LPG den Benzine Geçiş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zakof Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,104
Ynt: LPG den Benzine Geçiş

Araç 3/4 deponun altında hep böyle davranıyorsa şamandıra arızası yada şamandıra kalibrasyonu düşünülebilir .

Bir tıkanıklıktan kaynaklı yeterli basıncı yada gaz debisini yakalayamayıp benzine atıyor olabilir .

Sürekli benzinde çalışması beyindendir zaten muhtemelen . Sıralı sistemlerde genel çalışma prensibi motor belli sıcaklığı geçtiğinden lpg geçmek . Bu sıcaklık bilgisayardan ayarlanabiliyor genelde . İlkönce buna bakmak lazım kaç derece de ? Kitte bu sıcaklığı ölçen sensör ulaşılabilir durumda ise orayı kontol etmeli çalışıyor mu yada sıcaklıkla ilgili data sinyali geliyor mu beyine .

Umarım basit bir sorun ve çözülür .

Etiketler

sıralı sistem lpg de ki bu öyle ve diğer eski sitem lpg kitlerinde de şamandıra kalibrasyonu dediğiniz olay içerdeki ve lpg tankı üzerndeki göstegedeki gaz miktarınımı gösterir ve ayriyeten bilmediğim içn soruyorum lpg beynine gelecek gazın miktarını mı etkiler basınç miktarını vs

ayhan hocam kalibrasyondan bahsediyoruz değil mi? Öyle ise ,

Eski LPG sistemlerinde de bir kalibrasyon oluyordur diye tahmin ediyorum ama teferruatını bilmiyorum açıkçası . Sıralıda beyin sürekli ordaki değeri okuyu içerdeki göstergeye bilgiyi veriyor . Dolayısıyla gazı bitti diye okursa sistemi benzine atabilir .

Şamandırada bir arıza yok ise sadece kalibrasyondan dolayı tank üzerindeki gösterge yanılmaz diye düşünüyorum . Çünkü bildiğim kadarıyla tank üzerideki mekanik bir ölçüm . ama bilginin kesinliğindne emin değilim .

ayhanayhan' Alıntı:
zarar açmaz bu gerçek bir ihtimal düzelme ihtimali var denemiş olursunuz he olmadı dediğim gibi zaten bizlerin yapabileceği bir şey değil eloktronik bir cihaz sonuç ta zaten servis yolu görücek bu hali ile ;)

Doğru, bilgisayarı da bazen açıp kapamak gerekiyor ya haklısın deneyeceğim.

Özcan Bey

Sizin söylediğiniz durumdan yola çıkarsak ve sıralı sistemin çalışma mantığına bakarsak yukarıda arkadaşların söyledikleri çok akla yatkın görünüyor. Arızanın kaynağı beyinden olabilir ama bu elektroniksel bir sorun değil sanki yazılımsalmış gibi geliyor bana. Bir diğer husus da sıcaklıkla ilgili gerekli sıcaklığa ulaşılamadığını sensör iletmiyorsa gazdan benzine geçmesi de muhtemel olabilir.

Sonucu bizlerle paylaşırsanız sevinirim

Saygılarımla

Kesinlikle sonucu paylaşacağım. Bu forumda bulunmamın ana sebebi budur zaten. Bilgi ve tecrübe paylaşımı ile çok daha az sorun ve daha keyifli bir yaşam.

Bugün konuştuğum bir arkadaşım map sensöründe arıza olmasından olabilir dedi. Bence de bu yüzden olabilir. Yarın baktıracağım.

Merhaba arkadaşlar benim aracımdada milano takılı aynı olay benim başımada geldi gaz mikserinde bir tane kablo vardır ucu kibrit ucu gibidir bu ısı sensörüdür eğer bozuksa veya yerinden çıkmışsa gaza zor geçer ısı görmediği için beyne komut vermez bir bakın bakalım belkide çok basittir arızası. ;D

bende aynı sorundan şikayetçiyim ancak benzinden manuel olarak lpg ye geçince kendi kendine bunu yapıyor.gösterdim akü başına bağlanan bir kablo* lpg nin*kopmuş dediler yapıp tekrar bilgisayarda kontrol edildi düzeldi.zaman zaman bu işi yapıyor.nyz

Sorun çözüldü arkadaşlar. Beyin MAP sensöründen veri alamıyordu (hiçbir basınç değeri göstermiyordu). Sensör bağlantıları kontrol edillerek yeniden bağlandı ve basınç değerleri setlendi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR