Kerem Tekin
Yeni Üye
Cümleten selamlar arkadaşlar. uzun süredir takip ettiğim ve almayı çok istediğim freelander'ı ( 100 kişiden 99;'nun kesinlikle bulaşma demesine rağmen ) 15 gün kadar önce aldım herşeyi göze alarak. araç 2001 1.8 hard top modeli. Aracı alırken expertize götürdüm ve bikaç ufak tefek problem dışında iyi araba olduğunu söylediler ve bende aldım buna güvenere. ama gelelim alımdan sonra bir türlü sanayiden çıkamadım. çok isteyerek aldığım araçtan maalesef soğuttular.en son arka teker bilyasını, fren balata+disklerini değiştirdi. daha önce hiç değişmediğini ve bu yuzden kaynama yaptığını, söküldükten sonra Arka fren merkezleri ve abs sensörünün değişmesi gerektiğini söyledi ve araçta herhangi bir problem olmadığını. daha sonra yola çıkıp biraz gittikten sonra balatalardan duman attığını gördüm. geri döüp gittiğimde usta bunların normal olduğunu söyledi ve bende çıldırdım tabi. şu abs pasif durumda el freni tutmuyor gibi bişey, frenlerse bildiğiniz tofaş freni gibi. ayrıca göstergede abs, tcp ve iniş destek lambaları sürekli yanıyor.. siz değerli arkadaşların görüşlerini ve tavsiyelerini bekliyorum. aracı düzelttirip satmayı bile düşünür oldum.
vites geçişlerinde mi vuruyor yoksa normal giderken mi ? daha detaylı yazar mısın ?Günaydın 2001 free lander sahibiyim aracım 163.000 km'de.. Dün aracın arka tarafından pat-pat diye sesler geldi. Oldukça ürkütücüydü. ncak araç yola devam etti. Bu modellerde kronik bir hasatlaık olduğu iddia edilen Şanzımandan mı acaba diye düşündüm. Bu konuda bir düşüncesi olan var mı acaba