LPG GÖSTERGE SORUNU

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MEDİCUS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,165

MEDİCUS

Selim Bilgin
Yer
ANKARA
MERHABA ARKADAŞLAR,BİR KAÇ AY ÖNCE 2000 MODEL 4,7 WJ ALDIM.ANKARADA İKAMET EDİYORUM.ARAÇTA PRİNS MARKA LPG SİSTEMİ VAR.BİR KAÇ HAFTA ÖNCE,LPG YAKIT GÖSTERGESİNİN SÜREKLİ DÖRT IŞIK(FULL) OLDUĞUNU FARK ETTİM.HATTA SESLİ İKAZ VERMEYE BAŞLAYINCA YAKIT ALDIM VE FARK ETTİM Kİ,DEPO BOŞMUŞ.LPG SERVİSİNE GİTTİĞİMDE PRİNS MARKALARDA BU SORUN OLDUĞUNU,DÜZELTİLEMEDİĞİNİ,KİLOMETRE TAHMİNİ İLE SIK ARALIKLARLA YAKIT ALMAMI ÖNERDİLER.ACABA BU SORUNUN BİR ÇÖZÜMÜ YOKMUDUR? YAKITIN NE KADAR KALDIĞINI BİLMEMEK GERÇEKTEN RAHATSIZ EDİCİ BİR ŞEY..

Etiketler
Ynt: LPG GÖSTERGE SORUNU

Aynı sorun birzamanlar teleflex te varmış, düzeltmişler. Çok hassas bir gösterge olduğunu söyleyemem ama boş depoyu da dolu göstermiyor. Demek ki düzeltilebiliyor.

O Sıralı ışıklı göstergeye güvenmeyin. LPG deposu üzerindekini izleyin,daha çok birde aracın deposunu kesinlikle boş bırakmayın kuru çalışmaktan benzin pompası mevcut olan araçlarda pompa yanar benzin otomatiği olan araçlarda diyaframlar karbüratör contaları kurur aracı benzinle çalıştırmanız gerektiğinde bu mümkün olmaz kalırsınız uygunsuz bir yerde

benimki aldığımdan bu yana bu problem var (Prins takılı benim araçta) hiç umursamadım açıkçası switch benzin lpg arası geçişi sağladığı sürece problem yok. ortalama gidebileceği yolu biliyorum. zaten öyle aman aman da hassas değil

hepsi aynı o göstergelerin. benimkisi tam dolu yarım dolu ve boşaldığındada yarım dolu gösteriyor :smiley: km hesabı yapın.

Bu sorun genel olarak simit lpg tanklarında meydana gelir. Sorun tank ve şamandıradan oluşur, beyinle falan ilgisi yoktur.

Selamlar,

evet bencede simit depolarda oluyor. benim xj de atiker var sorun yok binek aracım unoda atiker var yalnız simit depo olduyundan aynı sorun var demekki depodan.

Bende Tartarini var .. Ayni sorun ... Yalniz gosterge asla olmayani gostermiyor.. Ne demek istiyorum ; full dolu iken bos gosteriyor ama bosken veya ceyrek depo varken yarim depo veya full gostermiyor... Giderkende kafasina gore takiliyor .. bozuk saat gibi gunde 2 kere dogru gosterince benim icin problem kalmiyor :smiley:

ARKADAŞLAR ANLADIĞIM KADARIYLA BU SORUN BİR ÇOK KİŞİDE VAR.BENDE DE SİMİT TANK VAR,BELKİDE DEDİĞİNİZ GİBİ BUNLA İLGİLİDİR.BU ARADA TANK ÜZERİNDE GÖSTERGE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM,GİDİP BAKACAĞIM,TEŞEKKÜRLER..

lpg tankından ayarlanıyor içşindeki şamandıra ayar yapmak gerekiyor gazcılar fazla önemsemiyor ben 3 ay önce kompile gazı yeniledimğim halde çalıoşmıyo sadece depodaki gösterge gösteriyor benzin gibi ayar olmuyor

ayarı bozuluyor şamandıranın fazla pompa basıncı vs uygulandığında. bizimki dolu ve boş gösteriyor :smiley:

ayarı bozuluyor şamandıranın fazla pompa basıncı vs uygulandığında. bizimki dolu ve boş gösteriyor Smiley

O fazla basanlara "napıyon len geri zekalı laf olsun diye mi basınç sınırı konmuş" muamelesi çekmezseniz daha çok şamandıranız bozulur.

yoruldum ustayla pompacıyla muhattab olmaktan... bezdim diyelim kazmalardan. herzamanki gibi tamir ederim bozulanı.

PEKİ ARKADAŞLAR , BU ALETİN TAMİRİ MÜMKÜN DEĞİL Mİ? ANLADIĞIM KADARIYLA LPG SERVİSLERİ BU İŞLE UĞRAŞMAK İSTEMİYORLAR..

o gösterge iki parçadan oluşuyor. 1 içerideki led li kısım iki mıknatıslı ibre parçası. ibre tank içindeki diğer mıknatısa yapışıyor ve beraber dönüyorlar. döndükleri zaman analog ibre görünümlü tank ibresinin direncini değiştiriyor. böylece ledli kısım bunu miktar olarak gösteriyor.

şamandıra tarafından ayar bozulunca. tank dolmuyor boşalmıyor yanlış gösteriyor vs. ibreli kısım elektronik olarak bozulunca tam dolu yada tam boş gösterebiliyor. ledli kısım bozulunca hiç göstermeyebiliyor yada lpg sistemi çalışmıyor.

ben ilk iki senerayo ile karşılaştım farklı araçlarda. şu ana kadar kulandığım tüm led göstergeleri düzgün göstermemiştir yeniyken bile. o nedenle kilometre takibi en doğrusu.

avlika' Alıntı:
Bende Tartarini var .. Ayni sorun ... Yalniz gosterge asla olmayani gostermiyor.. Ne demek istiyorum ; full dolu iken bos gosteriyor ama bosken veya ceyrek depo varken yarim depo veya full gostermiyor... Giderkende kafasina gore takiliyor .. bozuk saat gibi gunde 2 kere dogru gosterince benim icin problem kalmiyor :smiley:
Salih,silikonlu sprey sıkmayı denedinmi? :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR