Lastik Hava Basıncı ve Kompresörler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ophtha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,760
Ynt: Lastik Hava Basıncı ve Kompresörler

herkese selam benim aracımda 215 70 R16 bfg at ler var aracım için 30 30 lastik basıncı tavsiye ediliyor ancak ben 28 28 kullanıyorum.Lastiklerimi ilk taktırdığım gün lastikçi öne ve arkaya 40 40 hava bastı abi bu ağır araba filan dedi sizce doğru basınç ne olmalı

Etiketler

40 hava bence çok fazla, eminim kullanırkende hissedersiniz. Lastikçiler yanaklar jantı öpsün diye genelde montajdan sonra fazla hava basarlar ama ben işe yaradığına pek inanmıyorum. Eğer std lastik ebadınız 215 70 R16 is fabrika ayarlarının biraz altında kullanmanız hem rahat etmenizi hemde ne yazıkki memleketimizin düzgün(!!!) yollarında giderken aracınızın biraz daha yumuşak olmasını sağlar. Eğer bu lastikler std ebattan büyükse hacim arttıkça, basınç düşer.

Ben 235/85/16 lastikte yolda 28 psi, arazide özellikle yumuşak zeminde 16 psi kullanıyorum.

orjinal lastiklerim 235 60 R16 kapılarda ön ve arka 30 psi yazıyor şuan bfg lerle 215 7 0 R16 ön arka 28 psi kullanıyorum karda filan çekiş sorunu yaşamıyorum sizinde söylediğiniz gibi bozuk yolda hala lastiklerimin çok sert olduğu düşüncesine kapılıyorum 28psi nin altına düşssem lastiklerimde bir hasar yada çekiş sorunu yaşarmıyım.

Çoğunlukla lastiklerini havasını indirmek deneyimle oluşuyor. Lastik üreticileri zaten garanti dışı tutuyor inik lastikle oluşacak hasarları. Soğuk iklimde lastik basıncını kaça düşürdükleri ile ilgili bir yazı.
http://www.4x4offroads.com/air-down.html

Bu yazıda genel lastik bilgisi. Araç ağırlıkları için verilen ebatlar kutup çizgisinde hareket eden araçlar için.
http://www.4x4offroads.com/off-road-tire.html

lastiği çok şişik veya çok inik kullanmak her şekilde uzun vadede lastiğe zarar verir ancak kısa süreli olarak ince karlı ve buzlu zeminlerde lastiği yüksek basınçta kullanarak daha dar zeminden temas etmesini sağlamak, kum ve bol kar gibi zeminlerde lastiği indirip daha geniş bir zemin kazanmasını sağlamak en doğrusu bence
ayrıca lastik çok şişirildiğinde hem araca zarar verme hem de jantı eğme riski ayrıca çok sert ve konforsuz sürüş te göz önüne alınmalı

1 yil Katarda disco kullandim. Araplar icin off road kum demek. Hepsi kumda balon lastik kullaniyor ve kuma girerken muhakkak lastik havalarini indiriyorlar. Land cruiser ya da Nissan Patrol leriyle gevsek kumda inanilmaz seyler yapiyorlar. Kumdan cikar cikmaz lastiklerini sisiriyorlar. Araci yormamak ya da lastigi yipratmamak icin diyemiyorum cunku bunlara pek onem vermiyorlar, sanirim aracin performansinin dusmemesi icin lastikleri orjinal havasina geri dondurmekte hassaslar.

Benim lastigim kum icin ideal degildi ama hic bir modifikastonu olmayan disco nun kumda ayni sekildeki tum amerikanlardan cok basarili oldugunu belirtmeliyim. ;) ;) ;)

Arkadaşlar konunun başında geçen, Akü kutup başından bağlanan çift kafalı lastik şişirme kompresörlerinin internette gördüğüm kadarıyla fiyatları 247 ytl. Ben Denizli'de bir aksesuarcı arkadaşta aynı ürünü 100 ytl'ye gördüm. İhtiyacı olan varsa ve reklama girmeyecekse iletişim bilgilerini yazabilirim.

Bilginin reklamı olmaz diye düşünüyorum. İhtiyacı olan arkadaşlara yardımı olur. Mesela bana. ;) ;) En azından özelden gönderirseniz sevinirim.

KÖSEOĞLU OTO AKSESUAR Adres: 2. San. Sit. 140 Sok. No: 2-4 DENİZLİ Telefon: 0.258.371 45 44 Gsm: 0.535.426 00 36 - 0.532.687 94 03 Faks: 0.258.371 15 93 E-mail: bulentkose20@hotmail.com
Kompresörü burada gördüm. Çalıştırdılar, hava basışı bayağı güzel kamyon lastiğini şişirebilir, göstergesi var, çift kafalı olduğunu söylediler. Akü kutup başlarından çalışıyor.

Teşekkür ederim. İnternet adresleri varmı, ürünü görebileceğim.

Öncelikle herkese iyi seneler dilerim.
Herşey gönlünüzce olsun.

Ben elimdeki defender kullanım kitabına baktığımda

----- tüm yük koşullarında -------- ------------------------ düşük basınç kullanımı ------------------------
ebat normal ön normal arka yüksüz ön yüksüz arka yüklü ön yüklü arka
7.50 16" 28 42 16 16 16 26
7.50R 16" 28 48 16 16 16 26

Düşük basınç kullanımı zorunlu haller: çamur, kum, kar, buz diye tarif edilmiş kayalık/taşlık arazide hava indirme tavsiye edilmemiş.
Normal koşullara geçer geçmez basınçları normale getirin der.
Diş arasındaki taşları mutlaka temizleyin,
Diş derinliği 1,6 mm ye indiğinde komple değiştirilmesini tavsiye etmiş.

Ayrıca lastik şişirme kompresörü olarak o ucuz markalardan ben de aldım.
Benzinciye veya lastikçiye kadar idare eder fazlası daha önce bahsedilen iyi modellerden alınarak elde edilebiliyor.

İyi bir komresörün fiyatı sanırım 500 ytl civarıdır. (ARB marka) Aynı zamada diferansiyel kilitlerini devreye sokmadada kullanılır. 150 ps basabilen benim aldığım kompresör inik lastiği 3dk.civarında şişiriyor. 2 sene icerisinde 3 defa arkadaslarım için kullandım. Kuma girerken bile tembellik yapıp uğraşmıyoruz :smiley:. Yani grupta bir tane varsa masrafada gerek yok.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
enes_26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR