Land Rover Defender Almayı Düşünüyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,179
Ynt: Land Rover Defender Almayı Düşünüyorum

nkurtkaya' Alıntı:
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'da Hidrolik direksiyonlu, Tdi motorlu 110 kasa Defender kullandınız mı hiç?

Nejat Bey ;

Ben de almayı düşündüğüm Defender'ı günlük kullanmayı düşünüyorum..Yaşadığınız zorluklar nelerdi ? Örneğin park yapma sorunu mu yaşadınız ? Beşiktaş , Nişantaşı , Kadıköy , Eminönü gibi araçlar için manevra kabiliyetinin çok önemli faktör olduğu yerlerde mi zor oldu sizin için ? Yoksa yakıt tüketimi abartı bir şekilde mi artıyor Istanbul trafiğinde ? Ya da Defender'ın debriyajının sert olduğunu söylüyorlar ve Istanbul'un dur-kalk'ı meşhur bu tip bir eziyet mi sözkonusu ?

Bu konuyu açarsanız çok memnun olurum

Saygılarımla

Cenk

Etiketler

Defender ile İstanbul trafiğinde tek bir avantajınız var, o da minibüscülerin sizi sıkıştıramaması Onun dışında bir çok eksisi var:

- Ani frenleme gerektiren durumlarda daha fazla risk mevcut (önünüzdeki araç için)
- Normal araçların sığableceği bir çok park yerine Defender sığmaz.
- Birçok AVM'nin kapalı otoparkına da giremezsiniz.
- Yakıt tüketimi (Tdi motor için) şehir içinde 12-14 lt/100km değerinde olur ki bir binek dizel aracın 2 katından fazla.
- Bir yerlere yetişme derdiniz varsa hızlı ve seri olamazsınız.
- Trafiğin yoğun ve sıkışık olduğu yerlerde, dur kalk yol al(alama)mak tam bir dert.
- Yazın sıcağında, tıkanmış bir yolda güneşin altında pişmek, camı acınca gelen egzos dumanı, gürültü de çabası.

- Defender arazide diğer tüm 4X4'lerden en kadar iyiyse şehir içinde de o kadar kötü

Benim Defender'in debriyajı sert değildi (bir binek kadar yumuşak değil ama dert edilecek bir şey de değil)

http://www.sahibinden.com/index.php?a= 20054275 düşünürseniz araçım orjinal dir

Bende defenderimin savunmasını yapacağım.

Sevgili nejat da cevap olsun ;D

- Ani frenleme gerektiren durumlarda daha fazla risk mevcut (önünüzdeki araç için)
Yüksek oturma pozisyonu itibarı ile ani fren gerektirecek durumları erken görürsünüz
- Normal araçların sığableceği bir çok park yerine Defender sığmaz.
ama çaprazlama kaldırıma çıkabilir.Üstüne alan çekiciler tarafından çekilik götürülemezsiniz
- Birçok AVM'nin kapalı otoparkına da giremezsiniz.
Defender sahibi iseniz AVM ye değil köy bakkalına gidersiniz
- Yakıt tüketimi (Tdi motor için) şehir içinde 12-14 lt/100km değerinde olur ki bir binek dizel aracın 2 katından fazla.
evet 50cc lik motorda onunda 1/4 ünü yakar
- Bir yerlere yetişme derdiniz varsa hızlı ve seri olamazsınız.
Olmaz olmaz defender sahiplarinin bir yetişme derdi olmaz çok planlı programlıdır onlar
- Trafiğin yoğun ve sıkışık olduğu yerlerde, dur kalk yol al(alama)mak tam bir dert.
düz vites herkes için dert
- Yazın sıcağında, tıkanmış bir yolda güneşin altında pişmek, camı acınca gelen egzos dumanı, gürültü de çabası.

Defenderlerin tavanını sökebilir ön camı yatırabilirsiniz

Umut Bey ;
İçimi rahatlattınız sağolun..

Saygılarımla

Cenk

Ben defender alalı sadece 2-3 ay kadar süre oldu ve busürede %80i şehiriçi olmak üzere 8000 km yaptım ve tek sorunum çok gürültülü olması .....O da olsun ama razideki performansıyla tüm bu olumsuzlukları unutturuyor ayrıca defender bence bir tutkudur o yüzden gülü seven dikenine katlanır

ya nejatcım keşke öyle yazmasaydın ya...

ndoganci' Alıntı:
ya nejatcım keşke öyle yazmasaydın ya...

Yazdıklarım standart Defender içindi, Tiny'yi hariç tutarım