Ynt: Li-Ion Güç Paketi
Neyse, biz moralimizi bozmayalım
Geldiğimiz noktada, elimizdeki diğer hobbyking şarj aleti ile bir deneme daha yapacağım; bakalım bu sefer onu da yakmayı başarabilecekmiyim!
Sorun çıkarsa, başa dönüp SGH design li ion şarj devresi ile Ferhat Bey in gönderdiği voltaj yükselticiyi birleştirecek bir PCB hazırlayıp pilleri doğrudan şarj ederiz diye düşünüyorum.
Hobbyking den dijital voltaj göstergesi sipariş etmiştim; geldi hem küçük, hem de çok hafif. Hassasiyeti de oldukça iyi, kontrol ettim. Pakete bunu da takarız. Resmi ekte.
Bu arada, farklı pil grupları için en küçük hacmi sağlayacak standart kutular bulamadım (Altınkaya da bile).
Bu nedenle, kalın cidarlı "shrink tube" kullanarak pil+devre+diğer elemanları birleştirmeyi düşünüyorum. Devrenin etrafına 1mm aluminyum sacdan yapacağımız bir "kabuk" ile hem soğutucu gereksinimini karşılar hem de istediğimiz şekli sağlarız. Bu kabuğu, şrink malzemesinin iki başında kalacak boşluklara da uzayacak şekilde yaparsak, voltaj göstergesi ve giriş çıkış bağlantılarını da buraya koyarız.
Taslak bir tasarım yaptım, resmi ekte. Yorumlayabilirseniz sevinirim.
Bu yöntemle istediğimiz şekli elde edebileceğimizden daha büyük yada farklı boyutlarda pil grupları da yapabileceğiz.
Kalın şrink malzemesinin içi yapışkanlı olanları bile varmış; gereken genişliği 110mm gibi hesapladım; nereden bulabileceğim konusunda bilgisi olan var mıdır?