erdinç beye ve mohavk rumuzlu arkadaşa çok teşer ediyorum. Bir kez daha heyecanlandım td 5 için. 6 Yıl önce suzuki mi alırken zihnimin bir kenarında td 5 varmış suzuyi satınca şimdi ortaya çıktı. Söyledikleriniz kelimesi kelimine isabetli beni tatmin eden yaklaşımlar. Özellikle "satmak için araç "almak bu bana göre değil gerçektende içim ısındığı zaman araçla aramda bir bağ oluşur. Doğru araçtan emin olursam kredimi de zorlarım. Şimdi bir kaç tanesini takibe aldım. Yukarda linkleride var öneri beklerim
Birde erdinç bey araçları koklayıp anlayan arkadaşlardan bahsediyorsun. Işte benim temel ihtiyacım bu arkadaşlara,ustalara nasıl ulaşırım.
Iki aydır şehirde haps oldum bi eltın :D da kurtulayım. Kayseriden selamlar

şöyle söyleyebilirim,ben binek araçlardan discovery e geçiş yapmadan yaklaşık 1 yıl önce bu camianın sitelerinde forumlarında oto mekanik hüseyin akbulut u görmüştüm.gittim tanıştım derdimi anlattım ve yaklaşımı esnaflığı hoşuma gitmişti.ve ondan yardım alarak ve onun onayıyla birçok araba götürüp gösterdikten sonra şu anki arabamı al bunu dediği için aldım ve çok memnunum.

özetle kayseride kim var nedir ne değildir bilemiyorum ama istanbulda hüseyin ustayı tavsiye ederim bir discovery kullanıcısı olarak.başka işinin ehli ustalar vardır mutlaka,kimseyi gücendirmeyelim de :smiley:

bu arada verdiğiniz linklere baktım,evet hepsi taş gibi aslan canavar vs,yine söylüyorum gidip dokunmadan bir ustaya göstermeden binip test etmeden anlayamazsınız ne olduğunu.fiyat konusundada kakyol arkadaşıma katılıyorum,ucu ucuna ekonominizi zorlamayın.minimum 10 yaşında bir araç alırsınız,aldığınızda herşeyi çalışır vaziyette olur değişim zamanı size denk gelir gereksiz bir mağduriyet yaşamayın ve araçsız kalmayın derim...

kolay gelsin.

erdinç çelik

Evet bunlar doğru gerçektende. Formda okumuştum ama hangi başlıkta kimin yazısıydı hatırlayamadım. Şöyle diyordu, aracı alıp servise götüreceğim ......listeye göre parçaları değiştireceğim. Sıfır ayarında olsun aracım güvenle binerim diyordu. Bulamadımda böyle bir liste olsa araç elden geçse değişim vakti gelmiş parçalar belirlenip tedarik edilse ne kadara mal olur acaba. Veya bu yaklaşım nasıl olgunlaştırılır.

O şekilde işin içinden çıkılacağını sanmıyorum ve ne kadar serviste kalır uzun iş,şu parça şu kadar zamanda bu parça keyfe keder diye bir zamanlama olacağını sanmıyorum.
Özetle antika toplamıyoruz ki, kişilikli yakışıklı ve taş gibi bir 4x4 ten bahsediyoruz.
Kullanıcaksın hakkını vericeksin keyfini çıkarıcaksın.zamznı gelince bakımınıda yapıcaksın keyfinide.
Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur.

Kolay gelsin..

Erdinç çelik

Kafamda sorular çok olunca çok konuşan çocuklar gibi oldum.
Bir kaç gün önce bir td 5 e talip oldum arkadaş araçtan bahsederken "ingiliz araçları üretilirken difransiyel kilidi olmadığını" kendisinin sonradan takdırdığını söyledi. Youtube de görüntülere bakarken şöyle diyordu: disco ya eksra yapmadan standart haliyle neler yapılır diyordu ki aracı çapraza alıyordu araç tek tekerle güzel bir şekilde çıkıyordu. Çamura, bataklığa giriyordu yine harika bir şekilde çıkıyordu. Bende mest oluyordum tabii. Standart hali nerelere kadar yeter arkadaşın söylediği orta kilit arka kilit nekar faydalı ne kadar dez avantajlı
Vb bir sürü sorular
Selamlar

Herkese iyi akşamlar. 2004 Model bir araç 2009 a kadar 22 bin km yapmış 2009 dan 2012 ye kadar 190 bin yapmış üç yıl içinde sonra 2012 den 2014 kadar da 45 bin bu aracı nasıl değerlendirmek gerekir. Diğer kriterleri dikkate almazsak.

gokdogan' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar. 2004 Model bir araç 2009 a kadar 22 bin km yapmış 2009 dan 2012 ye kadar 190 bin yapmış üç yıl içinde sonra 2012 den 2014 kadar da 45 bin bu aracı nasıl değerlendirmek gerekir. Diğer kriterleri dikkate almazsak.
Bence;
2004-2009 = Emekli bir amcamıza, ya da evinde 2-3 tane daha arabası olan zengin bir ablamıza ait olup, bu aracı sadece gün gezmelerinde ve markete gidip gelirken kullanmış olabilir ;D
2009-2012 = Araç el değiştirmiş ve sürekli seyehat eden bir iş adamına geçmiş.
2012-2014 = Yine el değiştirmiş ve sizin bizim gibi normal bir vatandaş kullanmıştır.

Güzel bir analiz gerçektende. Üç küçük kaza kaydı var toplamda 12 bin tl. 250 binlerde km. Ne kadar fiyat teklifi versem bu araca. Exper raporu da iyi çıkarsa. Selamlar
Saygılar

bu tarz araçlarda kaza maliyetlerini değil malum yedek parça pahalı serviste montajda daha da pahalı kazanın nerden ve nasıl olduğuna bakın

arkadaşıma bmw bakarken çok temiz hiç boyasız bir araç bulmuştuk fakat kaza raporunda hatırı sayılır miktar vardı toplamda 3 defa ön tampon bir defa da arka tampon değişmiş hali ile parça işçilik maliyeti ile yüksek rakam çıkıyordu

konuyla ilgisi yok ama garage bölümümde römork yapımı ile ilgi kendi çalışmam var ilgilenen arkadaşlar için sayfanın linini aşağıya ekledim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=106048.new#new

merhaba arkadaşlar eski bir defender kullanıcısı olarak land rover hastalığım yeniden nüks etmiş bulunmakta malum td5 ler yaşına göre kmsi çok yüksek ve buna rağmen fiyatlar komik denecek kadar yüksek dizel bir aracın bakım maliyetlerinide düşününce bir td5 yerine 2000 yada 2001 model lpg takılmamış bir v8 düşünmekteyim fakat malum 3,9 sekiz silindirli bir canavırın lpg ile kullanılsada bütçeyi yormasından korkmaktayım eğer sahip olursam bu aracı günlük olarak kullanacağım yani hafta sonu keyif arabası olmayacak hatta bir tane malum sitede gözüme kestrdim ve pazarlık bile ettim linkini versem degerli görüşlerinizi benimle paylaşırmısınız land rover la tanıştıgım günden beri başka hiçbir 4x4 den zevk alamaz oldum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-ikinci-sahibinden-2000-model-full-orjinal-discovery-4.0-v8-178577398/detay/

Damdan düşenin halini damdan düşen anlar derler.bende aynı sancıyı yaşıyorum fakat yardım etmek noktasında bende sıkıntılıyım.ne diyelim aradığını bulursun inşallah.

mantığımı yönetime geçirip suzuki yada terios alıp mutlu mesut yaşarım diye düşünsemde kısa bir süre sonra kendimi discovery ilanlarını gezerken buluyorum.
söylemişlerdide inanmamıştım bir kez land süren bir daha iflah olmaz diye çok ama çok doğruymuş her şey defenderın koltugunda yaşadığım 2 yıl acı tatlı günlerimde başladı :smiley:
acı tatlı diyorum çünkü land sahibi olmak zamanla acıdan zevk almayı insana öğretiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,514
Kaydolan Son Üyemiz
mozsarac

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR