LPG GÖSTERGE SORUNU

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MEDİCUS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,165

Etiketler
Ynt: LPG GÖSTERGE SORUNU

http://www.modifiyem.com/forum/f155/dijital-lpg-gostergesi-montaji-120595/
http://imageshack.us/photo/my-images/708/grnt002fx.jpg/
aynı sorunu yaşayan biri bu şekile çözmüş

Ynt: LPG GÖSTERGE SORUNU

ARKADAŞLAR,HAFTA SONU GENE SORDUM FARKLI YERLERE;HERKES ÇARESİ YOK DİYOR.SİMİT DEPOLAR BÖYLEYMİŞ,KM TAKİBİ YAPIN DİYORLAR.BENCE BİR YERLERDE ÇARESİ OLASI LAZIM AMA BULANA KADAR,İDARE ETMEKTEN BAŞKA YAPACAK BİR ŞEY YOK GİBİ..

Ynt: Lpg Gösterge Sorunu

Bu soruna alternatif çözüm olarak geliştirdiğim bir ürünüm var

konu linki : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=96395.msg1256386#msg1256386

Benim geçen yaz ZJ de prıns vardı.İşin aslı çok fazla yaşamadım bu sorunu.Şu an WJ de BRC var.Brc de tam gazlarda yada kıck down larda kafası karışıyor, ışıklar garip garip yanıp sönmeye, çoğalıp azalmaya başlıyor.Birde aracı her ilk çalıştırmada depo doluda olsa boşta olsa yarımda olsa full muş gibi gösteriyor.Zamanla olması gereken yere geliyor.Bu sorunun çözüleceğini sanmıyorum.Çünkü tüm kitlerde varbu.Malum;o gösterge son derece basit ve adi bir malzeme.Ne kadar sağlıklı çalışabilirki.Bildiğim şey simit depomun beni 180 km götürdüğü:smiley:

Mehmet bey,
Şamandıramız bozuksa herhalde bu alet bir işe yaramaz.Zira kendi aracımla ilgili olarak benim tahminim bu yönde.Çünkü depo tamamen boşalıncaya kadar ,benim led gösterge hep ful gösteriyor.Gaz tamamen bitince ise bir anda kırmızı olup ses çıkarıyor..

MEDİCUS' Alıntı:
Mehmet bey,
Şamandıramız bozuksa herhalde bu alet bir işe yaramaz.Zira kendi aracımla ilgili olarak benim tahminim bu yönde.Çünkü depo tamamen boşalıncaya kadar ,benim led gösterge hep ful gösteriyor.Gaz tamamen bitince ise bir anda kırmızı olup ses çıkarıyor..

Selim bey merhaba

tankın içindeki sıvı gaz miktarına göre hareket eden şamandıra kolunuz takılı kalıyorsa cihazda hep sabit bir değer okuyacaktır.

şamandıra kolunuz takılı kalıyorsa benim cihazımda size sabit bir değer gösterir.

fakat sisteminizdeki hatayı tam tespit etmek için şöyle bir yol izleyin.

depo dolu iken tankın üzerindeki analog ibrenin konumuna bakın ve depo bitene dek bu ibreli göstergeyi ara ara kontrol edin.
bu ibre düşüyor fakat ledler hep aynı değeri gösteriyorsa,
sistemin şamandıra kısmı düzgün çalışıyor, ledli gösterge kısmı tutarsız demektir. ve bu durumda cihazım aracınızda çalışır..

zaten cihazın çözüm getirdiği noktalardan birisi ledli göstergeden kaynaklı tutarsızlıkları gidermesidir.

MEDİCUS' Alıntı:
MERHABA ARKADAŞLAR,BİR KAÇ AY ÖNCE 2000 MODEL 4,7 WJ ALDIM.ANKARADA İKAMET EDİYORUM.ARAÇTA PRİNS MARKA LPG SİSTEMİ VAR.BİR KAÇ HAFTA ÖNCE,LPG YAKIT GÖSTERGESİNİN SÜREKLİ DÖRT IŞIK(FULL) OLDUĞUNU FARK ETTİM.HATTA SESLİ İKAZ VERMEYE BAŞLAYINCA YAKIT ALDIM VE FARK ETTİM Kİ,DEPO BOŞMUŞ.LPG SERVİSİNE GİTTİĞİMDE PRİNS MARKALARDA BU SORUN OLDUĞUNU,DÜZELTİLEMEDİĞİNİ,KİLOMETRE TAHMİNİ İLE SIK ARALIKLARLA YAKIT ALMAMI ÖNERDİLER.ACABA BU SORUNUN BİR ÇÖZÜMÜ YOKMUDUR? YAKITIN NE KADAR KALDIĞINI BİLMEMEK GERÇEKTEN RAHATSIZ EDİCİ BİR ŞEY..

Sorun simit tank ve şamandırada. Bende iki araçta da simit var ve doğru göstermiyor. LPG aldığınızda km. göstergesini sıfırlayın. Ona göre hareket edin. Aşağı yukarı ne kadar yaktığını aracın tahmin edersiniz.

Bu sorun birde bizim ısrarla depoyu sonuna kadar tıka basa doldurmamızdan kaynaklanıyor.Aslında tabanca attığı zaman durmak lazım.Ama aracı sallama yada tabancayı çıkarıp hemen yeniden takmamızdan dolayı şamandıra bozulabiliyor.

Mehmet bey,dediklerinizi yapacağım,teşekkür ederim.Durum bahsetiğiniz gibiyse , sizinle bir alışveriş yaparız gibime geliyor :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR