Land Rover Defender'ın Yakıt Tüketimi Konusunda Bilgisi Olan ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dadak_e Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,539

dadak_e

Ana Kamp
Land Rover Defender Silindir Hacmi : 2495 cm³ Motor Gücü : 81 BG (60 KW) dizel araç acaba km rede nekadar yakar bilgisi olan varmı yardım ederseniz memnun olurum yorumlarınızı dadak_e@hotmail.com adresindende yapabilirsiniz

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender'ın Yakıt Tüketimi Konusunda Bilgisi Olan ?..

Defender'ın düz dizeli 100km'de 10-11lt yakıyor. 200TDI ve 300TDI'ler de 11lt civarı yakar. düz dizel 68HP, 200TDI ve 300TDI 111HP üretir. dolayısı ile sorduğunuz motor hangisi, bilemedim.

merhaba 1987 model defenderım var
şehir içi dışı kullanıyorum çok memnunum
ortalama 11 lt yakıyor altına düştüğünü söyleyemez heralde kimse sonuçta 2000 kg kik dağ gibi araba
arazide kilitler devrede sürekli off-road yaparken tabiiki yakıt daha da artıyor
bilginize :smiley::smiley::smiley::smiley:

Arkadaşlar şehir içi trafikte 2500 düz dizel ve ya benzinli araçların yakıtlarını yanlışmı ölçüyoruz anlamadım şahsen benim araç biraz ayarsız benzinli şehir içinde 20 tl yakıyor hadi tüm ayarları super olduğunu varsayarsam yinede 15 lt nin altna düşeceğini sanmıyorum dizel içinde aynı kimler ne yakıyor takip ediyorum ama bi anormallik var 11 tl şehir içinde yakacak defender düşünemiyorum varsa bi püf noktası bizimlede paylaşırsanız sevinirim

tekrar merhaba
yeni boluya gittim geldim 80-90ı geçmez bizim arabalar geçsede sesten duramazsın
2,5 düz dizel aracım var 0,367 kurus yakıt yaktı tüm yolda 800 km yol yaptım buda 100 km de 11,5 lt ediyor kabaca
bilginize

ozcour' Alıntı:
Dizeli o kadar yakıyorsa LPG liler üzülmesin o zaman :smiley:
aynen katılıyorum sonuçta benım aracm boşken 2320kg
yani tosun gibi ve aerodinamiği olmayan ruzgarı kucaklayan yapısı ve 30 senelik teknolojisi ile az bile yakıyor :smiley::smiley::smiley::

2.mahmut' Alıntı:
aynen katılıyorum sonuçta benım aracm boşken 2320kg
yani tosun gibi ve aerodinamiği olmayan ruzgarı kucaklayan yapısı ve 30 senelik teknolojisi ile az bile yakıyor :smiley::smiley::smiley::

Haklsın abi ama şartlar kötü, daha da iyisini istiyor insan.. Keşke km'de bi şekilde 10 kuruş az yaktırabilsek de 10000 km yi km'de 10 kuruş daha az yakan arabayla yaparak 1000 lira kâra geçsek :smiley:

merhaba arkadaşlar,
Sizin deneyimlerinize bilginize ihtiyacım var. Almayı düşündüğüm Land Rover 1965 model Defender 90 2.5 benzin / LPG beni düşündüren yanı yakıt sarfiyatı bu araçla anadoluda köy köy gezi yapmak istiyorum yaklaşık 6000- 8000 km gibi bir gezi olacak tavsiyelerinize ihtiyacım var.
paylaşımlarınız için teşekkür ederim
Ahmet Öztürk

Düz dizel motor , 100 km.de 15 litreyi aşağı düşmüyor.

istanbul -Ankara arası 530 km 70-110 km devamlı tam gaz, 48 lt motorin, 2,5 düz dizel. Yanlız şunu belirteyim çekilecek dert değil. ;D ;D ;D

ahmet öztürk' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
Sizin deneyimlerinize bilginize ihtiyacım var. Almayı düşündüğüm Land Rover 1965 model Defender 90 2.5 benzin / LPG beni düşündüren yanı yakıt sarfiyatı bu araçla anadoluda köy köy gezi yapmak istiyorum yaklaşık 6000- 8000 km gibi bir gezi olacak tavsiyelerinize ihtiyacım var.
paylaşımlarınız için teşekkür ederim
Ahmet Öztürk

100 km 'de aracın ağırlığı motorun durumuna göre uzun yolda 15 18 lt lpg yakar.

Merhaba arkadaşlar;
Kendi aracımın yakış bilgilerini güncellemek ve fikirlerinizi almak istiyorum. LR Defender 98 model 300 TDI depo 80 litre. Bugünün düz dizel yakıt fiyatı 3.77. Depo 301 TLye doluyor. 250 Kmresi Karaburunun virajlı yokuşlu yollarında, 450si şehir içinde olmak üzere 700 km yol yaptı. Yani şehir içi dışı karışık 43 kuruş yakmış oluyor. 100 KMrede karışık / 11.42. Sizce nasıl?

benim tecrubelerime gore de paylasilan tuketim miktari gayet normal.

300Tdi motorlu Defender'i surekli sehir ici/sehir disi kullaniyorum ve ortalama yakitim 10-11 Lt/100km.
Isin ilginci sehir ici - sehir disi fark etmedigi gibi aracin yuklu veya bos olmasi da cok fark etmiyor tuketimde.

100 km de düz dizelle 11 lt yakan arkadaşların arazi dişlileri süratli oranlı mıdır?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR