Land Cruiser Hj60

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eymen85 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,975

eymen85

Yeni Üye
Herkese Merhaba,

Uzun sure JEEP kullandiktan sonra ben de TOYOTA ya gecis yaptim sonunda. Hilux arastirirken bir HJ60 kismet oldu.
Ilk basta kendimi arabaya cok yabanci hissettim ancak gun gectikce daha cok alisiyor ve seviyorum. Bu arada araci sadece daha cok kamp icin aldim offroad merakim yok.

Yonlendirildigim kisiler sayesinde, aracin ustunde 2H 6 Silindir dizel motor, 5 ileri sanziman bulundugundan toplanmaya deger bir arac oldugunu farkettim ve bu basligi acip nereye kadar gidecegine hep beraber bakalim istedim. (Acikcasi Tugsan Bey'in eline su dokemem ama LJ73 basliginin da bunda buyuk payi var.)

Kisaca baslamak gerekirse araci 3 hafta kadar once aldigim gun cok mutluydum, hep anlatilan TOYOTA saglamligi, LPG siz arac kullanma rahatligi ve kucuklugumden beri belgesellerde gorup hayalini kurdugum arac altimdaydi sonunda. Fakat uzun sure Bodrum'da kullanilan arac Istanbul kosullarina bir de soguk havalar eklenince bakimsizligini ortaya cikarmaya basladi. Yabancilastigim nokta da tam burasi oldu. Burdan sonra yapilanlari madde halinde yazip daha sonrasinda yapilacaklari da fotograflayarak devam edecegim.

* Oncelikle baski balatasinin bittigini anladik ve Ankara Ataman Ticaret'ten hizlica tedarik ederek Eins marka balata ile degistirdik.(Orjinal parcasi oldugunu saniyorum.)

* Ertesi sabah cok zor calisan arabayi hemen bostanci sanayiye goturerek kizdirma bujilerine baktirdim ve 6 tanesinden 4 tanesi patlak cikan (onlar da 24V) bujilerin altisini da degistirdik . Saglam cikanlar 14V onlar da orjinali sanirim. Su anda arac halen zor calisiyor bu da taktigimiz kizdirma bujilerinin orjinal olmayisina baglaniyor. Bugun internetten arastirip VIN koduna gore cikan Champions marka kizdirma bujilerini aldim umarim boyle kolay sekilde hallolur :smiley:.

* Kaciran mars motorunu bostanci sanayi Eyup Usta'da tamir ettirdim. Bu arada yag ve yag filtresi ile mazot filtresini degistirdik. En son gecen haftasonu da bir kuru yaglama yaptirdim. (fotograflara buradan basliyorum.)

Ekli dosyalar

• IMG_1309.jpg
    IMG_1309.jpg
    124.1 KB · Görüntüleme: 617

Etiketler
hj60

Ynt: Land Cruiser Hj60

Güle güle kullanın aracınızı kazasız belasız.

Ben BJ60 sahibi olmuştum 3B motorlu. 2H motor cidden çok güçlü ve keyiflidir,ancak 15-16 ltden aşağı yakacağını sanmıyorum. 10 numara yağ dahil yakıt seçmez laklaklak çalışmaya devam eder.sanırım aracınız kamu çıkması değil, arka kapak ambulans kapı denilen sağa sola açılan tip değil de lüks olan aşağı yukarı açılan tip. İçi de muhtemel daha aksesuarlıdır. Göğüste yolcu taafında tutamak olabilir, detaylı resimleri yollarsınız:smiley:)) Aksları, diferansiyelleri ve HD direksiyon lutusu Toyotanın gelmiş geçmiş en kemikli ve sağlam modelleri. Akslar kolum kadar. Diferansiyeller 9.25 inç. Direksiyon kutusunu Amerikada kaya tırmanışı arabalarına takıyorlar çıkma alıp. Makaslı olmasına rağmen aks aralığı 100-105inç gibi birşey olduğundan ve ağırlık dengesi başarılı olduğundan uzun yolu, yola gidişi süperdir hiç zıplatmaz hilux gibi. Orjinal Aisin parçaları nispeten pahalıdır ama taktığınız parçayı da unutursunuz sizi emekli eder ;) Bende klima vardı, sıfır araçtan beter soğutuyordu muhtemel vardır sizde de. Kamu çıkması olanlar 4 vites ve önler kampanalı falan oluyor, 5 ileri disk frenli klimalı olanlar özel giriş yapmış genelde diye biliyorum.

Hilux bakarken konfor isi beni dusunduruyordu ama bu aracta gercekten bekledigimden daha rahatim.
Hidrolik direksiyon ve disk fren var ama yolcu tarafinda tutamak ve klima yok. ikisi de taktirmak istedigim seyler, bir de egim olcer. Kopeklerim de oldugu icin bagaj kapaginin bu sekilde acilmasi bana buyuk rahatlik oldu. Bir de G logosu var camurluklarda ne anlama geldigini henuz arastirma firsatim olmadi. hepsini yavas yavas ogrenecegim :smiley: .

Hayirli olsun gerçekten sağlam arac...detaylı fotolarla beraber yorumlarda gelir ve bu efsanede sfiir gibi cikar burdan

Dün tüm gün Park Toyo'da Yalçın ve Hasan ustalarla beraberdim.
Sabahtan aracın keşfini yapıp sonra ufak tefek elektrik işlerini elden geçirdik.
(Araç 24V olduğu için 12V converter alıp teybe elektrik çektik, bozuk olan kalorifer rezistansı değişti.)

Şimdilik çıkan listeye göre;
Ön - arka diferansiyel komple revize olacak .
Ön takım komple revize olacak.
Amortisörler (direksiyon amörtisörü de dahil) değişecek.
Ön arka makaslar da elden geçecek.

Geçen haftalarda yaptırdığım kuru yağlama sonrası aracın yürüyüşü değişmişti bu revizyonlar sonrası daha ne olur tahmin edemiyorum :smiley: . Önümüzdeki iki hafta içinde bu işlere başlayacağız ve umarım söktüğümüz zaman ekstra problem çıkarmadan toplayıp kaporta işlerine geçebilirim.

Aracı kamp için kullanacağımdan ve şimdiki hali bana yeteceğinden olabildiğince orijinal toplamaya çalışacağım.
Orijinal rengi hoşuma gittiği için şimdilik çürüklerini elden geçirip lokal rötuş boyalarından sonra bir pasta cila yeter diye düşünüyorum. Bu arada araç şu anda 432.000 KM'de. Haftasonu şimdiki halinin fotoğraflarını da paylaşacağım.

Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
muzomuco

SON KONULAR

Geri