Land Rover Fotoğrafları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KuruKafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 766,463

Etiketler

Ynt: Land Rover Fotoğrafları

discovery-V8' Alıntı:
Tüm iyi dileklerde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

Bugün uzun incelemelerden sonra , araçların oldukça iyi durumda oldukları anlaşıldı, 87 model olmalarına rağmen kapı çerçeveleri dahi paslanmamış, bunda şasi numaralarından öğrendiğimiz, solihull / ingilterede yapılmış olmalarınında etkisi var sanıyorum.

Ne yapacağımıza karar verdik, Birini olduğu gibi bırakıyoruz( ilk 6 ay için), diğerini şasiye kadar soyup, şasiyi ve alümüinyup olmayan herşeyi Diferansiyel kovanları dahil kumlatıp galvanizleyerek sıfırdan başlıyoruz.

Motora ilerleyen aşamada karar verilecek, bu birazda bulunabilirliği ile ilgili, ilk tercih v8, hatta bulabileceğimiz en büyük hacimli v8 olabilir, makul ve mantıklı seçenek bulamazsak Puma ya doğru çevireceğiz rotayı, fakat yapmak istediklerim konusunda pumanın gücü konusunda endişelerim var, hem güç hem tork kıyaslandığında v8 lerle arasındaki fark tartışılacak gibi değil, yakıtları arasındada aslında büyük bir fark yok (LPG için söylüyorum), v8 lerin tamir ve bakım masraflarıda mutlaka çok daha düşük olacaktır,(Puma kullanan arkadaşlar alınmasın ama henüz arıza çıkarmadılar , çıkınca nedemek istediğim daha net anlaşılacaktır), ayrıca yaşadığım yer kış boyunca -18, -22 leri çok sık gördüğünden dizel çok sıkıntı yaratabilir

Kupa orjinale sadık kalınarak 2006 defender şeklinde herşeyi sıfırdan alınarak toplanacak, yürüyen aksam daha extrem birşey olacak, ilerleyen aşamalarda , kullanılacak lastik çapı , oranlar takviyeli parçalar yavaş yavaş hesaplanıp belirlenip alındıkça bilgi veririm.

Mekanikle ilgili kısımların bir çoğunu geceleri çalışarak (Ferhat ve Ahmet in Desteği ile ) kendim yapmak istiyorum, kaporta boya kısımlarını işin uzmanlarına bırakacağız, Kumlama için Bülent senin desteğine ihtiyacım var, Yavuz ve Umut un logistik ve mekanik desteğine ihtiyacım olacak ;D , Diğer arkadaşlarda fikirleriyle destek vereceklerdir diye umuyorum. Hatta buradaki fotolarla oldukça destek verdiler zaten;D

Bu kısmı kirlilik yaratmaması için işlemler başlayınca niyetli olanlara referans olması açısından yeni bir başlıkta paylaşacağım.

Selamlar


Hoca,
Galvaniz isine dikkat ! kritik mesafelerde degisme/egilme olabilir...!! ie: kovanda, bulkhead de...

ama fikir mukemmel, rastgele...

Engin (UK diil, Göcek)
 

Ynt: Land Rover Fotoğrafları

Engincim Hoşgeldin , valla seni özledik, ankaraya yolun düşmezmi acaba senle bir tartışsak şu meseleyi? Uzman görüşüne ihtiyacım var.

Temellimi döndün? Geri gidecekmisin UK a.

Selamlar
 

Ynt: Land Rover Fotoğrafları

sıcak daldırma galvanizleme süper olur ama engin beyin dediği gibi çarpılma ihtimali çok yüksek.elektro galvaniz kalınca yapılırsa idare eder.kilosu yaklaşık 0,3 ytl dir. Kalın kaplanacak denirse 0,5 e falan yaparlar.
 



Ynt: Land Rover Fotoğrafları

ARKADAŞLAR YANLIŞ ANLAMAYINDA BURADA YAZIŞMA YERİNE LAND ROVER RESİMLERİ YÜKLESEK DAHA İYİ OLAZMI SADECE BİR FİKİR
 








Ynt: Land Rover Fotoğrafları

.

21 27 2006 ege 063
 







Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,739
Kayıtlı Üye Sayımız
172,146
Kaydolan Son Üyemiz
Suatcım

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst