berkay3539
Yeni Üye
Ynt: Land Rover Defender 110 El Kitapları
çok faydal kaynak emegi geçenlere teşekkür ederim.ı
çok faydal kaynak emegi geçenlere teşekkür ederim.ı
adrenalim' Alıntı:allahtan çevremde defender el kitabı gibi adamlar var
ndogru' Alıntı:, toplamakta olduğum araçların modeline göre bir CD hazırlatıp tarafıma gönderdi. Gelen CD de" LR yedek parça kataloğu " 1987 düz dizel için istemiştim , taranmış değil , dökümandan pdf ye çevrilmiş dolayısıyla çok kullanışlı , bastırmak için de elverişli ... Ancak çok önemli bir noksanı var , gövde / kaporta bölümlerini içermiyor maalesef dolayısıyla diğer kitapçık yanında kullanımına gerek kalmıyor.
ndogru' Alıntı:Reha beyin kullanımımıza kazandırdığı kitapçıkların ne kadar işimize yaradığını,ne kadar önemli olduğunu ancak benim gibi sıfırdan araç toplatanlar tam olarak anlayabilir. Kitapçıkların scannerle taranarak hazırlanmış olması bazı sayfaların silik çıkması gibi ufak tefek sorunları olsa da halen en önemli kaynak kitapçıklar. Defenderi olan arkadaşların Otokar servislerinden kitap ve CD olarak bu dökümanların orijinallerini temin ettiklerini duymuştum. Ocak ayı idi ,Otokara durumu açık açık yazarak gerekirse ücreti mukabilinde kitap istedim. Muhatap olduğum görevli arkadaş sağolsun yeterince ilgilendi , toplamakta olduğum araçların modeline göre bir CD hazırlatıp tarafıma gönderdi. Gelen CD de" LR yedek parça kataloğu " 1987 düz dizel için istemiştim , taranmış değil , dökümandan pdf ye çevrilmiş dolayısıyla çok kullanışlı , bastırmak için de elverişli ... Ancak çok önemli bir noksanı var , gövde / kaporta bölümlerini içermiyor maalesef dolayısıyla diğer kitapçık yanında kullanımına gerek kalmıyor. Diğer dökümanlardan bir kısmı tarama hazırlanmış bir kısmı orijinal ... Bu kadar hikayeyi neden anlattığımı sorarsanız. Ben bilmeyerek eski dökümanları talep ettim ve öyle geldi bana , eğer Otokardan döküman temin etmeyi düşünen arkadaşlar varsa ve bu dökümanları bizimle de paylaşacaklarsa (!) onlar için bilgilendirme yapmak istedim. Araçları 1998 den eski de olsa eski model el kitapçığı istemesinler. 1998 model kitapçıklardan istesinler . Zaten toplamada artık yeni modellere göre araç topluyoruz , düz dizel motor yerine TD300 motor olur kitapçıklarda çok da iyi olur . Düz dizel parça kataloğu hepimizde var zaten... Selamlar ...
ndogru' Alıntı:Sanırım 2001 den sonra yeni parça kataloğu ve servis kitapları çıkmış , bazı parçaların yenisi üretiliyor "yeni tip torpido vs.." bunları eski kodlarıyla isteyemiyorsunuz , dolayısıyla yeni kataloglar çok lazım . Aradım nette ingilizcesine de henüz ulaşamadım , bulan biri link verirse çok makbule geçecek