Likya Yolu Hakkında Son Haberler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pello Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,511

pello

Yeni Üye
Merhabalar,
ben gruba yeni üyayim.kış günü likya yolunu yürümek istedik,bunun yaz kadar rahat olmıyacagını düşnürek internetten araştırma yapmak istedim ve bu siteyi buldum ve üye oldum.
tam tarihini hatırlamıyorum ama yaklaşık 2-3 hafta önce olimpostan likya yoluna girdik.şansımıza hava çok güzeldi.akşamlrı çiğ olduğunda sadece ateş yakmamız birazgüç oldu.olimpostan adrasana geçmek istedik.tepeye çıktığımızda bütün ağaçlar devrilmiş,işaretler kaybolmuştu.okadar çok fazla ağaç devrilmiştiki yürüyecek yol yoktu.ağaçların üstünden atlamak bile çare değildi.bu nedenle koştur koştur geri döndük.suyumuzda çok yoktu ,nerdeyse hiç yoktu.adrasandan nasulsa dolduurz diye düşüdük.ama bu duruma ne internette karşılaştım nede biz olimpostan girerken bize 'no camping at beach' diye bağıran güvenik görevlisi insanları söyledi,nede oraya kurmuş oldukları jandarma.acaba bu durumu tek bilmeyen kişi benmiyim yoksa hakketen kimse bilmiyorda yeni olan birşeymi.çünkü tepedeki olay bilinmiyecek gibi birşey değildi okdr devrilmiş ağacı birarada görmemiştim.hatta biri daha orda tulumunu,çadırını,yamurluğunu,terliğini bırakıp gitmişti.ilginç bir durumdu vallahi.neyse bunu paylaşmak istedim belki tek bilmeyen benim.bilmeyen varsada öğrensin o yolu kullanmasın.bilgisi olan varsa da paylaşırsa sevinirim.
sevgiler
pelin

Etiketler
Ynt: Likya Yolu Hakkında Son Haberler

Ben de likya yolu ile ilgili başka bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum. Yol üstünde konaklama yeri olan george house'den kelebekler vadisine halatlar ile iniş yaparken, duvarlar dikkatimi çekti. ( sanki Amerika'yı yeniden keşfediyorum) bazı duvarlar düzgün bir biçimde düzeltilmiş, bazı duvarlar ise sıvalı gibiydi, ve bu duvarın üstünde çözemediğim yazılar vardı.. Vadi, bu halini alırken zaman içinde vadinin üst kenarlarında bulunan likya evleri göçmüş olabilir, diye düşünüyorum..çünkü, faralyada likya yerleşimi var..

Sevgili Pello,
2008 yılındaki orman yangınından sonraki ağaçları temizleme çalışmaları halen devam ediyor. Korkunç görünüyor dimi... Ağaç mezarlığı gibi.... Sen tepedeki taş kulübeye ulaşmadan önceki, sanki bir canavar gelip, ağaçların tepelerini ısırıp ısırıp kaçmış gibi görünen bölgeden bahsediyorsun. Ben rotayı Olympos'tan Adrasan'a 2 gün önce yürüdüm. İşaretlerde sorun yok, bazı insanlar büyük kayaların üzerine babalar kurmuşlar, eğer onları görmezden gelip sadece işaretleri takip edersen rotayı şaşmıyorsun. Özellikle o bölgedeki işaretler önceki ve sonrakilere göre daha taze idi, belki de senin yürüyüşünden sonra yenilemiş/düzeltmiş olabilirler. Çadırını bırakıp kaçanla ilgili umarım jandarmaya haber vermişsindir. Ciddi bir durum olduğunu sanmıyorum, belki de işaretleme çalışmalarını yapanlardan birisinin eşyalarıdır. Ben rota üzeri garip gelebilecek herhangi bir olaya şahit olmadım.

Likya yolunun bazı kısımlarında kapanmış patikalar var biz de Kumluca'dan bir grup bununla ilgili Avrupa Birliği proje teklifinde bulunduk ulusal ajansa. 7 farklı ülkeden partnerlerimiz var,her ülkeden 5 kişi katılımcı olacak. Eğer kabul edilirse belli bir ödenek alacağımız için o yol üzerinde ki belirli patikalarda yerel halkında yardımı ile çalışma yapıcaz. Planlarımızda işaretlerin üzerinden tekrar geçmekte var ama bakalım hayırlısı.

Elifciğim,
İnşallah projeniz gerçekleşir ve güzelim patika yenilenmiş olur. Projenize revize çalışmalarının denetimini de dahil etmişsinizdir umarım. Lakin bu tür çalışmalar aşılması gereken bürokratik engeller ve yığınla zorluklardan sonra maalesef 1 kez gerçekleşip, denetlenmediği için yok olup gidiyorlar. Hani insanlar tam da "Yapanların ellerine sağlık" demeye kalmadan bir yangın, sağanak sebebiyle sel/toprak kayması vs felaketler tüm çalışmaları beraberinde götürebiliyor. Bitki, hayvan ve insanların gördükleri zarar ise içler acısı....
Bir de tabii ki, yeni yerleşim alanlarına doğru veya ormanlarda yangın yolları açan çalışanların bu tür işaretler hakkında bilinçlendirilmeleri gerekiyor. Buldozer ile yol çalışmalarına bir girişiyorlar, patika nerede, işaretli kaya/ağaç var mı/yok mu, umurlarında değil. Sonra bu yolu ilk kez yürüyen bir vatandaş 30 metre sağa veya sola yuvarlanmış bir kaya üzerindeki işareti görüp o yöne doğru yürümeye başlıyor ve akabinde işaretlerin devamını bulamadığı için yolunu kaybetmiş oluyor....
Neyse, fazla uzattım, sana ve tüm proje ekibine başarılar diliyorum.

Kelebek67' Alıntı:
Elifciğim,
İnşallah projeniz gerçekleşir ve güzelim patika yenilenmiş olur. Projenize revize çalışmalarının denetimini de dahil etmişsinizdir umarım. Lakin bu tür çalışmalar aşılması gereken bürokratik engeller ve yığınla zorluklardan sonra maalesef 1 kez gerçekleşip, denetlenmediği için yok olup gidiyorlar. Hani insanlar tam da "Yapanların ellerine sağlık" demeye kalmadan bir yangın, sağanak sebebiyle sel/toprak kayması vs felaketler tüm çalışmaları beraberinde götürebiliyor. Bitki, hayvan ve insanların gördükleri zarar ise içler acısı....
Bir de tabii ki, yeni yerleşim alanlarına doğru veya ormanlarda yangın yolları açan çalışanların bu tür işaretler hakkında bilinçlendirilmeleri gerekiyor. Buldozer ile yol çalışmalarına bir girişiyorlar, patika nerede, işaretli kaya/ağaç var mı/yok mu, umurlarında değil. Sonra bu yolu ilk kez yürüyen bir vatandaş 30 metre sağa veya sola yuvarlanmış bir kaya üzerindeki işareti görüp o yöne doğru yürümeye başlıyor ve akabinde işaretlerin devamını bulamadığı için yolunu kaybetmiş oluyor....
Neyse, fazla uzattım, sana ve tüm proje ekibine başarılar diliyorum.
Evet bütün söylediklerinde haklısın. Ben Likya yolunun az bir kısmını yürüdüm sadece ama yürüdüğüm yollarda bile gördüğüm kadarıyla taşların üzerinde ki işaretler ya silinmeye yüz tumuş ya da farklı yerlere taşınmış. Sanırım bir kaç yıl önce garanti bankasının sponsorluğunda 2 kişi yenilemiş ama doğada olduğumuzu düşünürsek uzun bir süre geçmiş üzerinden. 1 ay içinde belli olacak sanırım proje sonucu. eğer kabul edilirse hem yurtdışına açılmış olacağız hem de bir çok kişinin kullanacağı hizmetler yapılacak. Kumluca'da ikamet ettiğimizden ayrıca proje yörük kültürünün korunmasınıda içeriyor. Teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar
biz likya yoluna gitmeye karar verdik.fakat okuldan ve sınavlardan dolayı sadece 5 günümüz var malesef.bu süreç içerisinde öncelikle nerelere gitmemizi tavsiye edersiniz.zamanımız kısıtlı olduğu için bazı kısımları otostopla geçmeyi düşünüyoruz.böyle bi imkanımız varmı.bu beş gün içerisinde yarı yolda da kalmak istemiyoruz.bize uygun bir rota tavsiye edebilir misiniz?

forumda bu konuyla alakalı epey yazılar yazılmış,sadece onları gezerek likya yolu uzmanı haline gelebilirsiniz açıkçası :smiley: geçmiş konuları bir aratın bence.

dogumustafa' Alıntı:
merhaba arkadaşlar
biz likya yoluna gitmeye karar verdik.fakat okuldan ve sınavlardan dolayı sadece 5 günümüz var malesef.bu süreç içerisinde öncelikle nerelere gitmemizi tavsiye edersiniz.zamanımız kısıtlı olduğu için bazı kısımları otostopla geçmeyi düşünüyoruz.böyle bi imkanımız varmı.bu beş gün içerisinde yarı yolda da kalmak istemiyoruz.bize uygun bir rota tavsiye edebilir misiniz?

Evet forum içinde Likya Yolu yazarak bir aratma yaparsanız onlarca konu yüzlerce mesaja ulaşabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,629
Kaydolan Son Üyemiz
ilyasharem

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR