Land Rover Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KuruKafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 801,981
Ynt: Land Rover Fotoğrafları

nkurtkaya' Alıntı:
Evet LR4 orada battı. Kum ilginç bir zemin, en ufak hatayı bile affetmiyor. O kadar elektronik çekiş kontrolüne rağmen ağırlığı, MT tipi lastikleri ve ufacık bir pilotaj hatasının (kasıtlı olsa bile) sonucu kuru ve gevşek kumu hemen kazdı ve battı. Bu arada tüm kumsalda bol bol gezmiştik, kumun daha sert olduğu ve hız kesmeden gidilen yerlerde gidişi otobanda gider gibiydi.

Aynı kumsalda FL2 hem hafif hemde standart yol lastikleri ile çok daha rahattı, uğraşlara rağmen batmadı.

Defender da ağırlığı ve agresif desenli lastikleriyle LR4'ü çekerken hemen kumu kazdı ve battı.

Kumda batan aracı kurtarmanın en iyi yolu vinç. Kesinlikle başka bir yola gerek yok. Eğer vinç yoksa kürek ve kum paletlerine iş düşüyor. Zira kum çamurdan farklı olarak bir kere kazınmaya bağlayınca tüm şase oturana kadar araç kazıyor ve daha fazla batıyor. İLeri geri yapmak da fayda etmiyor, daha çok batıyor araç.

IMG_6986.jpg

Nejat orası kısırkaya dimi? tam bulunduğunuz yerin solunda çok gezdim ama o battığınız yere girmeye cesaret edememiştim.

Etiketler

Tempus' Alıntı:
Nejat orası kısırkaya dimi? tam bulunduğunuz yerin solunda çok gezdim ama o battığınız yere girmeye cesaret edememiştim.

Evet Kısırkaya. Vincin var, korkma gir batarsan yanındaki diğer aracı sabit nokta yapar çıkarsın :smiley:

Haydi bakalım, bu Pazar etabı belli oldu ;D

nkurtkaya' Alıntı:
Evet Kısırkaya. Vincin var, korkma gir batarsan yanındaki diğer aracı sabit nokta yapar çıkarsın :smiley:

abi orda gaza basınca mt lerle araç ileri diil yere doğru ilerliyor sanki asansördeymiş gibi ;D

nkurtkaya' Alıntı:

Nejat, bir gezi başlığı açıp linki buraya koyar mısın? işim olmazsa, kumsalda batmaya ben de gelirim.

edaghan' Alıntı:
Nejat, bir gezi başlığı açıp linki buraya koyar mısın? işim olmazsa, kumsalda batmaya ben de gelirim.

Başlığı açayım da... Neyle gel(ebil)irim orası şimdilik meçhul ;D

İşte konu açıldı

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49686.msg561628#msg561628

nkurtkaya' Alıntı:
Başlığı açayım da... Neyle gel(ebil)irim orası şimdilik meçhul ;D

İşte konu açıldı

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49686.msg561628#msg561628

gelebilecek olayım da, seni alması kolay.

ama bende AT var, yoldan çıkınca bol bol çekersiniz artık :smiley:

arkadaşlar hepinize kurban olayım amma nedenini sormayın iyi ki LR defender seçmişim diyorum. ha cadırımda bana yeter başka şeye ne gerek var diyorum.

110_with_bales_245183400_std.jpg

lr-hay-2002-4.jpg

defender 6x6.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR