LPG Tankı Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aydogan07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,047

aydogan07

Kamp I
Yer
Antalya
Web
www.bisikletrotalari.com
Merhaba,
Yeni aldığım aracın üzerinde 60 Lt. lik LPG tankı takılı. Haliyle tank büyük olduğu için, koltuğun arkasında boylu boyunca yatmakta ve bagajın büyük çoğunluğunu kaplamaktadır. Bagajı daha efektif kullanabilmek adına, bu tankı daha küçük boyutlarda olan bir tank(30-35 Lt) ile değiştirerek, bagajın sağ yada sol tarafına yan koymayı düşünüyorum. Ancak tankı değiştirdiğimde tekrar proje çizdirmeye gerek olur mu? Ruhsata işli olan mevcut LGP tankının, Muayene de değiştiği farkedilir mi? Ruhsatta ve LPG sızdırmazlık kağıdında Tankın markasından başka bir bilgi yoktur.

Bu konuda fikri ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Teşekkürler...

Etiketler

Ynt: LPG Tankı Değişimi

bence gerek yok tüvtürk depoya tarihe bakıyo ve sızdırmazlık yeterli .Hatta bazı arkadaşlar tup deposunu arabanın altına bıle takmışlar benzın deposunun yanına koruma takınca muayeneden bile gecıyomuş..

Merhaba,LPG ustam dikine tankin kaza aninda icerdekileri yaralama riski var dedi.
TUV den de gecirmenin plan degisikligi vs islemlerini anlatti.
Ben de camurluk ustune almak istemistim,fazla da kurcalamadim.
Birde benim elli litre anca ikiyuz km yetiyor.
Sizin tank buyuk yeterince uzun yol yapiyordur.
Kucuk tank sik sik ikmal gerektirir.
Arazide de,uzun yolda da tercih buyuk depodur.
Depoyu alta almaya izin varsa,en saglami orasidir bence.
Sahsi fikirlerim ve edindigim bilgilerdir.

Murat bey, söyledikleriniz mantıklı. Büyük depo bagaj kullanımını neredeyse öldürmüş. Benim için bagaj kullanımı tüp kullanımından daha önemli. En azından, gideceğimiz mesafeye göre tüp durumunu tahmin edebilir, gerekirse benzin takviyesinde bulunulabilir. Ancak bu şekilde daha sıkıntılı bir durum...

Ömer bey, lpg deposunun bir seri numarası ve imal tarihi var, lpg ruhsatında yazıyor olması lazım, depo değişirse lpg ruhsatına bu seri numarasının işlenmiş olması lazım.Depoyu işletmeden muayene yaptırabileceğinizi sanmıyorum.
Başka kaynaktanda bu bilgiyi doğrularsanız iyi olur.
Selamlar...

Arif Hüküm' Alıntı:
Ömer bey, lpg deposunun bir seri numarası ve imal tarihi var, lpg ruhsatında yazıyor olması lazım, depo değişirse lpg ruhsatına bu seri numarasının işlenmiş olması lazım.Depoyu işletmeden muayene yaptırabileceğinizi sanmıyorum.
Başka kaynaktanda bu bilgiyi doğrularsanız iyi olur.
Selamlar...

hocam normalde işlenmiş olması gerekiyor ama proje oraya git buraya git vakit ve para kaybı ...muayeneye gittiğinizde ben hiç raslamadım getir lpg ruhsatını bakayım tup tankın seri numarası projeyle uyumlumu , regulatör orjınalmi gibisinden soran olmadı ..bakar tüp tankın tarihine geçmisse değiş der gidip hemen değişirsin sanaide tamam olay çözülmüştür .sormaz kimse projeye işlettinmi diye ...
ömer bey sizin için tankın boyutu önemli değilse neden koskocaman tank kalsın orda küçük bişey takın ..hatta ben muayeneden geciyo diye biliyorum aracın altına takılan tanklar var madem değişeceksiniz tankı bir kere onuda araştırın bagaj tamamen size kalsın..saygılar..

BIM01' Alıntı:
hocam normalde işlenmiş olması gerekiyor ama proje oraya git buraya git vakit ve para kaybı ...muayeneye gittiğinizde ben hiç raslamadım getir lpg ruhsatını bakayım tup tankın seri numarası projeyle uyumlumu , regulatör orjınalmi gibisinden soran olmadı ..bakar tüp tankın tarihine geçmisse değiş der gidip hemen değişirsin sanaide tamam olay çözülmüştür .sormaz kimse projeye işlettinmi diye ...
ömer bey sizin için tankın boyutu önemli değilse neden koskocaman tank kalsın orda küçük bişey takın ..hatta ben muayeneden geciyo diye biliyorum aracın altına takılan tanklar var madem değişeceksiniz tankı bir kere onuda araştırın bagaj tamamen size kalsın..saygılar..
Murat bey, benim başıma geldi; muayene öncesi sızdırmazlık testi yaptırmanız lazım( yaptırmadan muayeneye yaptıramazsınız). Orada tanka da bakıyorlar. Benim aracımda tank değişmişti, muayeneden geri döndü.

Murat Bey, söyledikleriniz kesinlikle mantıklı ve akla yatkın. Ancak ülkemizde malesef bazen işler mantık çerçevesinde yürümüyor. O nedenle herhangi bir sorun yaşamamak, yada başımıza neler olabileceğini önceden öğrenerek ona göre işlemleri tamamlamak için bilen yada başına gelen arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

Arif bey, ben aracı aldığımda tüp takılı ve ruhsata işlenmiş durumda idi. Sanırım ruhsata işleme işlemi de Adana'da yapılmış Ruhsattaki sızdırmazlık belgesine baktığımda Çukurova Üniversitesine ait olduğunu görüyorum. Ruhsat ve sızdırmazlık belgesinde Tankın markasından başka bir ibare bulunmamaktadır. Şu an aracı ben Antalya'da kullanıyorum ve muayeneye Antalya'da sokacağım. Elimde ise belge anlamında LPG nin işli olduğu ruhsattan başka bir belge de bulunmamaktadır. Bahsettiğiniz sızdırmazlık ve muayenede ki kişiler tankın seri numarasını veya ebatlarını vs. nereye bakarak karşılaştıracaklardır. Proje ilk işlendiği yer olan Adana da ki muayene yada sızdırmazlık bürolarında kalmıştır.

Bu işlem bu kadar karışık olmaması gerekir diye düşünüyorum.

Yanıtlar için çok teşekkür ediyorum ...

Arif Hüküm' Alıntı:
Murat bey, benim başıma geldi; muayene öncesi sızdırmazlık testi yaptırmanız lazım( yaptırmadan muayeneye yaptıramazsınız). Orada tanka da bakıyorlar. Benim aracımda tank değişmişti, muayeneden geri döndü.

hocam tanka bakarlar uretım yılına bakarlar eger 10 yılı gecmişse degıstırırler ..seri numarasını yada kac litre takılı oldugunu kontrol edenı hıcccc duymadım ..hangımızın elınde lpg projesi var allah aşkına ruhsata işlettınmı tamam

BIM01' Alıntı:
hocam tanka bakarlar uretım yılına bakarlar eger 10 yılı gecmişse degıstırırler ..seri numarasını yada kac litre takılı oldugunu kontrol edenı hıcccc duymadım ..hangımızın elınde lpg projesi var allah aşkına ruhsata işlettınmı tamam

Ben başımdan geçenleri ( yorum değil) bir daha tekrar edeyim. Lpg tankında problem vardı, değiştirdim, kısa bir süre sonrada aracı muayeneye yolladım. Muayene öncesi sızdırmazlık istediler, orada tankın değiştiğini fark ettiler. İşlem yapıldı, seri numarası kayıt altına alındı. Sonrada muayene gitti ve muayenesi yapıldı.
Selamlar.

Merhabalar;
Bir önceki aracım Toyota Land Cruiser'di Lpg tankı küçük geldiği için daha büyüğü ile deiştirdim, muayeneye gitmeden önce sızdırmazlık raporu aldım ve muayeneye gittim hiçbir problem yaşamadı.
Saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR