Ln 65 Almak Istıyorum Fıyat Arastıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,762

gcan

Yeni Üye
Yer
KOCAELİ
HERKEZE MERHABA ARANIZA YENI KATILIYORUM VE YAKIN ZAMANDA LN 65 ALMALI DUSUNUYORUM AMA FIYATLAR COK DEGISKEN ARASTIRMA YAPTIGIMDA SIZCE ALINABILECEK LN 65 FIYATI NE OLMALI HERHANGI EKSTRA OFFROAD DONANIMI OLMAYAN GAYET NORMAL LN 65 İ HANGİ FIYATA ALMALIYIM SIZCE BILGLERINIZI VE DENEYIMLERINIZI PAYLASIRSANIZ COK SEVINIRIM..

Etiketler
Ynt: Ln 65 Almak Istıyorum Fıyat Arastıyorum

Buna net bir cevab verilemez. Komple elden geçirmiş olur ( gerçekten ) ve çok para harcamış olur. Diğer kişi yüzey parlattı ve göz kandırıyor.
Ben 14 verdim ve ciddi para harcıyorum şuan.
Ederi 4-5000 TL aslında , sonuçta 30 senelik bir araç ve Australia da Şahin- Doğan gibi

Fiyatlar çok değişken.Araçlar çok sağlam,her ne kadar yaşlı olsalarda bir çoğu sizi üzmez.Genelde kamu dairelerinde kullanılmış olduklarından dikkat etmek gerekir.Üzerindeki km sayacı genelde doğrudur.Çok yol yapmış araçlardır km sayacı düşük araçlar sizi yanıltmasın ya 1milyon km'yi geçmiş tekrar tur atıyordur yada sahibi sizi kazıklıyordur.
Fakat sağlamlıklarıyla ve yakıtıyla ün yapmış araçlardır.Kısacası temizini bulursanız sizi üzmez.Satılan araçlara göz attığımızda 15500 TL den başlayıp yukarılara dayandıklarını görürsünüz.Bir kaç maddeyle fiyat konusu artı ve eksileri:
-Dolu,donanımlı bir araç almak,sadesini almaktan daha pahalı gibi görünsede maddi olarak aslında daha ucuza mal edilebilir.Bunun nedeni Toyota parçalarının pahalı oluşu ve iççiliklerininde bir o kadar pahalı oluşudur.Siz sade bir LN 65 aldığınızda toplamak istediğinizde hazır yapılı olanında daha pahalıya maş edebilirsiniz.
-Ya da hiç oynanmamış bir araç alıp tamamen kendi zevkinize göre toplayabilirsiniz.Bu iş size daha maliyetli olarak geri dönebilir.Ancak aracınızı tanımış olursunuz ve mutlaka bir şeyler eklemek isteyeceksiniz çünkü arazi vs sizi buna mecbur edecektir. (Ben bu maddeyi tercih ettim)
-Sade bir LN65 alıp hiç modifiye etmeyedebilirsiniz emin olun bir çok donanımlı arazi aracının yapamadığını,fabrika çıkışı standart haliyle yapar.Bu araçlarda arka LSD standart olarak bulunur. Aklınızda bulunsun eğer yoksa daha önce birileri söküp almış diferansiyeli değiştirmiştir.Bu LSD sizi bir çok yerde dört çeker sistemini devreye almadan geçirir.
Bayağı bir araştırmasan sonra STD oynanmamış çürüksüz bir LN bulabildim.İnşallah size de güzel bir LN nasip olur.
Not:Bu araçların kaportası çok çürük olur eğer bakımsızsa.Üzerindeki boyaya aldanmayın mutlaka bir kaporta ustasına gösterin.

TUM BILGILER ICIN TESEKKUR EDERIM ARASTIRMAYA BASLADIM SANIRIM BENDE SIZIN GIBI 2 TERCIHI SECIP KENDI ZEVKIME GORE BISEYLER EKLEMEK ISTIYORUM BIRAZ DAHA KENDIM UGRASMAK ISTIYORUM UMARIM ISTEDIGIM GIBI VE FIYATTA BI LN BULABILRIM

kardeşim ln 106 lara bir bak derim hem iç yapısı hem dış görüntü hemde model yaşı olarak ln65 ten daha yeni

yok adaş harcarmıyım hiç ama eğri oturup doğru konuşmak lazım 106 lar daha modern duruyor hem iç aksam hemde dış görünüm olarak

öncelikle ln 65 almayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken 87-88 model olması bu modellerde ön fren disk,arka diff lsd ve 4,88 ayna mahruti standartdır.86 ve 85 modellerde bu özellikler sonradan takılmadıysa standart da yoktur.ln 106 lar 89-98 model arası olması lazım yanılmıyorsam.2.8 dizeldir ayna mahruti oranları 4,56 ve disk fren mevcut.hidrolik direksiyon olanlar da vardır model yaşına göre.ln 105 var 97-98 model 2.4 dizel 4.56 ayna hidrolik direksiyon ön fren disk standart donanım olarak mevcut ayrıca göğüs torpido ve direksiyon simidi diğer modellere göre daha şık.işin özü her modelin piyasası farklıdır mesela ln 106 ln 65 göre 5-10 bin arası daha pahalı olabilir.ayrıca almayı düşündüğünüz aracın kaputunu açıp tam karşıda metal plakada bulunan kodları buradan paylaşırsanız size aracın donanımı hakkında bilgi verebiliriz.unutmadan birde yn 106 modeller var (benim kullandığım) 2.2 benzinli dir.91 model standart disk fren 4.88 ayna mahruti ve arka diff lsd vardır.2.4 dizellere göre asfalta daha seridir ama tabi dizellerden fazla yakar.ayrıca tek sıkıntısı offroad yaparken benzinli olması nedeniyle sudan çabuk etkilenmesi ;) tabi bununda çareleri yok değil. ;)

aslında bende ln65 cıyım bıraz bana daha hos ve klasık gelıyor arac :smiley: su anda bır araba begendım ırtıbata gecıcem acık mavı gıbı bır rengı var bakaım eger anlasıp gıdesem dedıgınız gıbı kaputu acıp o numaralara bakıp buradan paylasmaya calısıcam benım baktıgım modelde 87 eger aranıza katılabılısem sızlerden ogrenıcegım seyler var zaten daha cok sey sorucam sızlere

bı kac baslıkta denk geldı alıcagım aracta arka lsd olup olmadıgını anlamamım en kısa yolu nedır?

Sorunuza bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım.
Aracı lifte alıp arka tekerin birini elle çevirdiğinizde,ikisinin de aynı yöne dönmesidir.
Bu işi garaj krikosuyla diferansiyelden her iki tekeri yerden keserek te yapabilirsiniz.
En basit,güvenli ve tehlikesi olmayan kontrol yöntemi budur.

Güvenli olmayan riskli kontrol için,lift imkanı olmayan durumlar da şöyle yapılabilir.
Boş ve düz bir yerde araç krikoyla,bir arka teker yerden kesilecek kadar kaldırılır.
Yavaşça ileri doğru gidilmeye çalışılır.Araç yürür,krikodan düşerse LSD çalışıyor demektir.
Havadaki teker boşa dönüyor,araç kımıldamıyorsa LSD yok ya da işini yapmıyordur.

Dikkat! bilinçli ve tecrübeli kişilerin yapabileceği bir kontroldür.
Hata yapılırsa araca veya çevredekilere zarar verilebilir.
Lütfen uyarımı dikkate alarak test yapınız ya da yapmayınız.
Şahsi bilgi ve tecrübelerimden bazılarıdır,umarım faydası olur.

Bilgilendirme için sagolun benim ogrenemmm gereken bişeydi ve dediğinizz gibi daha güvenli olması için gerekli ortamda yapılmasını saglıcam

Diferansiyelin arkasında kırmızı uyarı etiketi var.Eğer yok ise uygun bir yerde aracın arka tekerleklerden birini tekerlekli krikoyla yerden kesin.Bu arada aracın önünde hiç bir şey araç vs bulunmasın.Sakince kalkış yapın,araç hareket ederse LSD var ve aktiftir.Aksi durumda LSD yoktur ya da çalışmıyordur.
Bahadır Bey'in de belirttiği gibi güvenliğe dikkat edin.Ben çamur geçişinde çalıştığını anlamıştım.

beemer tesekkurler ogrenmek istememin sebebi aslinda siz yazmistiniz sökumus olabilir demistiniz bunu en azindan anlamak icin sordum

Selamlar yıllardır arazi araçlarına büyük ilgim var fakat bi okadarda hız tutkusu var şuan 89 model golf 2 1.6GTD sahibiyim dizel motora ne yapılması gerekiyorsa yaptık son dyno testinde 173hp aldık fakat geçen hafta Rollingde Turbo patlattık :mad: Kendi aracımı satıp hilux almayı düşünüyorum sürekli araştırma içindeyim yeni konu açmak yerine buradan takipteyim inşallah gönlümüze göre bir araç buluruz.

Off road yapacaksanız aracınız kesinlikle toyota olmalı diğerleri sizi sanayici yapar ciddi miktarlarda para ve zamanınıza neden olur.
Toyota sahibiyseniz eğer arazide yavaş ama sürekli ilerlersiniz engel aşmak sizin için zenk haline gelir off road tan zevk alırsınız kırılmaz bozulmaz ve yakıtı amerikanların yarısıdır hatta abartı olmasın dahada azdır.
Bir abimizin dediği gibi Toyotası olanlar sahip çıksın diğerlerine Allah kolaylık versin :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR