Landrover Parça Seçimi ve Fiyatları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,157

endy

LaNd RoVeR SeRiEs III - Discovery I 1995 3,9 v8ies
Yer
istanbul
Web
www.gokalpteknik.com
Land rover ve Türkiye de ki usta ve servisleri :

Hayatım da hep ingiliz arabasına bindim desem yeri, ustalığıda kolay araçlar değil.

Ama Tecrübeyle sabit ki herkes de katılır bu görüşüme çok az iyi usta var

şimdi yazacağım görüşlerime katkıda bulunursanız fikirlerinizi beyan ederseniz çok sevinirim. Belki moderatör abilerimiz bunu yeni bir konu başlığı haline de getirebilir.

1. Land rover kullanıcısı olarak en az bir kere de olsa kazıklanmayan kullanıcı var mı?

2. Land rover kullanıcısı olarak bir ustaya gidip bir arızayı tamir ettirirken aracının başka bir yeri usta tarafından bozulan oldumu ?

3. Parça orjinalliğini veya yan sanai olmasını ayıramayan bir çok kullanıcı yok mu? Kazıklanmıyorlar mı sizce?

4.İşçilik ücretleri çok değişken ne tuttururlarsa odur? Herkes ustalarla samimi olmak zorunda mı? ticaret ayrı dostluk ayrı.

5. Herkesin sonuçta iyi kötü gittiği bir usta var ama bizim gibi eskiden beri land rover kullanıcısı olmayanlar da illa feleğin çemberinden geçsin mi? :smiley:
Sonuçta bizde deneme yanılma metodu ile doğruyu bulmadık mı kaldı ki beni bile hala kazıklıyorlar.

6. Bu forumda land rover başlığı altında her şeyi açık açık çok boyutlu tartışıyoruz, bu ustalarımız da bu camianın önemli bir parçası.
İyi si ile kötüsü ile. Bence bunu da kimseye hakaret etmeden karalamadan burda tüm açıklığıyla tartışsak ve konuşsak bunun kime ne zararı/ faydası olur. ?

7. Sonuçta Ustalar ya da Servisler bizim bir anlamda tedarikçilerimiz. Bir güvenilir tedarikçiler veritabanı oluşturalım belli şehirlerde? Herkes fikrini yazsın? Bir ustanın yanından ayrılan çıraklar ustayım diye dükkan açıyor en azından kim usta kim değil kim ekmeğini hakkı ile kazanıyor belli olsun. Buna göre gidelim. Ustalarımızın fanatikliğini yapmadan eğrisi ile doğrusu ile konuşalım. Sonuçta biz bu araçlara binmesek, bu kadar cılgınca para harcamasak bu adamlar da olmaz. Bir çok şehirde olan güvenilir ustaları paylaşalım ki araçalrımız bir yerde bozulursa kime gideceğimizi bilelim, bana izmirde Gezenbilir'e üye bir kardeşim yardımcı oldu sonuçta.

Dünya da artık yaptığı işin arkasında duran yaptığı işe garanti veren sorumluluğunu alan insanlar para kazanmalılar. Unutayın bu araçlara eşimizi çoçuklarımız bindiriyoruz. Bir basit hatadan büyük acılar doğar.

Ayrıca aramızdan birinin aracı arıza yaptığı zaman nasıl bir yol izlemeli sağlıklı bir netice almak için bunu da belirtelim; önce parça fiyatı mı alsın; tek tek işçilik fiyatı mı alsın? Ya aramızda bayan kullanıcıların sayısı artarsa, bu işten az anlayan insalar nasıl bir yol izlemeli? adım adım belirtelim?

Bir çok usta ne fatura ne fiş veriyor ne garanti var ne yaptığı işin arkasın da duran adam sayısı çok. Aynı arıza tamiri için kim 3 kere para ödemek ister?

Görüşlerinizi fikirlerinizi önerileriniz paylaşalım,

Hepimiz araçlarımızı çok seviyoruz; çoğumuz hastayız bu araçlara ama işin en önemli kısmını ihmal etmeyelim, müşteriler 3 aşağı 5 yukarı bir standart oluşturalım kendimize

Sürçü lisan etti isek af ola.

Sevgiler Saygılar

Ender

Etiketler
iyi fikir yeni bir konu açalım başlayalım

birde fiyat listesi diye bir yer acalım

ama her yeni konuda olduğu gibi muhabet etmeden sadece orjinal parça fiyatlarını yazalım

ben ve tarık arkadaşım yedek parça usta çeşitiliğinden yoksunuz ne bulursak atlamak zorunda kalıyoruz ve bizi güzel öpüyorlar :smiley:
selamlar

Ynt: Landrover Parça Seçimi ve Fiyatları

Selamlar,
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=305.0 başlığında, servisler ile ilgili bilgiler var. Ancak, bahsettiğiniz konular maalesef hassas konular ve adı geçebilecek çoğu ustanın kendini savunma olanağı olmayacağını hatırlatırım. Prıl prıl ustalarımız da var, yanar/dönerler de.. ama bir de yanlış anlaşmalar var ki, bu amacını aşan noktalara gidebiliyor. iyi günler dilerim, reha

Ender, ilginç bir konuya değinmişsin. Ancak Reha'nın çekincesine de katılıyorum. İşin dozunu çok iyi ayarlamak lazım.

Örnek olarak geçen Cumartesi olanı anlatayım.

Yakıt depom full dolu iken kaçırıyordu, Hüseyin Usta (keyifadamı) yakıt bitsin öyle bakalım dedi. Nihayet yakıt bitince gittim Oto Mekanik'e. Hüseyin yarışta, çocuklar dükkanda. Zafer hemen elindeki işi bırakıp ilgilendi.
Depoyu yerinden çıkartmak için viraj denge çubuğu, arka çeki demirini söktükten sonra depo bağlantılarını ve depoyu söktü. Depoyu temizledi. Gözle görünür bir kaçak yok. Önceki incelemede dirsekten ve şamandra kenarından kaçırdığını görmüştük. Depoyu değiştirip değiştirmeme kararını bana bıraktı. Depoda yakıt azalında kaçak durduğu için kuvvetli ihtimal şamandradan kaçırıyor olmalı diye düşündüm ve değiştirmeme kararı aldım.
Şamandranın contasını yenileyip depoyu yerine taktık. Arabayı denemek için bir tur atarken araç stop edip kaldı ve çalışmadı. Depo söküldüğü için hava yapmıştı ve havasını alıp çalıştırmak gerekiyordu. Rutin prosedür işe yaramadı. Mazot filtresini değiştirdi ve bağlantılarını düzeltti ama işe yaramadı (bu arada mazot filtresinin bağlantısı yanlış yapılmış, yıllardır öyle kullanılıyormuş. Hangi ustanın yaptığını bilmiyorum ama o motoru kimin taktığını biliyorum), sonra mazot beslemesini söktü ve kırık olduğunu hiç mazot çekmediğini gördü Zafer. Sistem dolu iken tek kontakta çalışıyordu araba ama bir kere hava yapınca havayı atmak mümkün olmadı. Bu parça değişince herşey normale döndü. Tüm bu işler için Zafer neredeyse tüm gününü benim araçla geçirdi.
Sonra depoyu tam doldurdum ve aradan 4 gün geçti hala kaçak olmadı. Bunun ardından şamandranın çalışmadığını fark ettim. Uygun bir zamanda ona da baktıracağım.
Şimdi tüm bu işlem ve arka diferansiyelin açılması, yeni conta uygulanarak kapatılması (Diff koruma da sökülüp takılıyor tabii :smiley: ) üstüne alt yağların kontrolleri, depo kapağının yenilenmesi için ne ödeyeceğimi daha sormadım bile. Bu noktada ben Hüseyin'e güveniyorum. Yapılan işin ve emeğin hakkını isteyeceğinden eminim. Parça için de maaliyeti neyse makul bir kar marjı ile bana fatura edeceğinden de eminim. Bu iş biraz da alınan hizmetten memnuniyetle alakalı.

Reha Abi; Nejat Abi

Hassasiyetlerinize çok iyi anlıyorum ve size sonuna kadar katılıyorum. Kimsenin karalanmasına ve haksız yere itham edilmesine mahal vermemek lazım.Moderatör abilerimiz bunun için var. Bir yandanda her şeyi açık net tartışmalıyız bu kısmıda çok önemli. Burda esas amaç güvenilir ve gerçekten işinde iyi olan ustaları ayırmak. Sonuçta müşteri biziz ve önce bizim korunmamız lazım. Ustaların isimlerinin piyasada çok biliniyor olması değil işlerinin tertemiz olması aynı Nejat abinin Hüseyin abiye gittiğinde kafasında bir soru işareti olmadığı gibi diğer insanlarında bir servise bir ustaya gittiğinde kafalarında soru işareti olmaması içinin rahat olması temel amaç .Burda mevhum para değil ucuzluğuna pahalı olmasına insanlar kendileri karar verecekler. İyi hizmet alan karşılığını da ödemeli. Araçları ile ilgili olarak tatmin edici hizmet alan herkes hizmet aldığı yerleri ve memnuniyetlerini de belirtsin ki diğer kullanıcılarda bundan faydalansın. Sonuçta biz burda yargılama yapamayız. Ancak yazılan ve paylaşılan bilgileri değerlendirir ve bir netice çıkartırız. Bu değerlendirme kriterleri kişiden kişiye, tüketi alışkanlıklarına ve ihtiyaçlarına göre değişir.

Amacımız kötü örnekleri ortaya çıkarmak değil esasen iyileri daha çok katılımla tespit edebilmek.

Ama çürük elmaları da bilelim. Sonuçta araçlarını çok seven bir grup insan kimi zaman mecburiyetten, kimi zaman zevk için ciddi miktarlarda paralar harcıyorlar. Ve el emeğinin bir fiyat listesi olmayan bir sektörden hizmet alıyoruz. Reha abinin bahsettiği pırıl pırıl ustaları da ayırmak, kalitelerini ortaya çıkarmak çok gerekli. Bir ustanın ya da servisin hakkında bir kişi 2 kişi 3 kişi kötü veya olumsuz bir şey yazdı diye o usta kötü olmaz gerçekten iyi ise. O ustadan iyi hizmet alan insanlar da neden iyi olduğunu ve ne kadar iyi olduğunu yazarlar ve sayı eğer kötü yazanların gerçekten kat be kat fazlası ise objektif bir değerlendirme yapacak insanlar bunu dikkate alırlar diye düşünüyorum.

Konuyu tüm Land rover kullanıcı arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz ve abilerimiz ile daha da etkili ve olumlu bir biçimde geliştirebileceğimize inanıyorum.

Herkese Sevgiler & Saygılar

Ender

evet konu biraz değişti galiba yorganı çalanın hiç sucu yok.bir parçaya 25 lira diyip taktıktan sonra 65 lira istemek esas mesele bu biz işçiliğine ustalığına hizmetine birşey demiyoruz.bana direkt 65 lira dense idi bizde ona göre tak veya takma derdik.paramızı ona göre ayarlayıp gelmiştik hesap ödemeye Allahtan kredikartı vardı da ödeyebildik.şimdi güven ayrı konu ben oraya ilk defa gittim sitemizde övüncünü duyduğumdan ama keşke parçayı alıp eski sanayideki kendi ustama gitseydim .parça parasından başka param olmadığını anlasa idi benden hiç para bile almazdı

Ynt: Landrover Parça Seçimi ve Fiyatlar?

Tam takim sifiri 1400 - 1500 civari.
Ama yalnizca kutuyu sifir ve orjinal alip diger parcalari farkli markalardan uydurulabilir.

bende hidrolik taktıracaktım benim ustam şimdikinin hidrolikten çok sağlam ve uzun ömürlü olduğunu arazi için çok iyiy olduğunu söyleyip boşuna masraf yapmamam gerektiği konusunda beni ikna etti

Genel anlamda tefarruat az ise sorun azdir. :smiley:
Fakat arazide cok gerekli oldugu noktalar olabiliyor.
:smiley:

arazide lazım değil şehir içinde ŞART ben apartmanın park yerine girerken 3 manevra yapıyorum bir yere park ederken önümdeki araca 1,5 metre mesafe birakıyorum yine gelip dibime giriyorlar eğer biraz sıcaksa ter içinde kalıyorsun çıkmak için

Ben sehir icinde sorun yasamiyorum.fakat arazide oyle bir an geliyorki hareket etmeden direksiyonu cevirmek gerekiyor. Ve zemine 10 cm gomulen lastikle direksiyonu cevirmek imkansiz oluyor.
Birde orta kilit devredeyse is dahada zor oluyor.
Kilitle donulmez diyeceksiniz. Kilitsiz arac yurumuyorsa mecbur kilit devredeyken donmek zorunda kaliyorsunuz :smiley:

DEfender'dan bahsediyorsak, hele 110 kasadan, hidrolik direksiyon özellikle arazide mutlaka olması gereken bir özellik olduğunu düşünüyorum. Düşünün daracık çamur bir yolda, keskin bir virajdasınız ve yolun bir tarafı dik bir uçurum. İŞte böyle bir yerde güvenli ve rahat bir manevra için hidrolik direksiyon gerekli.

Ustanız sizi aksine nasıl ikna etti bilemiyorum ama ben olsam Defender'a ilk yapacağım 5 ilavenin içinde olurdu. (Hidrolik direksiyon, MTR lastik, Vinç, Şnorkel ve arka diff kilit)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,910
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR