Land Rover Stepne Montajı İçin Yardıma İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yakota Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,482

Yakota

Ana Kamp
Yer
İzmir
Arkadaşlar,

Land Rover ımın kaputuna stepne montaj etmek istiyorum. Bir eksikle tüm parçlar tamam. Resimde görülen alt bağlama plakasını alabileceğim yer (izmir'i ve ankara huırdacılarını aradım) var mı?

Bir arkadaşım bunu yapabileceğim/yaptırabileceğim şekilde teknik resmini/ölçekli krokisni yollayabilirmi lütfen,

Teşekkürler&Selamlar,

Stepnelik Alt Plakas?.jpg

Etiketler

Ynt: Land Rover Stepne Montajı İçin Yardıma İhtiyacım Var

Selamlar
benim nacizane tavsiyem, yaptırmak ile zaman yitirmeyin. yenisini alın gitsin isterseniz. iyi gunler..

not: parca satıcıları ile ilgili bilgiler zaten bol bol var forumlarda.. ama kayalar en dogru adres sanırım.

Merhaba,

Teşekkür ederim. Bende aynı düşüncedeyim. Ancak parçayı bulamadım. Kayalar ında adresini formda aradım bulamadım. Yollayabilirmisniz lütfen,

Selamlar,

http://www.kayalaroto.com.tr/default.asp

Sayın Yakota;

MErhaba aracınız çok güzel gözükmekte, iyi günlerde kullanın.

Yalnız aracınız Defender değil galiba Series III, ikisi arasında bir takım farklar vardır; parçasını sorarkende Series III diye sormanız gerekebilir;

aracınızın kaç model bilgisini verirseniz daha net söyleyebiliriz defender mi series III ?

Resimlerden gördüğüm kadarı ile LR series III

ilginize teşekkür ederim.

Bildiğim kadarı ile Series II A , Bu bilgiyi daha önce bu forumlarda almıştım. Bir yere not ettim. Ama şu an bulamıyorum.

Aracımı sadece avda kullanıyorum. elbet de dağda dolaşmak ayrıca bir keyif.

Kaput resmi Ankara Hurdacılar sitesinden çektirdim. Bir Land Rover parça katoloğundan (Hangi tip bilmiyorum) parça listesi çıkartarak diğer tüm parçaları satın aldım. sadece alt plakayı Bulamadılar. (İzmir Aydın Oto dan)

Amacım arkadan duran stepneyi öne kaputun üstüne takmak, arkaya da benzin bidonu koymak. Tabii içine benzin koymayacağım.

sipariş edebileceğim yer-adress olursa sipariş edebilirim. Bulamassam en son çare ölçü ve teknik resmini (yada krokisini) bularak yaptırmak,

Selamlar&teşekkürler

Selamlar

Sizin aracınızın aynısından ozcour kullanıcı adı olan özgür arkadaşımızda var izmirde; bir konuşun derim hem parça için hem diğer ihtiyacınız olan bilgiler için oldukça tecrübeli bir arkadaşımızdır

Ender

Merhabalar,

Parça konusunda Aydın Oto Hikmet abide bulamadıysanız eğer, o dükkanın ilersinde 2 sokak sonra başka bir Land parçacısı daha var, önceliğim Aydın oto ama orada bulamadığım manifold contasını bu dediğim dükkanda aynı paraya bulabildim. Dilerseniz oraya da gidebilirsiniz.

Benim kaputta stepne yok. Sanırım Ender abinin Series3 ünde vardı. Sizin gönderdiğiniz resimle Series3ünki aynı mı bakmak lazım. O da olmazsa Ankara hurdacılarından sizin kaput ile kendinden stepne taşıyıcılı kaputu takas edebilecek bir yer araştırılabilir.

Tam ihtiyacınız olan parçayı anlamadım ama eğer aradığnız parça stepne taşıyıcısının civatalarını kaputun altından tutup kaput sacının yırtılmamasını sağlacayacak ve rondela görevi görecek bir plakaysa bence kalın sacdan doğru delikler açılarak kolayca yapılabilir.

İzmir'deymişsiniz, tanışmak isterim

Selamlar

ozcour' Alıntı:
Merhabalar,

Parça konusunda Aydın Oto Hikmet abide bulamadıysanız eğer, o dükkanın ilersinde 2 sokak sonra başka bir Land parçacısı daha var, önceliğim Aydın oto ama orada bulamadığım manifold contasını bu dediğim dükkanda aynı paraya bulabildim. Dilerseniz oraya da gidebilirsiniz.

Benim kaputta stepne yok. Sanırım Ender abinin Series3 ünde vardı. Sizin gönderdiğiniz resimle Series3ünki aynı mı bakmak lazım. O da olmazsa Ankara hurdacılarından sizin kaput ile kendinden stepne taşıyıcılı kaputu takas edebilecek bir yer araştırılabilir.

Tam ihtiyacınız olan parçayı anlamadım ama eğer aradığnız parça stepne taşıyıcısının civatalarını kaputun altından tutup kaput sacının yırtılmamasını sağlacayacak ve rondela görevi görecek bir plakaysa bence kalın sacdan doğru delikler açılarak kolayca yapılabilir.

İzmir'deymişsiniz, tanışmak isterim

Selamlar

Özgür'üm sen nerelerdesin yahu; sınavlar çok mu ağırdı sesin soluğun çıkmıyor özlettin kendini

Ender abi sınavlar 1 buçuk hafta önce bitti, ben de geçen hafta 4 günlüğüne bizim Panzerle Seferihisar, Özdere, Kuşadası, Bodrum Turgutreis yapıp geldim :smiley: Yiğit abiyle 2 arabalık Land buluşması yaptık :smiley:

Şimdi burlardayım artık, senin keyifler yerindedir umarım, İzmir'e gelirsen haber ver abi..

Merhaba Arkadaşlar,

Parçaları Aydın Oto dan alıyorum.

Diğer dükkanı bilmediğim için gitmedim. Aydın Oto nun oraya da sorduğunu düşünüyorum. Ancak garantiye almak amacı ile diğer dükkana da bakarım.

Parçayı doğru tahmin ettiğinizi düşünüyorum. Kaputun altında hemen hemen destek sacı görevi gören. Ankarada kaput ile birlikte veriyorlar. Ancak 300 TL istediler. Bir saç için çok olduğunu düşündüm. Takas olayının yapabileceğimi sanmıyorum,

Ben İzmir/Torbalı'da oturuyorum. Forum a bağlı mail ile yazışıp görüşmeyi bende isterim.

Selamlar,

Nacizhane tavsiyem kaput üstüne stepne takmayın dışardan güzel görüntü veriyor ancak
1,zaten kısıtlı olan görüş alanı iyice daralıyor
2,kaput aşırı agırlaşıyor ve stepne cama yaslandıgı için kaput tam dikilerek açılmıyor
defenderde sahra tipi kaput kullanmış biri olarak tecrübeyle sabittir.

CEM50' Alıntı:
Nacizhane tavsiyem kaput üstüne stepne takmayın dışardan güzel görüntü veriyor ancak
1,zaten kısıtlı olan görüş alanı iyice daralıyor
2,kaput aşırı agırlaşıyor ve stepne cama yaslandıgı için kaput tam dikilerek açılmıyor
defenderde sahra tipi kaput kullanmış biri olarak tecrübeyle sabittir.
bende kullanissizlik konusunda ayni kanidayim ancak arkakapiya montaj mekanizmasida cok ucuza mal olmayacaktir .. portbagaj yok .. series III de bagaj hacmide cok kisitli olunca arkadasa da hak vermek lazim .. :smiley:

Bilgi ve deneyimleriniz paylaştığınız için teşekkür ederim. Port bagajı var ama ben söktüm. Sstepnenin ön kaputa montajı konusunda Negatif yanlarına tamamen katılıyorum.

Montaj aşamasında (Kaputa delik açmağa kalktığım zaman) tüm bunları yeniden değerlendireceğim.

Tüm arkadaşalara selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR