LPG tankı yeri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,471

Baki Ö.

Kamp II
Yer
KONYA-BOZKIR
Merhaba 5 kapılı vitaramda zaten dar olan bagaj lpg tankı ile iyice sinir bozucu bir hal alıyor. Acaba alternatif bir lpg tankı yeri düşünemezmiyiz.

Etiketler
Ynt: LPG tankı yeri

selam .öncelikle bu uygulamalara yasalar izin vermiyor.yoksa aracımızın altnda pekala küçük tank için yerler mevcut.illaki bagajda olması gerekiyor.

yanlamasına 30 lt lpg tankı koyman mantıklı olur o zaman bagajı kullana bılıysun ayrı yetten port bagaj yaptıra bılırsın bagajın ufaklıgını unutturuyor :smiley:)))))))

LC lerde lpg tankı istetmenin yerine yani bagajın altındaki yere dışarıya konuluyor, 80lt tank koyuyorlar. O araçalara az bile. Yasal olarak sıkıntı yok. Mevzuat dingil mesafesinden belli miktar (tam ölçüyü bilmiyorum) yukarıda ve korumasının olmasını istiyor. Bunu sağlayabilirseniz sıkıntı yok. Bizim araçlarda bu zor. Yer yok. Mecburan bagaj içine yan olarak sağa yada sola dayalı yapılıyor. Sağa dayalı olması avantaj bence kapak açlınca hemen tankı görmüyorsun, yükleme yaparken kolaylık oluyor. Hepimiz aynı durumdayız bagaj meslesini tavan sepeti yada port bagaj ile çözüyoruz.

Daha önce uzun şase 3 kapı vitarada lpg deposu aşağıda uygulamasını ilan panosu vasıta bölmünde böyle bir araçta görmüştüm. Araç istanbulda, incelenebilir. Geçen seneki ilanları bir araştırın.

tank egzos çıkışının üzerine yani bagajın sol tarafına koymak dahi yasak ...

Jımny den söktüğum sıfır ayarında tavan bagajımı satıyorum sitede lilanı var idüşünürseniz ;D ;D ;D

5 yıl önce Vitara almaya niyetlendiğimde, alınca LPG taktırmak zorunda kalırsam bagajda olmasını istemem diye aracın altına yerleştirilebilir mi konusunu araştırmıştım.
O zamanki mevzuata göre eğer tank yerleştirildiğinde yerden yükseklik 20 cm olursa yasal olarak mümkün bilgisini almıştım. Aracın yüksekliği bunu karşılıyor ama altına bakınca tank koyulacak yer görülmüyor.
Ayrıca çeşitli forumlarda aracın altına tank yerleştirilen araçlarda LPG tankının motora göre alçakta kalmasından dolayı çeşitli arızalar çıktığını okumuştum.

hudev' Alıntı:
selam .öncelikle bu uygulamalara yasalar izin vermiyor.yoksa aracımızın altnda pekala küçük tank için yerler mevcut.illaki bagajda olması gerekiyor.

Tankın mutlaka bagajda olması gerekmiyor yasal olarak. Yerden yüksekikle ilgili gereklilik karşılandığı taktirde aracın altına da konabiliyor.

veteriner' Alıntı:
5 yıl önce Vitara almaya niyetlendiğimde, alınca LPG taktırmak zorunda kalırsam bagajda olmasını istemem diye aracın altına yerleştirilebilir mi konusunu araştırmıştım.
O zamanki mevzuata göre eğer tank yerleştirildiğinde yerden yükseklik 20 cm olursa yasal olarak mümkün bilgisini almıştım. Aracın yüksekliği bunu karşılıyor ama altına bakınca tank koyulacak yer görülmüyor.
Ayrıca çeşitli forumlarda aracın altına tank yerleştirilen araçlarda LPG tankının motora göre alçakta kalmasından dolayı çeşitli arızalar çıktığını okumuştum.

Bu mantıklı görünmüyor. Tankın basıncı zaten yüksek ve regülatör vasıtasıyla basınç ayarlanıyor. Dolayısıyla tank hangi yükseklikte olursa olsun sorun olmamalı.

Suzuki X90 da bir ara LPG düşünmüştüm, bizim lastikler bagajda zaten ortada yani lastik koyacak bir yer yok bir de LPG tankı olunca bagaj bayram yerine dönüyor. Aracın altına yerleştireyim dedim ama altta da namussuz japonlar bir santim boşluk bırakmamışlar :D mecburen benzini doldurup deh demek zorunda kalıyoruz.

Ben de bagaja sağa yerleştirdim, tekli koltuğun arkasına. 32 lt. sanırım. Çok sorun olmuyor. Çok bagaj gerekirse çiftli koltuğu yatırabilirim arkaya. Hatta bahsettiğim tekli koltuk konfor için hafif yatar ya arka koltuklar, o şekilde yatabiliyor, orada oturan rahat ediyor. Bence tankı taktırırken ona dikkat edin, önemsiz bir detaymış gibi duruyor ama önemli bence.

5 k Vitara'da asıl sorun benim için bagajın komple açık olması. Arabada hiçbirşey ( boş kutu bile ) bırakmıyorum. Camları 1 numara film kaplattım ama yine de çok rahat görünüyor bagaj. Ben de bir kilim aldım attım bagaja örtü niyetine ama pratik olmadı tabii. Bunun için birşey yaptınız mı ?

yukarıda yazmayı unutmuşum, arabam 5K jlx 2000 model.

Ben JLX 5K aracıma 40lt tekli koltuk sonuna kadar geriye yaslı iken taktırdım tam geldi ve hiçbir sorun yok.
Aracın altına aracın benzin deposunda tadilat yapıp küçülterek açılan yere takan gördüm ama orijinal teponun tadilat görmüş olması muyenede sorun oluyor.
O kişi de muayene öncesi depoyu bagaja alıp muyeneden sonra tekrar aşagğya taktığını söyledi. Lpg tankı için yapılan korumadan deponun tadilatının farkedilmediğini söyledi. Tabii bu işlem işin astarını yüzünden pahalıya getirirmi hesaplamak lazım.
Saygılar...

veteriner' Alıntı:
Güven Bey aracın altı ile ilgili yerden yükseklikle ilgili güncel olarak yasal zorunluluklar nedir?
Suzuki Vitara JLX'te araç altına montajınız var mı?

27 cm olmalı yerden yükseklik yanlış hatırlamıyorsam. Koruma da isteniyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri