Likya Yolu Yürüyüşüne Partner Aranıyor (17 - 24 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan noexit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,106

noexit

Gezenbilir Fotoğraf Grubu
Yer
İstanbul / Göztepe
Web
blog.pirasoglu.com
Merhabalar,

Geçtiğimiz sene ekim ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığım Likya Yolu yürüyüşümü bu sene 19 mayısı ve yıllık iznimin bir bölümünü kullanarak değerlendirmek istiyorum.

Bugün itibari ile uçak biletlerimi aldım Cumartesi günü Saat 19.20 uçağı ile önce Antalya'ya geçeceğim pazar günü yürüyüşüme başlayacağım ve 24 Mayıs Pazar günü Dalaman'dan yine uçak ile İstanbul'a geri döneceğim.

Bu doğrultuda şu an için bu plana dahil tek ben varım. İş dolayısı ile katılabileceğim birkaç arkadaşım bu yolculukta benimle olamayacaklar. Bu nedenle de eğer bu tarihlere yakın tarihlerde Likya Yolu'nu yürümeyi düşünen arkadaşlarla birlikte yürüyebileceğimizi düşünüyorum.

Henüz ne yazık ki rotamı oluşturmadım fakat birkaç güne kadar oluşturmuş olacağım.

Şimdilil bu şekilde.. Benimde aynı niyette kişiler varsa iletişime geçerse sevinirim.

Etiketler
Ynt: Likya Yolu Yürüyüşüne Partner Aranıyor (17 - 24 Mayıs 2009)

Kadir, şimdiden çıkacağın bu yolculuk için sana keyifli ve bol fotoğraflı bir yolculuk diliyorum.

Dönüşte bizimle yazılarınla yolculuğu paylaşırsın umarım. ;)

Eminecim iyi dileklerin için çok teşekkür ederim...

Vallaha bir niyet biletleri aldım şimdi gideceğim günü bekliyorum. Bu aralar çok sıkıldım anlatamam...Verdiğim sözleri bile tutamaz oldum...Sanırım sitemin var bana...

Sağ salim döneyimde yazarım tabii ki...

Olur mu ya... Sen Likya'dan sonra fotoğraflarla beraber, anılarını bizimle paylaşma, o zaman gör. :D

Şaka bir tarafa, yolculuğun güzel geçeceğini umuyorum. Ve inşallah Gezenbilir Bahar Kampına da yetişirsin. ;)

tabii tabii yanıma bir ses kayıt cihazı bile almayı planlıyorum...pek bir hevesliyim ama tek gidersem eğer epey bir yüküm olacak...nasıl olacak onu düşünüyorum şimdiden...bir römork filen mi edinsem acaba :D

hımm bahar kampı mı ? kulağa çok hoş geliyor... 24ünde ist.dayım kısmetse eğer o tarihten sonra ise kesin sizinleyim...kış kampını kaçırdığımada pişman oldum zaten :(

Merhaba,

Aslında durumum senin ki gibi :smiley: Ben de 2008 Ekim de yapacagim bu geziyi 2009 a ertelemek zorunda kaldim. Mayıs ayı benim icin de uygun. Likya Yolu'nu ilk defa yürüyeceğim için yalnız basina gitmek de istemiyordum, mesajini gorunce - oleeey! dedim.

Yuruyuse Antalya'dan baslayacagini anladim. Yuruyus ile ilgili planlarini benimle paylasir misin?

Merhabalar,

Evet Likya Yolu yürüyüşüne Antalya'dan başlayacağım. Uçak biletlerimi mart ayında aldım.. Rota mı üşengençliğimden dolayı henüz tam anlamı ile çıkaramadım desem yeridir. ama genel taslağı ile düşüncemi seninle paylaşabilirim..

16 Mayıs'ta akşam saatlerinde Antalya'da olacağım.
17 Mayıs sabahı erkenden Olimpos'a geçeceğim orda yanartaş'ı vs gördükten sonra o gece orada konaklayacağım. Gittiğim tarihlerde Reggie Festivali olduğu için renkli ve kalabalık olacak Olimpos...
18 Mayıs Pazartesi sabah erken saatte muhtemelen gün ışığı ile yürüyüşe başlayacağım...Performansımı bildiğim için günlük 15 km civarını rahat yürüyebileceğimi düşünüyorum...
Amacım 23 Mayıs Cumartesi akşamı Kaş'a ulaşmış olmak
24 Mayıs Pazar öğlene doğru Fethiye'ye geçeceğim akşam 3-4 gibi Dalaman Havaalanına, oradan da 19.20 uçağı ile İstanbul'a geri dönüş

Eğer tüm etapları yürüyerek geçecek olursam önümde aşağı yukarı 145 KM'lik rota bulunmakta. Bu uzunluk 6 günlük bir yürüyüşle tamamlanacak gibi gözükmüyor ne yazık ki, bu nedenle karayoluna yakın bazı etapları karayolu ile geçebileceğimi düşünüyorum. Ama genel hatları ile likya yolu yürüyüşüme ait kafamdaki rotam aşağıdaki gibi.

Olimpos - Çıralı - Adrasan (16-20 KM)
Adrasan - Gelidonya Feneri ( 13 KM )
Gelidonya Feneri - Mavikent ( 15 KM )
Finike - Goncatepe ( 20 KM )
Goncatepe - Demre ( 19 KM )
Demre - Kekova ( 26 KM )
Kekoca - Aperlai ( 13 KM )
Aperlai - Kaş ( 23 KM)

Şu an için kendimi tek gidecek gibi hazırladım.. Konaklamaları genelde çadırda yada çadır kurmadan uyku tulumu içerisinde yapmak istiyorum. Yemek olayını ise duruma göre ayarlayacağım...

İlgin alakan için teşekkürler...Eğer düşünürsen iletişime geçebiliriz...

harikasın kadir arkadaşım keşke yıllık iznim uysada bende katılsam.20 haziranda tatile çıkacağım 6 temmuza kadar ama daha hengi rotaya gideceğimi hesaplamadım.aklımda hep doğu karadeniz var.kaçkarların zirvesine kadar çıktım.macahel,yaylalar....ama aklımda hala oralar var görmediğim çok fazla yürüyüş rotası var.arkadaşım sana güzel ve eğlenceli bir gezi diliyorum ereğliden selamlar.

saol "incvz67" arkadaşım... kısmet bir dahaki tatiline... ama kaçkarlar için en iyi mevsim yaz ayları...bir karadenizli olarak karadenizi çok gezdim ama tam anlamı ile kaçkarları keşfedemedim henüz.... şimdiden sanada planladığın rotada güzel geziler diliyorum...

iyi dileklerin için çok saol..

Gün geldi. Bu akşam yola çıkıyorum. Cumartesi günü Bora (egon) arkadaşımızla Olimpos'ta buluşup 17 Mayıs pazar yürüyüşümüze başlayacağız.

http://blog.pirasoglu.com/bekle-beni-isik-ulkesi-likya-geliyorum.html

klay gelsin ve kazasız belasız gidip dönme dileğklerimi sunmak istedim benimde en s evdiğim güzergahlardan birisidir tekrardan kolay gelsin merakla yazı ve fotograflarını bekleyeceğim

kadir arkadaşım resimlerinizi bekliyoruz . sağ salim gidip gelin de.bizede anlatın .selam arkadaşım ikinizede yol arkadaşının olması da güzel olmuş,

Inanamiyorum bu firsati kacirdigima.Foruma bugun uye oldum ve maalesef Likya Yolunu yuruyecek arkadaslarimizin mesajini anca farkedebildim ne yazikki bu sefer bu organizasyonu kacirdim.Bende cok yakinda bu yolu yurumek istiyorum,fotograflarinizi ve tavsiyelerinizi takip ediyor olacagim.

noexit sağ salim git gel
kolay gele

Likya Yolu Yürüyüşüne Partner Aranıyor

Daha bugun uye oldum..Bu hafta likya yolunu yurümeyi planlıyorum.
Kumlucadan Adrasana kadar yurumeyı planlıyorum.
Tarıh olarak carsamba veya persembe(12-13agustos) aksamlarından birinde kamp yapacak sekılde yola cıkıcam.Bu tarihlerde göktaşı yagmuru var.Gelidonya fenerınde yada Adrasanda bunu izlemek keyifli olur diye dusunuyorum..
Kim katılmak ister?:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri