LPG de kalite farklılığı varmı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EXCELL1500 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,715

Etiketler
Ynt: Lpg De Kalite Farklılığı Varmı?

bu arada bayilerin boş hava basıp basmadığını gösteren bir alet var mı? Bir arkadaşım, hükümetin gaz istasyonlarını sıkıştırdığı bir haftalık zaman diliminde aldığı lpg ile fazladan 100km gittiğini söylemişti. Ama denetim bırakılınca tekrar eski haline geldiğini söylemişti her şeyin.

Ynt: LPG de kalite farklılığı varmı?

aynı sorun bende de olmuştu.tamirciye götürünce şamandıranın düştüğünü gördük.ankarada bir benzinligin normalden birkaç litre fazla gaz basmasına bağladım zira o dolumdan sonra gaz bitene kadar hep full gösterdi.gazı tamamen bitirip bi ustaya gösterin derim..

milangazdan çok memnundum ben de.aracım sanki benzinde gidiyormuş gibi tepki veriyordu gaz pedalına.tabi işin iç yüzünü prins'de yönetici olan bir tanıdığımdan sonradan öğrendim.arkadaşımın dediğine göre gazdan yüksek oktan elde etmek için kükürt katkıli bir formül uygulanıyormuş.bu da orta vadede motoru ciddi anlamda yıpratan bir konu imiş.tabi ben onun yalancısıyım, neticede makina veya kimya mühendisi değilim..yine arkadaşın söylediğine göre gazların arasındaki temel fark uygulanan formülmus, yoksa turkiyeye gelen gazlar hep cezayirden geliyormuş.kendisi, belki de prins'de çalıştığı için ipragaz tavsiye ediyor.opet,ofis ve shell de iyiymiş.ben ofisten alıyorum artık.

hepsi ayni gaz.iyi istasyon kotu istasyon var sadece.eski petrolcuyum bu arada :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lpg bir karışım gazdir C3H8 (propan ) ve C4H10 (butan ) gazlarinin karisimindan olusan bir hidrokarbondur. Benzinli motorda kullanilmak üzere oluşturulan karisim orani ile evlerde kullanılan gazın oranı farklidir. Arabanın silindir sıkıştırma orani ateşleme zamani enjeksiyon süresi vs. Değerler ECU birimi tarafından hesaplanır ve ona göre yakıt silindire gönderilir. Benzin yerine lpg kullanıldığında yanma farklılığı oluşmaktadır. Lpg ECU su bu farkı ayarlayarak (gaz ayari yani ) en iyi taklit edilmiş yanmayi saglar. Bunda lpg kitinin kalitesi ve ilk ayari montaji yapanin etkisi devreye girer. Yakit ise kurulan sistemin ayarladigi ölçüde ne kadar yüksek verimli ve benzine yakın yanma gerçekleştirilirse okadar konforlu ve benzinle eşdeğer performans & yakıt ekonomisi gerçekleşir. O nedenle sürücüler aracının kriterlerine ve lpg kitine hangi gaz uyum gösteriyorsa onu kullanmayı tercih ederler. (lpg akaryakıt olmadığından denetim usulleri farklı ve daha gevsektir. Ülkemizde türlü türlü karışım lpg gazları vardir. Özellikle bazi gazların ciddi derecede ucuz olmalarının nedeni karisimlarinda daha farkli oranlarda, yanabilen ancak kalorileri dusuk gaz bileşikleri ile iyi filtre edilmediklerinden kaynaklı eser miktarlarda toz,kül vb. Yanmayan içerikte barindirdiklari bilinmektedir.

Esin

İşeyeri hekimimiz bulunduğum ilde farklı kurumlara da hekimlik görevini yapmakta.Birlikte dolaşmamız esnasında lpg kitli aracımı yeni almış olmamla birlikte artık otogaza bakıyorum istasyonlarda söylevime söyle bir karşılık vermişti.
Shell ve Po dan al lpg en fazla denetim ve sıkı inceleme onlarda var demişti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,870
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
2026 TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

Geri