Merhabalar,
Aracım 2000 model Hyundai Galloper V6 makinalı ve otomatik.
Aracımda Atiker sıralı sistem LPG var takıldığı bir sene olmuş. Benim sıkıntım gösterge panelinde olan CHECK ENGINE lambasının (arıza lambasının) sürekli yanması.
Bu normal midir veya söndürülebilme şansı var mı. Hani gerçek bir sıkıntı durumunda fark edilmeye bilir.
Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
Ben de de ayni durum soz konusu.Hatta o isigin yanmasi LPG kullaniminin devrede oldugunu gosterdigi icin bize gore bir arti gibi geliyor.Yanmadigi zaman LPG sisteminde bir ariza oldugunu dusunuyoruz.Forester kullanan buradan bir arkadas kendisi bilgisayar ile aracinin hava yakit karisimini ayarlayip o isigi sondurdugunu anlatmisti.Galloper'da bilgisayar baglayacak bir soket olup olmadigini bilmiyorum.Gordugum kadariyla yok ama hava yakit oraniyla oynayip sondurmek mumkun olabilir.Benzin ile dogru calistiginda gaz ile de dogru calisir mantigina gore hareket ediyorum.Ben uc yildir,eski sahibi de benden once bir uc yildir yani alti yildir LPG ile problemsiz gidiyor.
Aracınız yakıt karışımı hatası veriyor zannedersem. Düzgün bir lpgciye gidip ayarlattırın. Arıza lambanızın yanması diğer arızaları anlamanızı engeller.
arıza lambası ilk günden beri yanıyor(takıldığında)takan ustada çok iyi tanınan bir usta idi,kendisi artık istanbulun terketti marmarise yerleşti bana açıklamasını yapmıştı ama aklımda kalmadığı için şu an yazamıyorum.nerdeyse 4 senedir lamba yanık kullanıyorum,geçenlerde başka bir usta ayar yaptı arıza lambası için hiç bir şey söylemedi.
Merhabalar,
benim aracıma LPG tesisatını hiçte iyi olmayan bir usta merdiven altında yapmış, en az onun kadar iyi olmayan yetkili bir firma onaylayıp yasal işlemleri tamamlayıp ruhsat işlemini yapmışlar.
Yapan ve proje yapanlara ulaştım hepsi suçu diğerine attı, birde sonunda baktım suçlu benmişim.
Komple söküp yeniden yaptık fakat lamba yanmaya devam ediyor.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
bende de aynı durum var.japonyadan sensörler mi aldırmadılar neler neler.hep boşuna para harcadım.arabanın gidişinde hiç bir sıkıntı yaratmıyor.ben de vazgeçtim.yalnız şöyle bişey oldu.ben lambayı söndürttüm baya kullandım ,yanmadı.sonra aldığım gazı değiştirip total den aldım hemen yandı.o zaman lpg ile alakalı bişey olduğuna kesin kanaat getirebildim.
Arıza lambası yanması normal değil genelde bu hatanın adı fakir karışımdır.Çözümü gayet basit ilk olarak aracınız benzin ile sorunsuz çalışmalıdır şayet buna eminseniz doğru lpg servisine serviste ilk olarak aracınızı hangi marka lpg var ise araçta o markanın bilgisayarına bağlatın ve tüm lpg yazılımını silsinler lpg nin beyninden sonrasında yeni yazılım atıp kalibrasyon yaptırın benzindeki püskürtme oranlarını kayıt etmesi için araç marka modeli motor gücü beygir gibi bilgileri doğru girdirin kontrol edin genelde Suzuki Grand vitara için Vitara girer usta vs....Kalibrasyon bittikten sonra yeni yazılım ile uzun dönem sorunsuz kullanılabilir..
Fakat sonrasında farklı marka lpg kaliteli yada kalitesiz lpg ler ayarları bozabilir kullanımınıza göre 5-6 ay sonra tekrar ışık yanabilir aynı işlemin tekrar yapılması gerekebilir ...
Ben 2005 Suzuki Grand vitarada Tartarini kullanıyorum senede en az 20.000 km yolum var 6 ayda bir yanar ışık genelde ayarlanır ve sorun kalkar.
Demek ki 20bin km de bir motorunuzda ölçülebilir bir değişiklik (aşınma, vs) oluyor, lpg'nin kendisinin değişimi (varsa öyle birşey) bu kadar düzenli olamaz.
bir depo ile 200 km yaptığımı düşünürsek 20.000 km de 100 depo lpg eder Türkiye koşullarında yakıt kalitesi ne kadar güvenilir düşündüğünüzde birde bunun içine senenin neredeyse 6 ayı ağır off-road yaptığımı da göz önüne alınca motordaki değişimler gayet normal değilmidir sizce ?
Sonuçta metal bir yapıya sahip motor ekipmanları sürtünme aşınma her araçta olmazmı
Normaldir de ölçülebilir olması ilginç geldi.. yani subaplar tamir görme aşamasına gelinceye kadar kademe kademe motorun davranışını değiştiren ve etkileri ölçülebilen aşamalardan geçiliyor.