Ynt: Land Rover Fotoğrafları
Nejat orası kısırkaya dimi? tam bulunduğunuz yerin solunda çok gezdim ama o battığınız yere girmeye cesaret edememiştim.
nkurtkaya' Alıntı:Evet LR4 orada battı. Kum ilginç bir zemin, en ufak hatayı bile affetmiyor. O kadar elektronik çekiş kontrolüne rağmen ağırlığı, MT tipi lastikleri ve ufacık bir pilotaj hatasının (kasıtlı olsa bile) sonucu kuru ve gevşek kumu hemen kazdı ve battı. Bu arada tüm kumsalda bol bol gezmiştik, kumun daha sert olduğu ve hız kesmeden gidilen yerlerde gidişi otobanda gider gibiydi.
Aynı kumsalda FL2 hem hafif hemde standart yol lastikleri ile çok daha rahattı, uğraşlara rağmen batmadı.
Defender da ağırlığı ve agresif desenli lastikleriyle LR4'ü çekerken hemen kumu kazdı ve battı.
Kumda batan aracı kurtarmanın en iyi yolu vinç. Kesinlikle başka bir yola gerek yok. Eğer vinç yoksa kürek ve kum paletlerine iş düşüyor. Zira kum çamurdan farklı olarak bir kere kazınmaya bağlayınca tüm şase oturana kadar araç kazıyor ve daha fazla batıyor. İLeri geri yapmak da fayda etmiyor, daha çok batıyor araç.
Nejat orası kısırkaya dimi? tam bulunduğunuz yerin solunda çok gezdim ama o battığınız yere girmeye cesaret edememiştim.