Land Rover Experience Eğitimleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Wintermute Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,708

Wintermute

Kamp I
Merhabalar,

Foruma yeni katıldım. 10 günlük Freelander 2 kullanıcısıyım.

Land Rover Experience eğitimlerine katılmış kimse var mı? Tavsiye eder misiniz? Araçları zorluyor muyuz ve eğitimler fayda sağlıyor mu?

Bilgi verirseniz sevinirim.

Selamlar

Etiketler
Ynt: Land Rover Experience Eğitimleri

Hoşgeldiniz, aracınızı iyi günlerde kullanın.

Bildiğim kadarı ile LR Experience sadece o ekibin ayarladığı araçlarla yapılıyor. Kendi aracınızla katılmanıza can güvenliği nedeniyle müsaade edilmiyor idi.

Aracınızı kullanma konusunda eğitim alabilmek için Gezenbilir camiasına danışabilir, gezilere katılabilirsiniz ve LR kökenli eğitim programlarını internetten izleyebilirsiniz.

iyi günler.

Evet doğrudur, eğitimlere LR Experience'in araçları ile katılınıyor. Eğitimleri Mountrain'de yapıyorlar.

Katılıp beğendim veya beğenmedim diycek kimse var mı? Fiyatları böyle olduğuna göre iddialı bir eğitimdir diye düşünüyorum.

Yurt dışındaki katılanlar forumlarda bayıla bayıla bahsetmişler. Türkiyede tecrübeler nasıl?

Borusan'dan ücretsiz eğitim kuponu alınabiliyordu eskiden... şuanki durum hakkında bilgim yok. eğitimin verildiği yeri sürüş eğitmeni ile beraber gezmiştim, ama eğitimi almadım. Zira herşeyi kendi yapan otomatik bir LR3 ile öğreneceklerimin bana pek bir faydası yok. kendi aracımı kullanmayı tercih ederim.

Wintermute' Alıntı:
Merhabalar,

Foruma yeni katıldım. 10 günlük Freelander 2 kullanıcısıyım.

Land Rover Experience eğitimlerine katılmış kimse var mı? Tavsiye eder misiniz? Araçları zorluyor muyuz ve eğitimler fayda sağlıyor mu?

Bilgi verirseniz sevinirim.

Selamlar
öncelikle aracınız hayırlı olsun
eğer yeni araç ise size eğitim için kupon verirlerdi,bence isteyin
zaten kendi aracınız ile değil ,experience service in araçları ile yapılıyor
benim kastedtiğim bedava olan ve aracı tanımaya yönelik eğitim,arazide,iniş ,çıkış yapılmakta,özellikle yağmurlu ,mesela şu aralar iyi çamur eğitimi alınabilir
ayrıca para verilen sürüş amaçlı gezilerde var,kemerburgaz,kısırkaya civarı
detaylı bilgiyi lr exp.center dan alabilirsiniz
selamlar

Biz şirket etkinliği olarak bu eğitimi aldık. Benim için ilginç bir deneyim olmuştu. Benim Defender'dan inip Disco 3'e binince arazide bi tuhaf hissetmiştim kendimi (fazla konforlu)

Neyse, öncelikle isterseniz kendi aracınızla da katılmanız mümkün. Aktivite aslında aracınızı tanımaya yönelik bir gezi aktivitesi. Eğer ilk defa bu tür bir araç kullanıyorsanız yada bu tür bir aracı arazide hiç hakkıyla denemediyseniz katılmanızı tavsiye ederim. Yarım günden biraz daha uzun sürüyor.

Emrah merhaba;
Böyle bir eğitimin mutlaka yararı olacaktır. Ama daha iyi deneyim arazide kazanılıyor :smiley: Zira arazide önceden hazırlanmamış çok farklı durumlarla karşılaşıyor ve buraları bazen tartışarak, sonra deneyerek geçiyoruz.
Bizim gezilere katılırsan zaman içinde her tür zorluğu bizlerin de yardımıyla denemiş olursun.
İzmir Urla' da off road konusunda çok deneyimli bir arkadaşımız jeep CJ5 araçlarla özel ders veriyordu, hala devam ettiğine emin değilim. İstersen sana tel nosunu verebilirim. Bu bir temel eğitim. Önemli olan senin kendi aracının limitlerini de öğrenebilmen, bu da gezilere katılarak kısa zamanda gelişecektir.
sevgiler

Evet, ben ufaktan başladım tabi toprak çamur ne bulursam dalmaya, ancak aracı nereye kadar zorlamalı konusu benim için öncelikli soru işareti.

Bir de aracın üzerindeki mevcut lastikler bırak offroad'ı şu yağmurda asfalta bile uygun değil, o nedenle soru işaretlerini böyle bir eğitim cevaplayabilir düşüncem var.

Diğer başlığa yazacaktım, bu Pazar gelemiyorum gibi görünüyor, ama en kısa zamanda katılacağım.

Wintermute' Alıntı:
Evet, ben ufaktan başladım tabi toprak çamur ne bulursam dalmaya, ancak aracı nereye kadar zorlamalı konusu benim için öncelikli soru işareti.

Bir de aracın üzerindeki mevcut lastikler bırak offroad'ı şu yağmurda asfalta bile uygun değil, o nedenle soru işaretlerini böyle bir eğitim cevaplayabilir düşüncem var.

Diğer başlığa yazacaktım, bu Pazar gelemiyorum gibi görünüyor, ama en kısa zamanda katılacağım.
ben lr 2 nin üzerindeki goodyear m+s lastiklerle denedim,bayağı çamurda kemerburgaz orman içi,maden sahaları içi,kısırkaya plajında kum zeminde sürdüm,umduğumdan iyi çıktı lastikler
özellikle bu lastiklerle denedim ki lastik handikapıda girsin işin içine diye
zaten youtube dada standart arabanın ,özellikle rus videolarında güzel,fikir verecek gösterimleri var
bence sizin aracı sokmadan önce lr exp.center dan arazi gezisi randevusu alın,oradakilerden arabaya ait özellikleri başka bir arabada öğrenmek ,onu kurcalamak daha az riskli olur,
selamlar

Benimki 19" jantlar ve Continental Contact UHP lastiklerle geldi. Keşke M+S olsa da azcık kuru asfalt dışında işe yarasa.

Asfaltta az suda bile aquaplanning ile yürek hoplatıyor, 80 km/h üzeri.

16 veya 17" ikinci set dört teker düşüncesi var, M+S veya kış lastikleri ile.

Wintermute' Alıntı:
16 veya 17" ikinci set dört teker düşüncesi var, M+S veya kış lastikleri ile.

İkinci takım yapacaksanız 16" jant daha uygun olur derim. Bu boyutta janta daha çok çeşit ve daha ucuz lastik bulabilirsiniz ;)

erdalyaman' Alıntı:
İkinci takım yapacaksanız 16" jant daha uygun olur derim. Bu boyutta janta daha çok çeşit ve daha ucuz lastik bulabilirsiniz ;)

Evet, ben kış lastiği (öncelikli yağmur sonra kar buz) ve ikincil olarakta offroad lastiği tadında birşey bakacağım. Tavsiylerinizi seve seve öğrenmek isterim. Ama ayrı bir başlık açarız bu konuya.

17 inch de yokohama go 12 ve conti a/t lastikler var,235*65*17 de
19 inch de yanaklar da daraldığı için taş toprakta kesilme riski var,
siz lastik havalarına da bakın,ne olursa olsun hemen aquaplaning e düşmemesi gerekir,conti genelde su olaylarında başarılıdır,testlerde suda sürüş,kızaklamada 1,2 . sırada gelir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR