Land Rover Defender'ın Yakıt Tüketimi Konusunda Bilgisi Olan ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dadak_e Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,539
Ynt: Land Rover Defender'ın Yakıt Tüketimi Konusunda Bilgisi Olan ?..

İstanbul-Gürcistan Gürcistan-İstanbul arası toplam yaklaşık 4500km yok yapıldı 2.5 düz dizel ile mazot 1500TL civarı bunun bi 500TL si gürcistandan alınan diyebilirim orda yarı fiyatına
80lt depo fullendiginde yaklaşık 800 900km yol yapabiliyor depo 300küsur a doluyor

Etiketler

Değerli Arkadaşlar,
Bir konuya dikkatinizi çekmek isterim. Yakıt tüketimi her zaman 2 yolla ifade edilir. Birincisi aracın 100km'de tükettiği litre cinsinden yakıt miktarı, ikincisi mpg olarak gösterilen 1 galon yakıtla aracın katettiği mil mesafesi. Konuyu fiyatlandırma yoluyla açıklarsak, Türkiye gibi 1 ayda sayısız akaryakıt zammının yapıldığı ortamda çok kısa dönemli bilgi vermiş oluruz.
Son olarak benim Defender'in ortalamasını 10lt/100km olarak tespit ettim.
Sevgi ve selamlarımla.

Atıf Tezerten
1994 300tdi

def110' Alıntı:
Değerli Arkadaşlar,
Bir konuya dikkatinizi çekmek isterim. Yakıt tüketimi her zaman 2 yolla ifade edilir. Birincisi aracın 100km'de tükettiği litre cinsinden yakıt miktarı, ikincisi mpg olarak gösterilen 1 galon yakıtla aracın katettiği mil mesafesi. Konuyu fiyatlandırma yoluyla açıklarsak, Türkiye gibi 1 ayda sayısız akaryakıt zammının yapıldığı ortamda çok kısa dönemli bilgi vermiş oluruz.
Son olarak benim Defender'in ortalamasını 10lt/100km olarak tespit ettim.
Sevgi ve selamlarımla.

Atıf Tezerten
1994 300tdi
Haklısınız.lt/km daha Türkçe olur.:smiley:

dadak_e' Alıntı:
Land Rover Defender Silindir Hacmi : 2495 cm³ Motor Gücü : 81 BG (60 KW) dizel araç acaba km rede nekadar yakar bilgisi olan varmı yardım ederseniz memnun olurum yorumlarınızı dadak_e@hotmail.com adresindende yapabilirsiniz
81 bg dediğinize göre aracın düz dizel olmaması lazım.... Sanırım 200 TDİdır onlar 86 BG. (1986 ile 1990 arası)

Fabrika verisi 100 km de ortalama 11.4 lt... Tabi motorun yorgunluğu, geniş lastik vs.. gibi etkenler de eklenince bu oran 12-13 ltlerde seyretmekte.....

tindersticks' Alıntı:
81 bg dediğinize göre aracın düz dizel olmaması lazım.... Sanırım 200 TDİdır onlar 86 BG. (1986 ile 1990 arası)

Fabrika verisi 100 km de ortalama 11.4 lt... Tabi motorun yorgunluğu, geniş lastik vs.. gibi etkenler de eklenince bu oran 12-13 ltlerde seyretmekte.....

200tdi 107 hp
300tdi 111 hp
td5 122 hp
2.5 dizel 68 hp
2.5 benzinli 83 hp

Bahsedilen arac 2.5 benzinli olsa gerek.

nkurtkaya' Alıntı:
200tdi 107 hp
300tdi 111 hp
td5 122 hp
2.5 dizel 68 hp
2.5 benzinli 83 hp

Bahsedilen arac 2.5 benzinli olsa gerek.

Özür dileyerek düzeltiyorum... 200 TDi demişim 2.5 TD diyeceğim yerde....

2,5 Düz dizel 68 hp (1984-1993)
2.5 TD 86 Hp (1986–1990)
200tdi 107 hp
300tdi 111 hp
td5 122 hp
2.5 benzinli 83 hp
3.5 V8 Benzinli 134 Hp

Araçların şase numarasını okuyabiliyorsanız aracın nerde üretildiğinden motor tipine, kasa tipinden direksiyona kadar tüm bilgiler bir defenderın şase numarasında gizlidir....

Read more: http://www.gezenbilir.com/b186/t30940/15#ixzz259W9jdyA

Puma 130 ps ,süratli şanzuman şehir içi 100 km 12 litre .

2.5 Düz dizel ile tam yarım depo ile İstanbul'dan Ankara'ya gittik..sanırım km de 30-40krş arası yakıyor..kendi aracım 2.5 benzinli..lpg kullanmıyorum ve benzinde yaktığı miktar km de 80krş 1lira arası..lpg de 50 60kuruşa düşüyor diye biliyorum..

bakkos' Alıntı:
Dizel 2500 88 model, 10 litre yakiyor.
Merhaba benim diğer araç 87 düz dizel 100 km de 15 litreyi aşağı düşmüyor , çok arkadaş da teyid ediyor bu oranı . Ya sizin aracın özel bir durumu var ya da yanlış hesaplıyorsunuz diye düşünüyorum. Araç süratli mi ? motor orijinal lr dizel mi ? sürekli rampa aşağı mı gidiyorsunuz !

MehmetTurk' Alıntı:
Merhaba benim diğer araç 87 düz dizel 100 km de 15 litreyi aşağı düşmüyor , çok arkadaş da teyid ediyor bu oranı . Ya sizin aracın özel bir durumu var ya da yanlış hesaplıyorsunuz diye düşünüyorum. Araç süratli mi ? motor orijinal lr dizel mi ? sürekli rampa aşağı mı gidiyorsunuz !

Merhaba, mesajiniz uzerine tekrar hesapladim, bu sefer son 4 depoyu hesapladim. ortalama artti.
2291km de 265,1 lt yakit 11,57lt/100km ediyor.

Su sekilde hesapliyorum; depoyu hep tam dolduruyorum, ve aldigim yakitin fisi ile kmnin fotografini cekiyorum. Boylece bir onceki tam fotodan sonra kac lt yakit aldigima bakiyorum.

Km 2976 iken tam doldurdum.
Km 3641 iken 70.83lt ile tam doldurdum (10,65lt/100km)

Km 4154 iken 68.25lt ile tam doldurdum (13,30lt/100km)

Km 4579 iken 42.83lt ile tam doldurdum (10,08lt/100km)

Km 5267 iken 83.19lt ile tam doldurdum (12,09lt/100km)

Son 4 sefer toplam 2291km de 265,1 lt yakit tuketmisim; 11,57lt/100km ediyor.

3200 deviri cok gecmiyorum, duz yolda 90 ile gidiyorum. Daga cikarken 30-40 dan hizli gitmiyor. Motor duz dizel.

Ben de sasirdim bu fark neden? Lastikleriniz nedir?

Selam oldukça normal ve hatta benim ölçümlerime göre iyi sayılır uzun yolda pek denemedim ama 14 lt altına çoğu zaman inemedim

lastik, ağırlık, ve enjektör vs. ayarından kaynaklıdır.

Arazi şanzımanının dişli durumu da çok önemli . Yani 1.21 - 1.41 - 1.61 olmasına göre yakıt durumu değişecektir. 1.21 dişlilerle arazide çok asvaltta az yakarsınız . 1.61 ile de tam tersi ....

Herkese selamlar 130luk v8 3500 cc defender almak üzereyim ancak yakıt hakkında bilgim yok 100 km benzin ve lpg olarak kaç litre yakar acaba yardımcı olurmusunuz?

Sayin OF'lu

Arabayi Of'dami kullanacaksiniz
Baska yerdemi
Uzman arkadaslar ona gore bilgilerini iletirler
Su anda hangi araci kullaniyorsunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR