Landrover Diferansiyel Kilidi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,477

Etiketler
Ynt: Landrover Diferansiyel Kilidi Hakkında

nkurtkaya' Alıntı:
http://www.humaoto.com/
http://www.aniloto.com.tr/
http://www.kayalaroto.com.tr/

http://www.sahibinden.com/detroit_diff_locker_kilit_rover_24_freze_ba_207a_-71WQQaXQQ7045651WQQpXQQdisplayitem? bu Defender işçin 24 freze olan. sizin araç Series galiba, ona uygun olanı ayrıca sormanız lazım.
ewet benım araç seri 3 yardımınız ıçın tewskler

Furkan bey, seri3 aracınız orjinal dingil ve diferansiyelinde sanırım arkaya diff kilit bulmak zor, ben bir ingiliz forumunda araştırmıştım, ingiliz şu cevabı vermiş, boşa harcayacağınız paranız bolsa dingilleri defender ya da discovery dingilleriyle değiştirin, yazıyordu, akslari kilitleyen kilitlere extrem off road yapmayacaksanız gerek olmuyor, onun yerine koşula uygun lastik alın yazıyordu...

ozcour' Alıntı:
Furkan bey, seri3 aracınız orjinal dingil ve diferansiyelinde sanırım arkaya diff kilit bulmak zor, ben bir ingiliz forumunda araştırmıştım, ingiliz şu cevabı vermiş, boşa harcayacağınız paranız bolsa dingilleri defender ya da discovery dingilleriyle değiştirin, yazıyordu, akslari kilitleyen kilitlere extrem off road yapmayacaksanız gerek olmuyor, onun yerine koşula uygun lastik alın yazıyordu...
kani kilit yapmaya gerek yok dıyorsunuz degmez camur lastıgı alalım dorumu anlamısım

tabi seçim sizin...

lakin aşama aşama gidecek olursak, öncelik lastiktir bence... Lastik aldıktan sonra da yetersiz kalırsa, kilitin eksikliğini yaşarsanız kilit taktırırsınız. Ben TR 'de arkada dif. kilidi olan Series ilanlarda vs görmedim duymadım..

ozcour' Alıntı:
tabi seçim sizin...

lakin aşama aşama gidecek olursak, öncelik lastiktir bence... Lastik aldıktan sonra da yetersiz kalırsa, kilitin eksikliğini yaşarsanız kilit taktırırsınız. Ben TR 'de arkada dif. kilidi olan Series ilanlarda vs görmedim duymadım..
aslında aracımı satacagım ılgılenen olursa yönlendirisenız sevınırım herseyı orjinal ingilizdir

furkangunnar61' Alıntı:
aslında aracımı satacagım ılgılenen olursa yönlendirisenız sevınırım herseyı orjinal ingilizdir

Hemen her konu başlığına gönderdiğiniz mesaj sayesinde bunun farkındayız :smiley: Eğer ilanlar bölümünde detaylı resim bilgi ile beraber bir konu açmadıysanız açmanızı tavsiye ederim. En çok bakılan yer orası.

Çamur etabında seri 3 ün arka dingilden iki tekerden patinaj yaptığnı gördüm ve anlam veremedim. Aynı dingilde bir teker patinaja düştüğünde diğerine güç gitmemesi lazım. Fakat iki tekerlekte çamuru kazıyordu :smiley: Yine seri 3

furkangunnar61' Alıntı:
Sen hala aracını satmak için önüne gelen heryere mesajmı yazıyorsun ne mikrop bişeymissin yavvv

prof_facia' Alıntı:
diferansiyel konusunda aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler nejat bey :smiley:

Aslında bu anlatım Metin'e (tricknick) ait. Daha evvel ben de dahil olmak üzere değişik başlıklarda konu açıklandı ama Metin'in anlatımı daha bir anlaşılır oldu. Kendisine teşekkürler.

Ben de bu arada Defender için arazi vitesi konumlarını özetlediğim başka bir mesajı tekrarlayayım, tamamlayıcı olur.

Arazi vitesi pozisyonu
1. Sol ileri 3. Sağ ileri
2. Sol geri 4. Sağ geri

1 (Diff Lock + Low): Yüksek tork, düşük hız, orta diff kilitli. Ağır çamur, Çok dik rampa çıkış ve inişi, derin su geçişi, ıslak kum, kaya tırmanışı

2 (Diff Lock + High): Normal tork, yüksek hız, orta diff kilitli. Çamurlu, karlı, ıslak çimen, çakıl gibi kaygan zeminde

3 (Kilit yok + Low): Yüksek tork, düşük hız, orta diff kilitSİZ. Kuru zemin dik rampa çıkışı, düz yolda ağır yük çekerken

4 (Kilit yok + High): Normal tork, yüksek hız, orta diff kilitSİZ. Normal yol ve kuru hafif arazi de kullanılır.

selam nejat bey anlatımlarınız çok süper ve yeni defenderciler için süper bilgiler.bu arada bende yeni defendercilerdenim.daha önce pajerom vardı .pajeroların ön tekerleklerdeki ayırıcı mandallardan defenderlerede takılabiliyormu?şehirde kullanırken sadece arkadan çekişli hale getirmek mümkünmü?eğer oluyorsa nasıl ve maliyeti nekadardır.bu konudada bizi bilgilendirirseniz çok memnun olurum.şimdiden çok teşekkürler.

kaptan_11' Alıntı:
selam nejat bey anlatımlarınız çok süper ve yeni defenderciler için süper bilgiler.bu arada bende yeni defendercilerdenim.daha önce pajerom vardı .pajeroların ön tekerleklerdeki ayırıcı mandallardan defenderlerede takılabiliyormu?şehirde kullanırken sadece arkadan çekişli hale getirmek mümkünmü?eğer oluyorsa nasıl ve maliyeti nekadardır.bu konudada bizi bilgilendirirseniz çok memnun olurum.şimdiden çok teşekkürler.
teknik olarak belki olabilir ama güvenlik olarak olmaz aracın yol tutuşu bozulur ve Özgüründe dediği gibi kilit konumunda kullanmanız gerekir ve ön şaft ve aks'lar boşta kalmaz

özgür bey yunus bey her ikinizede çok teşekkür ederim.eskişehirde ustanın biri takarız olur daha önce ben taktım oldu demişti bende ciddi ciddi düşünüyordum.boş yere masraf edecektik.şöyle bir sorunum var sizler bayağı bilgilisiniz anladığım kadarıyla.vites değiştirmelerde silkme vuruntu yapıyor.ben şafttandır diye düşündüm.yanlız usta baktığında ön akslarda boşluk var dedi doğrumudur acaba.ilaveten birde üst kapak contasından ne yaptıysam sızan yağı kesemedim bir kolayı varmıdır cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.