LPG hakkında bilmek istedikleriniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,968
Ynt: LPG hakkında bilmek istedikleriniz.

merhaba bide araştırdıgım kadarıyla bu modellerin elektrik sistemi farklı oldugunu ögrendim.enjektörlerin bazı modelleri tanımadıgı okumadıgı gibi şeyler söyleniyor.böyle bişey varmı,dogrumudur.bilgi verirseniz sevinirim.kolay gelsin.

Etiketler

Zavoli için kötüdür ya da olmaz diyemem.

Böyle bir motor için vasat ürünlerin dışında bir ürün seçmek gerekir. İyi ürün ve iyi işçilikle sorun yaşamazsınız.

Benim işyerimde bu tür araçlar üzerinde çok ciddi bir tecrübemiz var. Biz 6 ve 8 nsilindirli araçların tamamına İNKAGAS BMD markasını takarız. En ufak bir sorun yaşamaksızın LPG dönüşümünü tamamlıyoruz. Kendi işyerimi ve ürünümü de tavsiye ediyorum tabii :smiley:

Siteden bazı arkadaşlarımızın araçlarında uygulama yaptık. En azınbdan çay içmek ve sohbet etmek için beklerim.

Bu başlık satış ana başlığında olmadığından bu paylaşımı buradan yapmak doğru olmaz.

Lpg dönüşüm hakındaki yararlı bilgileriniz kılavuz niteliğinde, saolun, fakat Ankara da Prins marka lpg takan en bilinen iki yere sordum,
sorum şuydu, Lpg uygulamalarında termoplastik boru kullanıyor musunuz? Cevap ilginç oldu (iki yerdede) O nedir? dediler. Sonra muayeneden sadece bakır boru geçer dediler ki sanırım bilmediklerinden bu cevabı verdiler. En iyi sistem ve en uygun şekli bakır boru ile oluyor diye belirttiler.
Firmalardan birisi Ege Oto , diğeri Özbek Servis. Bunlar Ankara daki yetkili Prins servisleri.

Her istenen şekil ve ölçüde LPG tankı olabilir mi?

Teorik olarak olabilir. Ancak pratikte ne yazık ki bu pek mümkün değil.

LPG tanklarının üreticileri kendileri için ve tankları için TSE bnin ilgili standartlarına uygunluk belgesi almak zorunda. Her bir tankın detaylı projesi ve hesaplamaları da yapılıp onay almalı. TSE dışında ilgili Bakanlık ve MMO nu da onayları alınıyor. Uzunca süren bu süreç sonunda tank üreticileri ancak onayını aldıkları şekil ve ölçülerdeki tankları üretebiliyor.

Eğer bir firmanın sizin ölçülerinize göre yank imal etmeyi kabul ettiğini düşünsek bile, bu tankın maliyeti ile eminim yeni bir araç alınır zaten.

Ancak buna rağmen tamamen sınırlı da değiliz. Temel olarak silindir ve simit olmak üzere iki tipte tank var; ama bunların farklı ölçüleri de mevcut. Piyasada her ölçü sıklıkla bulunmadığından pek karşılaşmıyor olabilirisiniz. Ancak silindir tankların farklı boy ve çapta olanları olduğu gibi, simit tankların da farklıo çap ve kalınlıkta olanları var.

Her araç için üreticilerin listesinden en uygun şekil ve ölçü şeçildikten sonra 1 gün içerisinde bu tankı edinmek ve böylelikle mevcut şartlar içerisinde en doğru işi yapmak seçeneği elimizde.

Ben kendi işyerimde de öncelikli olarak müşterim ile bu konuyu tartışıp neticelendiriyor, ondan sonra uygulamayaq geçiyorum.

tansu79' Alıntı:
Lpg dönüşüm hakındaki yararlı bilgileriniz kılavuz niteliğinde, saolun, fakat Ankara da Prins marka lpg takan en bilinen iki yere sordum,
sorum şuydu, Lpg uygulamalarında termoplastik boru kullanıyor musunuz? Cevap ilginç oldu (iki yerdede) O nedir? dediler. Sonra muayeneden sadece bakır boru geçer dediler ki sanırım bilmediklerinden bu cevabı verdiler. En iyi sistem ve en uygun şekli bakır boru ile oluyor diye belirttiler.
Firmalardan birisi Ege Oto , diğeri Özbek Servis. Bunlar Ankara daki yetkili Prins servisleri.

Termoplastik LPG borusu, bakır boru yerine avrupada kullanılan, çok daha güvenli borudur. Darbeye, vibrasyona daha dayanıklıdır. Birleştirme aksesuarları daha güvenlidir. Kolaylıkla istendiği yerden döşenebilir.

Bu ürünü her marka istese de kullanamaz. Çünkü bu borunun önce markanın Bakanlıktan onaylı parça listesinde bulunuyor olması gerekir. Bu olmadığı taktirde Tüvtürk den geçmek mümkün olmaz.

Bü ürün sadece İNKAGAS BMD markasında onaylıdır ve şu anda Türkiye'ye sadece bu marka vasıtasıyla hazır LPG kitinin içinden çıkar. Parça listesinde de onaylı olduğundan muayene de hiç bir sıkıntı yaşanmaz.

Güven bey sıralı sistem için bakımda yapılması gerekenleri anlatmışsınız, normal lpg sistemlerinde ne şartlarda bakım yapmak ve neleri değiştirmek gerekir ?

Karbüratörlü sistemde de filtre olduğundan, 10.000 km de bir filtre değişimi gerekir.

Bu sistemde yakıt ayarlarının bozulması ihtimali sıralı sisteme göre daha fazladır. Aracı yanlış ayarlarda uzun süre kullanmamak adına, ayarların da gözden geçirilmesi gerekir.

Bunların dışında yine sıralı sistemde olduğu gibi sistemin genel kontrolü ve araçta LPG yi etkileyebilecek sıkıntılar varsa, bunların tespit edilip bildirilmesi gerekli.

Bizim baş ustamız motorcu kökenli olduğundan, LPG yi etkileyebilecek araçtaki sıkıntıların tespiti ve hatta çoğu zaman giderilmesi konusunda daha fazla hizmet de verebiliyoruz.

Aracımı alır almaz Trabzonda BRC nin servisine gidip lpg sistemine komple bakım yaptırıp gözden geçirilmesini istediğimde, "abi ne bakımı sıralı değil ki bu" yanıtını aldım, filtresi vs. yokmu bunun değişmesi gerekmiyor mu ? dedim yok dediler.Tankın şamandırası bozuk galiba fazla gaz alıyo, dolum sırasında bazen garip sesler çıkarıyo dediğimde ise daha ne istiyosun abi tankın fazla alıyomuş işte dedi :D ne diyim güleyim mi ağlayayım mı uzaklaştım oradan.Tüp ayarı yaptırayım dedim adam ayarı tutturamadı görüyorum monitörden bazı değerler kırmızı gözüküyo olması gereken aralığın dışında, uğraştı uğraştı beceremedi hemen egzozdan kabloyu çıkarıp tamam oldu dedi.Sonra baktımki araba gitmiyor resmen, ben açtım vanaları biraz daha kendine geldi araba.Ben napıyım şimdi bunlarla :D

Birde benim merak ettiğim husus bu tüp beyni olarak tabir edilen parçanın aracın motoruna yetersiz gelmemesi söz konusu olabilir mi ? Benim aracımda BRC var söylediklerine göre büyük beyinmiş, bunların çift kafalı olanları oluyormuş.Bunun bana herhangi bir avantajı/dezavantajı olur mu ?

Keşke burdada sizin gibi işini bilen, araştıran, severek yapan kişiler olsa...

Aracı emisyon cihazına bağlayınca ayarı daha net yapabiliyor olması gerekir. Ancak emisyon ayarlarının tutturulamaması aracın başka sorunundan kaynaklanıyorsa, bunu da size bildirmesi lazım en azından. Neticede emisyon ölçümüne girdiğinizde bu sorun olarak karşınıza çıkacak.

Tankın biraz hazla yakıt alması, %20 lik boş kalması gereken kısmın dolması demek. Bu durum hayatın sonu değil; ama madem müşteri bu hassasiyeti göstermiş, işyerinin de gerekli bilgilendirmeyi yapması lazım. Ben olsam cevabım şöyle olurdu '' Tankın boş kalması gereken kısmı özellikle kullananlar da var. Ama doğrusu bunun boş kalması. Tankınız boşken geldiğinizde şamandırayı ayarlamaya çalışırız. Eğer başaramazsak, değiştirmek gerekir''

İstanbul'a yakın olsaydınız çay içmeye davet ederdim sizi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR