Land Rover Discovery 300TDI Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Airport34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,772

Airport34

Ana Kamp
Yer
İstanbul - Acıbadem
Arkadaslar merhaba ,

Bende discovery fanatigi olma yolunda emın adımlarla ilerliyorum.. Şu anda bir tane 97 model 2,5 tdi ile pazarlık halindeyım. makul bir fıyata alacagim sanırım. Yalnız merak ettigim konu bu 300 tdi olayı nedir ? sahibine sordum acıkcası onunda fazla bir bilgisi yoktu. Her 2,5 tdi 300 müdür ? ;D cahilim hoşgörün.

birde bu arac 120 -125 bin km civarında , ne gibi masrafları olur ? şehir içi kullanımı nasıldır ?

tecrübelerinizi paylaşırsınız çok sevinirim.

sevgi ve saygılarımla.

Etiketler
Airport34' Alıntı:
Arkadaslar merhaba ,

Bende discovery fanatigi olma yolunda emın adımlarla ilerliyorum.. Şu anda bir tane 97 model 2,5 tdi ile pazarlık halindeyım. makul bir fıyata alacagim sanırım. Yalnız merak ettigim konu bu 300 tdi olayı nedir ? sahibine sordum acıkcası onunda fazla bir bilgisi yoktu. Her 2,5 tdi 300 müdür ? ;D cahilim hoşgörün.

birde bu arac 120 -125 bin km civarında , ne gibi masrafları olur ? şehir içi kullanımı nasıldır ?

tecrübelerinizi paylaşırsınız çok sevinirim.

sevgi ve saygılarımla.

Hayılısı olsun,

Basitçe sorunuzu açıklamaya çalışayım, Dicovery I iki seri halinde üretilmiştir, birinci seri ki bunun adı series 200 1989-1994 arası , 3.5 veya 3.9 v8 ve 200 tdi 2.5 lt turbo dizel motorlarla üretilmiştir, ön göğüs , ön panjur ve farlarıyla 94 sonrası modellerden ayırd edilebilir, Dezavantajı motorlarının iç hararet ve kapak çatlatma hastalığının oluşu.

ikinci seri ki bunlar series 300 diye geçer 3.9 v8 4.0 v8 ve 300 tdi 2.5 lt 4 silindir turbo dizel motorlarla üretilmişlerdir. Genellikle çok dayanıklı olmalarıyla ve problemsizlikleriyle tanınırlar, yerli mazot sebebiyle 300 tdi in 250 bin km yi nadiren geçtiği görülsede tamiri basit parçası bol genelde az problem çıkaran bir motordur.

Eğer düz vites ve arazi modifikasyonu yapılmışsa şehir içinde can sıkıcı olabilir , boyu çok uzun olmamasına rağmen enine oldukça geniş yüksekliği fazladır , manevrası ise tam rezalettir. Buna rağmen çok severek kullanacağınıza inanıyorum

Selamlar

Ynt: Land Rover Discovery 300TDI Yardım?

İlginiz için çok teşekkür ederim.Açıkçası konuştığum bir kaç kişi bana 1997 model olduğu için sürekli arıza çıkaracağını,macera istiyorsam almamı söylediler :smiley:iyiki bu siteyi keşfettim.İçim rahatladı:smiley:En doğru bilgiyi sizlerden alacağıma şüphem yok.
Umarım şehir içinde de sorunsuz kullanabilirim.Bir de aklıma takılan,çok kolay takla atar diyorlar. Bu konuda ne diyorsunuz?

"jip takla atar" görüşü halk arasında çok yaygın şehir efsanesi gibi birşeydir işin aslı :smiley: arazi araçlarının çoğu yerden yüksek olmasına rağmen virajlarda başarılıdır, sadece Nivada takla atma problemi var diye duydum
Discovery üzerinde standart 235 70 16 lastikler ve standart yaylar ile virajlarda eski aracım Polodan daha hızlı ve dengeli
Aracım 300TDI, sağlam bir motor yakıt tüketimi düşük, sorunsuz, zor şartlara dayanıklı, performans fena değil, ne yakıt koysanız gider, ayçiçek yağı ile götüren bile var şaka değil :smiley:
Ancaaak, offroad amacınız var ise kesinlikle V8 alın derim, çünkü iş aracı modifiye etmeye geldi mi büyük sıkıntı yaşatır size, şanzıman oranları sebebiyle 1. viteste zaten zayıf olan araç büyük lastik takınca hepten facia olur, sizi kısıtlar, ayrıca gürültülüdür ve kara duman problemi bi çok araçta vardır
manuel V8 ler LPG ile çok az yakar nerdeyse 300TDI değerlerini yakalar, vergisi de düşük, sessiz ve çok performanslıdır, bakımı daha az masraflıdır ve alırken çok ucuzdur
0-100 hızlanması 10 sn. civarıdır, bu değer 300TDI de 18,5 sn. dir, 300TDI V8 den sonra kamyon gibi gelir
ayrıca günlük kullanım amacınız varsa tekrar düşünün derim debriyaj gülle gibidir, şehir içi trafikte çok yorar
uzun yolda çok rahattır, bagajı 1210 lt . ile müthiş bir hacime sahiptir, hard offroad kabiliyetinden çok mükemmel bir hobi aracıdır
Ayrıca römork veya karavan çekip çekmeyeceğiniz V8- 300TDI tercihinde çok önemli, 300tdi tam bir çekme aracıdır, 3500kg. frensiz çeker, V8 de çeker ancak römorkla yakışı bayağı fark edecektir
300TDI ın diğer bir avantajı da askeri Defenderlar ile bir çok parçası aynı, o yüzden çok ucuza çıkma parça temin edilebiliyor

Sevgili Deep ve sevgili discovery-V8 ilginize çok teşekkür ederim.. Gerçektende " 10 yaşında arabamı alınır ? " , " sen dertsiz başına dert alıyorusun servisten çıkmazsın artık " yada " hem dizel hemde otomatik , üstelik 100 000 bini devirmiş " gibi söylemler duymaktan yorulmustum. Ve acıkcası tereddüt etmeye başlamıştım. Bu zamana kadar hiç jeep sahibi olmadım ama discovery leri eskiden beri imrenek izlemiştim. Özellikle belgesel kanallarında safari yaparlarken :smiley: Umarım bir sorun yaşamam ve aracı alırım ..

Merak ettigim bir başka konuda aracın konforu nasıl ? deri döşeme otomatik vites özellikleri bende konforlu bir arac izlenimi yaratıyor ancak burada forumlardan bir tanesinde bir arkadas ( bu belkide sizsinizdir Deep : ) ) koltukları son derece rahatsız bel agrısı yapıyor ve yolda da konforlı bir sürüş saglamıyor , demişti.. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir ?

Sevgili Deep , " debriyaj gülle gibidir, şehir içi trafikte çok yorar
uzun yolda çok rahattır" demişsiniz burda sanırım v-8 den bahsediyorsunuz zira benım alacagım araç otomatik vites. Otomatik vitesin + ve - leri nelerdir sizce ? sizde otomatik vites sahibisiniz sanırım ?

Son olarakta yedek parça sıkıntısı olmadıgını söylemişsiniz , bundan parçasının ve dolayısıyla işçiliğinin ucuz mailyetli oldugu sonucuna varabilirmiyim ? :smiley:

Umarım kısa zamanda aranıza katılırım beraber güzel geziler yaparız. Buna çok sevinirim.

Tekrar sevgi ve selamlarımla.

Bende 98 model Disco var. Konfor açısından çok iyi (motor uğultusu hariç ;D). Çeşitli şekillerde kullandığım binek araçlar arasında aracımı mumla arıyorum :D Kişisel tercihim arazide kırılacak bir araç almaktansa her türlü hobimde bana eşlik edecek bir araç almaktan yanaydı ve Discovery'nin bunu fazlasıyla başardığını söyleyebilirim.

Mert bu gülle gibi debriyajın çaresi R380 olabilir mi acaba? Benimkisi pamuk gibi :smiley:

şanzımanla alakası yoktur abi, kaldı ki benim şanzıman da R380
senin aracı bi gün incelemeye alalım :smiley: çünkü herkes zaten sert olur normaldir diyor, senin aracı kullanmıştım gerçekten çok yumuşak

VitaEsMorte' Alıntı:
Bende 98 model Disco var. Konfor açısından çok iyi (motor uğultusu hariç ;D). Çeşitli şekillerde kullandığım binek araçlar arasında aracımı mumla arıyorum :D Kişisel tercihim arazide kırılacak bir araç almaktansa her türlü hobimde bana eşlik edecek bir araç almaktan yanaydı ve Discovery'nin bunu fazlasıyla başardığını söyleyebilirim.

Mert bu gülle gibi debriyajın çaresi R380 olabilir mi acaba? Benimkisi pamuk gibi :smiley:

Otomatik ve ES donanım seviyesinde olanlar kesinlikle konforludur, sizin alacağınız araç ta otomatik olacağı için gayet problemsiz şehir içi ve uzun yolda kullanırsınız. Koltuklarının rahatsız olduğunu söylemedim, muhtemelen Defender için söylenmiştir.
bende manuel var, otomatik te sorunsuz gider ama sadece arazi derseniz bence manuel alın, çünkü arazide ne kadar az elektronik olursa o kadar az sorun yaşarsınız, manuel Discoda ise elektronik nerdeyse hiç yok, basitlik her zaman avantajdır
300TDI daki R380 şanzıman, differansiyel 96 sonrası Defenderlar ile aynı, bu da size parça fiyatında avantaj sağlar, işçilik te basit bir araç olursa ucuzlayacaktır haliyle
inşallah gönlünüze göre bir araç alırsınız

Airport34' Alıntı:
Sevgili Deep ve sevgili discovery-V8 ilginize çok teşekkür ederim.. Gerçektende " 10 yaşında arabamı alınır ? " , " sen dertsiz başına dert alıyorusun servisten çıkmazsın artık " yada " hem dizel hemde otomatik , üstelik 100 000 bini devirmiş " gibi söylemler duymaktan yorulmustum. Ve acıkcası tereddüt etmeye başlamıştım. Bu zamana kadar hiç jeep sahibi olmadım ama discovery leri eskiden beri imrenek izlemiştim. Özellikle belgesel kanallarında safari yaparlarken :smiley: Umarım bir sorun yaşamam ve aracı alırım ..

Merak ettigim bir başka konuda aracın konforu nasıl ? deri döşeme otomatik vites özellikleri bende konforlu bir arac izlenimi yaratıyor ancak burada forumlardan bir tanesinde bir arkadas ( bu belkide sizsinizdir Deep : ) ) koltukları son derece rahatsız bel agrısı yapıyor ve yolda da konforlı bir sürüş saglamıyor , demişti.. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir ?

Sevgili Deep , " debriyaj gülle gibidir, şehir içi trafikte çok yorar
uzun yolda çok rahattır" demişsiniz burda sanırım v-8 den bahsediyorsunuz zira benım alacagım araç otomatik vites. Otomatik vitesin + ve - leri nelerdir sizce ? sizde otomatik vites sahibisiniz sanırım ?

Son olarakta yedek parça sıkıntısı olmadıgını söylemişsiniz , bundan parçasının ve dolayısıyla işçiliğinin ucuz mailyetli oldugu sonucuna varabilirmiyim ? :smiley:

Umarım kısa zamanda aranıza katılırım beraber güzel geziler yaparız. Buna çok sevinirim.

Tekrar sevgi ve selamlarımla.

mert ve murat bey merhaba ;

sizleri uzun zamandır takip ediyorum .Tabiki yavuz bey'ide .96 model discovery 300 tdi sahibiyim ankarada yaşiyorum 27 yaşindayım uzun zaman izcilikle ugrastım .bu arabaya merakım vardı bu nisan ayında gümrükten cıkardım.elcilik arabasıydı motorunda sorun vardı onu yaptırdım .anlıcanız cok masrafım oldu .asıl sorucam soru gecen hafta arabama sol arka camurluguna carptılar yanlız camurluk yırtıldı bunu ankarada cozemedim kime goturduysem yapamayız diyolar parcayıda degiştirmek istemiyorum.sizin bi oneriniz varmı.şimdiden teşekkürler...

Engin Bey merhaba. Bu yırtıkla ilgili bir fotoğraf var mı acaba elinizde?

Bir de İstanbul'da ikametimden dolayı olası tavsiyelerimin hepsi İstanbul'da olacak ne yazık ki. Ankara ile ilgili tavsiyeleri Yavuz Bey'den alacağız ;)

Merhaba ben ufuk
Ankarada yolda kalmıştım Yavuz abi sağ olsun hemen yetişti bu konudada bir önerisi vardır sanırım

lespaul' Alıntı:
mert ve murat bey merhaba ;

sizleri uzun zamandır takip ediyorum .Tabiki yavuz bey'ide .96 model discovery 300 tdi sahibiyim ankarada yaşiyorum 27 yaşindayım uzun zaman izcilikle ugrastım .bu arabaya merakım vardı bu nisan ayında gümrükten cıkardım.elcilik arabasıydı motorunda sorun vardı onu yaptırdım .anlıcanız cok masrafım oldu .asıl sorucam soru gecen hafta arabama sol arka camurluguna carptılar yanlız camurluk yırtıldı bunu ankarada cozemedim kime goturduysem yapamayız diyolar parcayıda degiştirmek istemiyorum.sizin bi oneriniz varmı.şimdiden teşekkürler...

merhaba geçmiş olsun umarım parcayı değiştirmeden sorunu halledebilmişsinizdir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR