Likya Yolun'da Tongaya Gelmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TIGERSHARK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,591

TIGERSHARK

Yeni Üye
Kabak sahilinden alınca köyüne tırmanışta köyün girişindeki ilk ev ve ikinci eve dikkat edin ben ve iki turiste buyrun gelin size bir çay İKRAM etmeden bırakmayız (Benim yok deyip onların Israrıyla) diyen yaşlı 84 diğeri 76 yaşında iki amca kirli bardaktaki çayları içirdikten sonra bizden çayların parasını istediler yaşlarından dolayı kızamadım ve verdiğim 10 lira parayı az bulup daha fazla istediler dikkat edin siz böyle tongaya düşmeyin resimlerinide koyuyorum parası bir şey değil böyle tokatlanmak insana koyuyor yanımdaki turistlere'de çok ayıp oldu adamlar dil bilmeden hemen olayı anladılar bende olayı çeviremedim malesef böylede rezil olduk diyebiliriz

AYqAZQ.jpg
[/url][/img]

P1030487.JPG

Etiketler
Ynt: Likya Yolun'da Tongaya Gelmek

Ilginç bu yaşta neyin peşindeler anlamıyorum. Kasım'da bizde o bölgede faaliyet yapacağız bilgilendirme için teşekkürler.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ekim ayı içerisinde eşim ile yaptığımız 7 günlük Likya Yolu yürüyüşümüz sırasında ne yazık ki bizde aynı tatsız durumu gözlemledik farklı yer ve kişilerle. Ne yazık ki çok övündüğümüz "misafirperverliğimiz" artık "çıkar ilişkisi" ne dönüşmüş durumda. Ve bunu yaparken "davet edip" arkasından ikramın karşılığını istemek çok büyük ayıp.

Biz Oludeniz den yola ciktik ve kas ta bitirdik.Bizim basimiza Saribelen'de geldi.Saribelen in yukarisinda bir agil in yanindan gecerken,oradaki coban bizi davet etti.Once bir soluklanip devam etmek istedik ancak daha sonra cok israr edince oturduk.Daha sonra 2-3 kere cay verelim tarzinda istegini kibarca red ettik.en sonunda korkmayi para istemiyecegim deyince bende konunun para ile alakali olmadigini belirtmek icin en sonunda israrina dayanamadik.Uzatmayayim.Gunun sonunda cay'in karsilinda benden pusulami ve dudugumu dolayli olarak istedi.bende hediye etmek zorunda hissettim kendimi.Ancak cok rahatsiz oldum bu durumdan.uzattim biraz.kusuta bakmayin. Sunuda demek zorunda hissediyorum kendimi. Trekking boyunca genel itibari ile maddiyat ve/veya cikar iliskisonin cok fazla on plana ciktigi algisi olustu bizde.

geçen temmuz ayında ölüdeniz-kaş arasını yürüdüm. böyle bir durum yaşamadım ancak köylerden geçerken birçok insanın size sadece para gözüyle baktığını anlayabiliyorsunuz. tam tersi durumlarda var bunu da unutmamak gerekir. mesela ben sarıbelen'den sonra tek tük evlerin bulunuğu bir bölgeden geçerken bir evden ekmek istemiştim. kadın bir poşetin içinde ekmek,zeytin,salatalık,domates getirdi. teşekkür ve minnetle devam ettim yoluma. hatta yürürken gözlerimin nemlendiğini hatırlıyorum. bu kadar etkilenmemin nedeni tabiki çoğunluğun trekkincilere çıkar gözüyle bakmasından.

sadece bu sebeple ben bu yolu yürürken (bu ay sonu)proğramımı birgün uzatıp(yüküm ağırlaşacak) yiyeceğimi kendim götürmeyi düşünüyorum.kısa yürüyüp yorulmadan yavaş yavaş yani.bakkallar var diyorlar faralya ve kabakda sadece onlardan faydalanacağım.yani misafirperverliğin buralarda yoğun olacağını düşünmüyorum.çünkü artık yöre insanı turizmin bir nimet olduğunu farketmiş durumda.tabi bunu söylerken çocuklarada yanımda şekerleme falan götüreceğim o başka :smiley: izlenimlerimi
paylaşırım .

tecrübeme dayanarak söylemeliyim ki;bölge insanı çok misafirperver..konaklayacağınız yerlerde daha önce yürüyenlerin referans olduğu kişilerin evlerinde ya da pansiyonlarında kalırsanız;bence sorun yaşamazsınız..
çantanızı ne kadar hafifletirseniz o kadar iyi.yanınıza yiyecek almanıza hiç gerek yok..

işte buna köylü kurnazlığı diyorlar :smiley:
dikkat edin, yollarda bazen işaretleri de bilerek değiştiriyorlar; kendi tesisinin veya yerinin içinden geçirterek sizi zorla yönlendirebiliyorlar

Merhabalar
Yöre insanı bu bakış açısını hiç hak etmiyor. Yaşları 84 ve 76 olan iki tane ihtiyara sadece iki çay karşılığı on lira verip.
Likya yolunda tokatlanmak diye başlık açmanızı çok ağır buldum.
Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR