Liberty 3.7 ile Off-Road Yapabilirmiyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrtkzlrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,523
Ynt: Liberty 3.7 ile Off-Road Yapabilirmiyim

selamlar herkeze
bende uzun arayışlardan sonra liberty ye karar verdim sayılır ama yeterli bilgiye ulaşamadım bilgi için konu bile açmıştım ama ilgilenen olmadı bu araçlarda 2.5td diye bir model var düz vites acaba bilen duyan gören ilgilenen oldumu acaba?

Cem

Etiketler

supernaturel' Alıntı:
selamlar herkeze
bende uzun arayışlardan sonra liberty ye karar verdim sayılır ama yeterli bilgiye ulaşamadım bilgi için konu bile açmıştım ama ilgilenen olmadı bu araçlarda 2.5td diye bir model var düz vites acaba bilen duyan gören ilgilenen oldumu acaba?

Cem

Duydum ama görmedim, Türkiye'de manuel şanzumanlı model yok denecek kadar az.

Americada rubicon ile liberty arasında çok fiyat farkı ve vergi farkı yok çünkü alan ikisinin de sıfırını veya aynı yaşta olanını buluyor.ancak türkiyede satılık rubiconların çoğu 2010 ve üstü model bu da hem vergi hem fiyat olarak rubiconu erişilmez kılıyor.ayrıca rubiconda ön arka kilit ile roll bar standart tabi böyle olunca off road için araç arayanlar americada liberty yerine rubicon tercih ediyorlar.bence libertynin 2. planda kalmasının sebebi satıldığı ülkelerin ekonomik ve düşünce yapısı dışında kalan bir araç olması zira türkiyede 3,7 motorlu kaç araç var????

''Ama gel gelelim sadece Türkiye'de değil Avrupa ve Amerika da bu araç off road için fazla tutulmuyor. Tek kusuru ön bağımsız aks mı?
Bence gerekçe bu olmamalı. Pajero, Vitara gibi çok tutulan araçlarda sabit aks değil.

Başka birşey var ama anlamadım gitti..''

Yazdığınız bu cümlelere istinaden şöyle söyleyeyim...Birincisi vitara libertye göre çok ucuz bir araç 15.000 tl - 20.000 tl arası bulunuyor. ayrıca bu aracı alnlar genelde tamponlar ve büyük tekerler gibi modifikasyonlar yapamıyor.zira yapınca araç yürümüyor.ya da motor değiştirmek gerekiyor...kısacası vitaralar zayıf kalıyor...pajeroya sözüm yok aynı kalitede araçlar ...libertyde ne varsa hatta birde arka kilidini sayarsak fazlası var diyebiliriz.Ancak pajerolarda sonuçta 80 gibi bagajlı uzun araçlar ...ayrıca fiyatlarıda 40 ve üzerinde oysa liberty 30 civarına en iyisi bulunur...10 lirada aksesuarlara harcanır .iş biter...

Kısacası Liberty nin fark edilmemesinin sebebi Rubiconun gölgesinde kalmasıdır.Rubicon yüzünden liberty toyotada RAW 4 ne muhamele görüyorsa ,libertyde o muhameleyi görüyor..oysa liberty jeep sekmentinin pradosu sayılır.raw 4 denk aracı ise compass modelidir...

Sn Kerim Bey ;
Aynı gel-gitleri yaşıyorum sizle. (ZJ-wj-liberty-L200) Kafa karışıklığım ve sorularımda sizin anlattıklarınızla birebir aynı. Bir arkadaşımın 1998 5.2 GC'sine talip oldum.Arabayı ilk elden beri kullandıkları için ve bildiğim bir araba. Ayrıca da daha ucuz. Sizin geçtiğiniz yollardan bi de ben geçicem galiba. İçine off road ateşi düşmüş diğerleri gibi:smiley:. Liberty ile ilgili bir tecrübeniz olursa ve gezenbilirde paylaşırsanız memnun olurum. Keşke 35000TL sınırını aşmadan 2005 model makyajlı bir liberty denk gelse derken 30000 TL'nin altında 2001-2 WJ'de neden olmasın diye aklım karışı veriyor.

Tuğsan bey bizde 2,8 Renegade Liberty aldık ve su anlık memnunuz. Araca old man emu 2 '' yukseltme kıtı taktık ayrıca devino 15*8'' -28 et jant aldık 31*10,50*15 extreme lastık takıcaz ön tampon ıcıne 9 ve ya 10 K lbs vinç ön tampon koruma yapılıcak. Bunların dışında önerdiklerinize gelirsek ön arka havalı kilit demişsiniz. Başka yapabileceğimiz neler var anlatabilirseniz çok sevinirim. :smiley:

Yeni aracınız hayırlı olsun...
Tavsiyelerim ...
1.Aracınıza vinç alırken , daha sonra başka bir aracada aktarabilme olanağını düşünerek 12.000 lik alın ,böylece hem daha kuvvetli ,hem de daha uzun ömürlü bir vinciniz olur.Tavsiyem Warndır.
2.Aracınıza çok fazla ve gereksiz ağırlık yüklemeyin...İhtiyaç fazlası her kilo gücünüzden çalar...Tamponu görünümünden çok koruma amaçlı yapın .Hatta hafif ama sağlam olduğu için bir çok off roadçu artık boru tipi tampon tercih ediyor....Ayrıca bu tamponların yaklaşma açısıda çok iyi....
3.Yükseltmenizi, lastik seçiminize , lastik seçiminizi ise (ebat ve tip) ayna mahruti oranlarınıza göre yapın...eğer büyük lastik seçecekseniz ayna mahrutinizide değiştirin ...bu durumda aracın off road performansı artarken asfalt performansı yani son hızı düşer.
4.Aracınızı amacınıza göre modifiye edin...Kamp modifikasyonu ile hard off road modifikasyonu farklıdır.önce ne için aracı aldığınıza karar verin...yeni yerlere gidebilmek ve doğada yaşamak için mi...ralli tarzında bol adrenalinli hard off road mu

5.Bence aracınız 33''*10,50*15 lastikle daha hoş olur.Ayrıca dışa ofsetli 15 * 9'' veya 15 *10'' jantı tercih ederdim belki bu jantları piyasada bulamazsın ama özel olarak yaptırabilirsin maliyeti hemen hemen aynıdır.Zira jantı 15 * 8'' kullanabilmene rağmen zorlanmada yanaktan çıkabilir.Yükseltmeyide 2,5'' veya 3[SIZE=78%]'' [/SIZE]tercih ederim ki daha sonra lastik büyütürsem problem olmasın ayrıca her ne kadar ağırlığa dikkat edin desemde yapacağınız modifikasyonlar aracın ağırlığını hatrı sayılır ölçüde arttıracak...bu durumdada muhakkak yaylarda zamanla oturma olacaktır.

5.Bence aracınız 33''*10,50*15 lastikle daha hoş olur.Ayrıca dışa ofsetli 15 * 9'' veya 15 *10'' jantı tercih ederdim belki bu jantları piyasada bulamazsın ama özel olarak yaptırabilirsin maliyeti hemen hemen aynıdır.Zira jantı 15 * 8'' kullanabilmene rağmen zorlanmada yanaktan çıkabilir.Yükseltmeyide 2,5'' veya 3'' tercih ederim ki daha sonra lastik büyütürsem problem olmasın ayrıca her ne kadar ağırlığa dikkat edin desemde yapacağınız modifikasyonlar aracın ağırlığını hatrı sayılır ölçüde arttıracak...bu durumdada muhakkak yaylarda zamanla oturma olacaktır.

Herkese merhba , tavsiyem liberty için orjinal jantını kullanın, enfazla arb ome 2 inch yükseltme kiti ile 245x75r16 lastik ebatının üzerine çıkmayın.artiklasyon geçişlerinde dodiklerin lastiği yakalamasına, dolayısı ile aracın yürümesini engellemesine sebep olursunuz.Birde aracı en başarılı haline getirmek için ön ve arka difransiyele % 100 kilit takabilirsiniz son olarak olmazsa olmaz doğru bir vinç kullanmanızı tavsiye ederim.

Ynt: Liberty 3.7 İle Off-road Yapabilirmiyim

Süspansiyon dışında sağlıklı yükseltme uygulamak mümkün değil mi? Eğer değil ise daha uygun fiyatlı ancak kalitesi de vasat olmayan bir süspansiyon markası önerebilir misiniz?

1.5 2 ve 2.5 inçlik getler var, yay ve amortisör değiştirmeden daha ucuza aracı yükseltebiliyorsunuz. yaklaşık 400-470 tl civarı getler. Tarotoda vardı. Ama benim 2002 model için old man emu 2inç yay ve amortisör değişerek yükseltmek 2300tl. Sürtme olmadan 245/75/16 lastik takabilmek için 2 inç yükseltme yeter mi? bende bunu merak ediyorum.

Get le yükseltmeye namı bilinen bir ustamız sıcak bakmıyor, hatta süspansiyon dışında yükseltme ben yapmam diyor. Bundan dolayı diğer yükseltme biçimleri bende tedirginlik yarattı. Önerebileceğiniz daha uygun fiyatlı bir süspansiyon mevcut mu? Sadece ARB mi olmalıdır?

doğaberk keşke neyin en doğru olduğunu tecrübe etmiş olsam ama malesef bende henüz ne yapabilirim aşamasındayım. Yurt dışı forumları takip ettiğim kadarı ile 2 inç OME(old man emu) yay ve amartisör ile ön en alt noktayı 21-22 cm yukarı alabiyoruz. Bunun dışında bilstein amortisör ile ome yayların kullanıldığı alternatifler var ve ironman gibi OME benzeri uygulamalar var. Yayları en uzun dayanan OME deniyor yabancı sitelerde. Ne yapmalı ne etmeli bir bilene danışmalı ama bilenler ya denk gelmiyor ya da cevap yazmıyorlar. Ben amerikadan haber bekliyorum. 1000 dolara kadar yükseltmeye varım. Bunun üstüne bfgrich mud t lastiklerimide takarsam selectrac arazi şanzumanım ve kıvrak karoserimle iyi bir offroad aracına sahip olacağımı düşünüyorum.

İki farklı usta ile görüştüm biri dedi 3 bin diğeri dedi 4 bin, bu rakamlar bana biraz fazla geldi. bana önerebileceğiniz daha ekonomik ustalar mevcut mu? yoksa bu işin içinden 3 binden aşağı çıkılmaz mı:smiley: Ebay rakamlar başka şeyler söylüyor. Şimdi ordan alsak bu seferde işcilik şişicek gibime geliyor. Bu arada aracı daha alamadım,sadece karar veridm. Önden bir fizibilite yapıyım dedim, ne mümkün.. Hayır araç sahiplerin de bile rakamlar okadar değişken ki, biri 30 derken öteki 42 diyor, başka biri pert kayıtlı aracına istiyor 30. Diğeri servis kayıtlı diyip 8 bin koyuyor. Yani kısaca herşey çorba oldu..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR