Likya Yolu İle İlgili Görüşleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugrulguclu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,828

tugrulguclu

Yeni Üye
Herkese merhaba
2 kişi 18-21 temmuz arası Likya yolu yürüyüşü yapmak istiyoruz. Daha önce böyle bir yürüyüş yapmadığımız için değerli görüşlerinize ihtiyacımız var.

"Fethiyeden Antalyay Likya yolu" adlı kitaba dayanarak bir plan çıkardım

Planımız şu şekilde;

18-19 Temmuz : Hisarönü - Kabak (20km)
19-20 Temmuz : Kabak - Belceğiz (26 km)
20-21 Temmuz : Belceğiz - Letoon(14 km)
21-22 Temmuz : Letoon - İstanbul dönüş

Güzergah ve ekipmanlar ile ilgili bazı sorularım olacak. Görüş verirseniz çok sevinirim

1)Hava çok sıcak olacağı için ağırlıktan tasarruf etmek için yanımıza çadır , mat , ocak almayacağız. Dolayısı ile normal bir sırt çantası ile gitmeyi düşünüyoruz. Konaklamaları gün sonlarında Kabak , Belceğiz , Letoon da bulunan pansiyonlarda yapmayı düşünüyoruz. Sizce bu mantıklı mı ?

2)Bot olarak her yerde yazan bileği kavrayan , terleme yapmayan bir bot almamız lazım sanırım. Önerebileceğiniz bir marka vs var mı acaba ?

3)Güzergahlarımız size gerçekci mi ?

4)Letoon'dan İstanbul'a dönüş için ne önerirsiniz ? Kumluova'dan bir şekilde dönüş sağlanabilir diye düşündük

5)Yola dair tavsiye edebileceğiniz bir harita var mı ? Bahsettiğim kitaptaki bir harita var fakat pek bir işe yarayacağını düşünmüyorum

6)Baton alırken neye dikkat etmek gerekir ? outdoor mağazalarında bir çok seçenek var fakat fiat/performans açısından ne mantıklıdır acaba ?

7)Yanımıza bol miktarda su,kuru gıda, bir kaç tshirt almayı ve çorap almayı düşünüyoruz.
Kitapta bir de pantalon tavsiye ediliyor fakat kullanmama ihtimalimiz olan her şey ağırlık demek. Sizce bunlar yeter li mi ?

Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Likya Yolu İle İlgili Görüşleriniz

Merhaba. Geziye başladınız mı?. 2 gün içerisinde ben de bu geziye çıkmayı planlıyorum. Ama sıcaktan en kadar etkilenirim bilmiyorum.
Ben sabah erken saatlerden yol alıp öğle sıcağında dinlenip akşamüstü yine yürüme şeklinde planlıyorum. Zaman sınırım yok o yüzden rahatım.
Eğer henüz yürüyüşe başlamadıysanız ben de size katılabilirim.
Ya da 2-3 gün içinde hazırlanıp yürüyüşe katılmak isteyen olursa beraber planlama yapabiliriz.

Merhabalar
Biz sıcak yüzünden ekim'e erteledik. Ülkenin en sıcak yerinde en sıcak mevsimde yapmayı gözümüz kesmedi pek doğrusu :smiley:

Merhabalar,

Sıcaklar yüzünden yürüyüşten vazgeçmişsiniz ben gene de bir kaç tavsiyede bulunmak isterim ki ileride yürüyeceğinizde bir altyapı olur :smiley:.

İlk olarak çanta meselesinde en ideal kararı almışsınız. Ben mayıs ayında gittim fakat çantamın ağırlığından her günün sonunda yorgunluktan yatıp kalıyordum. Yolda denk geldiğimiz çoğu turist genellikle pansiyonlarda kalıyorlardı, çoğunda küçücük bir sırt çantası bulunuyordu.Bu şekilde yoldan daha fazla zevk alınabileceğini düşünüyorum.Manzaraların tadını çıkartmak bir başka olsa gerek.Bot konusunda ben bileği sarmayan bir trekking ayakkabısı kullandım, hiç düşmedim veya bileğim burkulmadı.Fakat bileğinizdeki kaslara ve dengenize tam olarak güvenemiyorsanız bir bot lazım tabii ki çünkü yürüyeceğiniz yolun bazı kısımlarında epey zorlanıyor insan.Kabakta sahile inecek misiniz bilmiyorum ama inerseniz yol hakkında her şeyi sorabileceğiniz bir rambo ramazan var kime sorsanız gösterirler.Yol üzerindeki işaretler sizin parkurunuzda sık ve belirgin oldu için haritaya çok ihtiyaç olduğunu sanmıyorum benim yanımda kate clow'un likya yolu kitabı vardı.ve pantolona hiç gerek yok en fazla 1-2 çiziğiniz olur :smiley: bende yürüyüş sonunda bir tek sinek ısırıkları vardı.Benim yol boyunca tek sıkıntım su oldu bunu da belirteyim. O kitaplarda belirtilen su bulunan yerler yok :smiley: olsa da kirli. Ben gün içerisinde normalde çok su içen biriyim.Her parkurda bana yaklaşık 2 litre yetti :smiley: Söylediğiniz gibi yanınıza aldığını her şey yolda bir kaç kere düşünmenize sebep oluyor.Mümkün olduğunca eleme yapın ki yolun, manzaraların, doğanın zevkini çıkarın:smiley:

Hadi kolay gelsin,iyi yürüyüşler :smiley:

Çok teşekkürler hocam
Yazdıkların doğrusu cesaretlendirdi bizi.
Su konusunda iyimser olunmaması gerektiğini okumuştum başka yerlerde de. Sanırım önceliğimiz su ve sinek ilacı olacak.

sen hangi etapları bitirmiştin bahsettiğin yürüyüşte ?

Teşekkürler

İbrahim Mete Dinç beyin mart ayında uzun soluklu gerçekleştirmiş olduğu likya yolu ile ilgili malzeme görseli var, izleyin ve ve sizin o malzemelerden daha çok eleyebileyeceğinizi düşünüyorum ki suya daha çok yer açarsınız. keyifli bir gezi dilerim.
http://sololikyayolu.blogspot.com/2013/03/solo-likya-yolu-yuruyusu-malzeme-listesi.html

Benim yürüyüşüm biraz daha gezi üzerineydi. ovacıktan başlayıp ilk olarak lethoona kadar yürüdüm lethoondan sonra kiniktan kumlucaya otobüs ile geçip kumlucadan çıralıya yürüdüm.Antalyalı olduğum için bir çok yerini daha önce likya yolu olduğu bilmeden gezmiştim :smiley: Fakat ileride bahsettiğim gibi hafif bir çanta ile bütün yolu yürümeyi isterim.yoksa sırtta 20 kglık yük ile zor oluyor :smiley:

Güneş Bey Likya yolu yolculuğumuz ve yaşanılan sıkıntı ve sorunları tüm Likya Yolu severler için paylaşmak üzere hazırladığımız www.likyayolurehberi.com sitemizi inceleyerek. Yol hakkında her türlü bilgi, görsel, video ve günceye ulaşabilirsiniz. Pafta dışında Harita ihtiyacınız olursa sitenin iletişim bölümünden mail atmanız yeterli olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,650
Kaydolan Son Üyemiz
alkocburak

Geri