Land Rover Series III Direksiyon Kutusuna Ne Yağ Konmalıdır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,803

endy

LaNd RoVeR SeRiEs III LR L322 - MB W901 - MB R171
Yer
istanbul
Web
www.kurutlu.com
Arkadaşlar dün akşam land rover series III'un direksiyon kutusunu dağıttım; milin ucundaki bilyalar dağılmış,
Daha içini de açamadım, ama evin önünde dağıldı allahtan, mecbur ikinci kere kendim tamir etmek zorundayım,
Series III lerin direksiyon kutusuna yağ olarak ne yağı konur, Geçen sefer gres koymuştum çok az da 10 numara yağ ilave etmiştim; bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok memnun olurum,
Yarın akşam söküp cumartesi sabah toplayacağım ; Bayramda landsiz kalmayayım diye :smiley:

Etiketler
Ynt: Land Rover Series III Direksiyon Kutusuna Ne Yağ Konmalıdır?

abi tüm konacak yağlar, aradım taradım pdf hazırladım, umarım işini görür

Ekli dosyalar

• Oil Specifications.pdf
    48.8 KB · Görüntüleme: 364

özgür çok teşekkür ederim abicim ellerine sağlık

selamlar

Merhaba Arkadaşlar,

Resi 3 lerin direksiyon boşuğu nasıl alınabilir? Arızalı olan 2 rotu değiştirdik, epey azaldı ancak bir yerden direksiyon simidindeki boşluğun 1 in. (2,5 cm) den fazla olmaması gerektiğini yazıyordu. Şu halde bizimkinde 2,5 cm den fazla boşluk var.

Çamurluğu içindeki direksiyon kutusunun başındaki civata ile alnıyormuş fiye duydum ama hiç bilgim yok. Yardımcı olabilirmisiniz?

Teşekkürler

Merhaba

Direksiyon boşluğu series 3 lerde çok iyi bilinmez ise alınması çok zordur. Önce şunları söyleyelim; Rotları takım olarak değiştirin; bunu yaparken burçları da değiştirin aracınız gezinmede yapıyorsa kesin burçlardandır. Poly burç kullanın.

Series'lerde direksiyon kutusu boşluk yapmaz yanında bulunan via sertlik yumuşaklık ayarı ve gerekli ise yağ ilavesi içindir. Eğer Direksiyon kutusundan kaynaklana bir boşluk olduğu kanısına varırsanız( yukardakilerin hepsini denedikten sonra) direksiyon kutunuz kısa bir zamanda dağılacaktır. Bence dağılmadan açtırıp elden geçirin. sağlam olsun.

Series 3 lerin direksiyon kutusunun içinde direksiyon mili ve 2 takım göbekli bilyadan ve bir koldan başka hiç bir şey yoktur. Dolayısı ile tecrübeme göre boşluk kutudan değil büyük ihtimalle burçlardan dır.

Selamlar

endy' Alıntı:
Merhaba

Direksiyon boşluğu series 3 lerde çok iyi bilinmez ise alınması çok zordur. Önce şunları söyleyelim; Rotları takım olarak değiştirin; bunu yaparken burçları da değiştirin aracınız gezinmede yapıyorsa kesin burçlardandır. Poly burç kullanın.

Series'lerde direksiyon kutusu boşluk yapmaz yanında bulunan via sertlik yumuşaklık ayarı ve gerekli ise yağ ilavesi içindir. Eğer Direksiyon kutusundan kaynaklana bir boşluk olduğu kanısına varırsanız( yukardakilerin hepsini denedikten sonra) direksiyon kutunuz kısa bir zamanda dağılacaktır. Bence dağılmadan açtırıp elden geçirin. sağlam olsun.

Series 3 lerin direksiyon kutusunun içinde direksiyon mili ve 2 takım göbekli bilyadan ve bir koldan başka hiç bir şey yoktur. Dolayısı ile tecrübeme göre boşluk kutudan değil büyük ihtimalle burçlardan dır.

Selamlar

Teşekkür ederim Ender Bey,
Bahsettiğiniz burçlar neredki burçlardır, orjinali neden yapılımıştır ve siz neden poly burç tavsiye ediyorsunuz. (Yanlış anlamayın, aracı bilmediğimden soruyorum, yoksa ukalalık değil maksadım)

Merhaba Ukalılıklarak algılamadım; Tabiki sorun burçlar aracın ön iki lastiğini birbirene bağlayan denge kol üzerinde ön defransiyelin hemen önünde olmalı; ustanıza sorun o daha rahat gösterecektir.
Pol burcu çok daha dayanıklı olduğu için tavsiye ediyorum

selamlar seri 3 e mersedes düz direksiyon koy öntarafa ara rotlar kalkar rahat edersin boşlukta kalmaz kolay gelsin. ali usta

olgun oksuz' Alıntı:
selamlar seri 3 e mersedes düz direksiyon koy öntarafa ara rotlar kalkar rahat edersin boşlukta kalmaz kolay gelsin. ali usta

abi power direksiyon için ne tavsiye edersin ? bir de düz mercedes kutuyu öne taktıktan sonra direksiyon mili ne oluyor ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,893
Kaydolan Son Üyemiz
gezgin38

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR