Land Rover Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KuruKafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 801,933
Ynt: Land Rover Fotoğrafları

sailor06' Alıntı:
Yavuz hocam, DiscoI de kullandığın dodiklerin benzeri DiscoII için de mevcut mudur? DiscoII de 38 " üzerinde gitmenin maliyeti (dereceli ön kollar, yeni arka kollar, body lift, yaylar, amortisörler, uzun fren hortumları, 4.75 gear vs) yaklaşık ne tutar?
Bu arada Bakü den sevgiler :smiley:)

Gökhan bildiğim kadarıyla dodiklerin Disco II için olanı yok , Tahmini olarak söylüyorum 10-15 bin TL arası tutar, Defenderda bu maliyet daha ucuz, ama yürüyen aksam zayıf ondada, çok kolay kırılıyor 38 le, en azından 94 sonrası bi defenderla uğraşmak gerek onlarında fiyatları ortada.

Etiketler

ARACIMDA YAPABİLECEGİM DEĞİŞİKLİKLERİ KOPYALAMAM İÇİN TAM İHTİYACIM OLAN ŞEY TEŞEKKÜRLER.

Çölde safari...

untitled.jpg

untitledc.jpg

yunus bager' Alıntı:
Umut oda bişeymi sadece benim Mahallemde 7 tane var :smiley: Seri3 de güzelmiş orjılan bir araca benziyor

Abi sizin iş farklı kurcalama fazla :smiley: Bu arada seri 3 tamamen orjinal. Boya ve branda bakımı gerekli, keyfe keder de döşeme yaptırılabilir. Canavar gibi maaşallah...

Yavuz Bey her iki aracınızın da lastik ebatlarına açıkçası hastayım :smiley: Ben 1996 yılından beri disco hastasıydım ve hayalime 1 ay önce Disco 1 ile kavuştum. 2 inç yükseltme, kaç inç bilmediğim spacer ile 245/75/16 lastiklerim var. Lastik ebadını sizinkiler kadar olmasa da biraz büyütmek istiyorum. Bunun için sadece sizinki gibi kesim işlemi yaparak dodik taksam yeterli olur mu? Ve bu dodikler ne kadar tutar yaklaşık olarak?
[attachment=1][attachment=2] [attachment=3]
Planlarım arasında ön karter muhafazası (kesin olacak), port bagaj ve arka kısma merdivern ile bir traktör farı var. Fakat bütçem hepsine aynı anda müsade etmiyor. Sizin cevabınız göre bir sıralama yapacağım kendime. Cevap verirseniz çok sevinirim.

asus211.jpg

asus212.jpg

asus218.jpg

Gürkan bey gördüğüm kadarıyla sizdede 2"spacer var yani 5cm Yavuz abide yardımcı olur ama tavsiyem 33" lastikden büyük takabilmek için sadece dodikler değil dereceli kollar ve kardan şaft gerekir
33" lastik bu haliyle takabilmek için sadece arka çamurluğu ucundan traşlamanız yeterli

Yanıtınız için teşekkür ederim Yunus Bey . 33" üstü için kardan şaft ve dereceli kollar sanırım pahalıya patlar. Gerçi fiyatları hiç bilmiyorum :smiley:
Sanırım öncelik olarak ön karter muhafazası (Ahmet ustaya yaptırıcam) bir de hi jack lift ile port bagaj yaptırıcam ve traktör farı takıcam. En son arka çamurluk traşı ve lastik ebadını büyütme işine girişirim. Bu sıralama uygun mudur sizce?

33" lastik ebatına bir örnek verebilir miyiz?

Bu sislere bayıldım:

[attachment=1]

14.jpg

33" lastiğin dış çapı 83-84cm arasıdır örnek vermek gerekirse 265/85/16 gibi şimdiki kullandığınız lastik ile aralarında 8- 8,5cm gibi çap farkı vardır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR