Land Alırken Aman Dikkat Kacak Olmasın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan haydaa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,617
Ynt: Land Alırken Aman Dikkat Kacak Olmasın

Aman allahım : ))) Cevabınız için teşekkür ederim Cenk Bey. Ben olayı farklı anlamışım. Borusan harici gelenlerin kaçak sayıldığını sanmıştım ama emniyet bağlayıp trafikten men ettiğine göre resmen eskiden Tanju Çolak'ın başına geldiği gibi kaçakçılığıa giriyormuş. Aman kimsenin başına gelmez umarım...

Etiketler

nordic1903' Alıntı:
Mert Bey ;

1994 yılından beri Dış Ticaret'in her kademesini test etmiş biri olarak size sonuna kadar katılıyorum..Hatta ben Polis'i de işin içine katardım bu tip olaylarda..Başınızdan neler geçtiğini de az çok tahmin edebiliyorum..Bu işi şu an en iyi siz bilirsiniz..Ben şahsen böyle bir işe girmem hele TASİŞ'in kapısından bile geçmem..Yine söylüyorum sizin tarafınızda yeralan bir gümrük müşaviri işlerinizi her zaman daha kolaylaştıracaktır..En azından bu araca elleme ya da bu aracı al diyebilecek bilgiye en çabuk o ulaşır..

Saygılar

Cenk

Tabii ki polis de işin içinde :smiley: Önce alıyorlar hepsini sonra salıveriyorlar, genelde sahtekarlık yapanın yanına kar kalıyor. Sonra o şerefsizler işi oyalamak için aleyhinize bilerek aldı diye dava bile açıyor, sırf süre geçsin diye. Aslında Vahşi batıda yaşıyoruz, her zaman uyanık olmak gerek, kanun var ama yok aslında!
Bu şebekeler araçları olmayan bi şahsa veya saf bir vatandaşa kaydedip onun üzerinden satıyorlar, para karşılığı üzerine araç geçirenler vardır etrafta belki denk gelmiştir.
Aracı aldıktan sonra çoğu ömrünü tamamlayana kadar olay ortaya çıkmıyor, o yüzden yapacak birşey yok. Aracın evrakları sahte olmadığı için polis kayıtları da normal olacaktır, her türlü alım satım, üzerinde işlem yaparsınız. Ortaya çıktığında ise önce aracı alırlar sonra dava açarsınız yedi emin yoluyla geri alabilirsiniz. Eskiden teminat ödeniyordu artık kalktı. Ancak yurtdışına çıkamazsınız ve aracı satamazsınız, araçla evlenmiş olursunuz ;)

gurkang' Alıntı:
Aman allahım : ))) Cevabınız için teşekkür ederim Cenk Bey. Ben olayı farklı anlamışım. Borusan harici gelenlerin kaçak sayıldığını sanmıştım ama emniyet bağlayıp trafikten men ettiğine göre resmen eskiden Tanju Çolak'ın başına geldiği gibi kaçakçılığıa giriyormuş. Aman kimsenin başına gelmez umarım...

Tanju Çolak olayı farklıdır. O aracı kendi getirtti ve aracın eksik evrakla girdiği ortaya çıkınca başı belaya girdi. Siz ise aracı birinden alıyorsunuz, getirme işleminin içinde yoksunuz, o sebeple eğer ki aracı piyasanın çok altında bir fiyata almak gibi şüphe çekici bir durum yoksa, mahkeme zaten sizi suçsuz bulacaktır. O kadar çok olay meydana geliyor ki, iradesi dışında araç alıp ta aracı kaçak çıkan da çok var. İş yaptığınız birinden borç karşılığı aldığınız aracın kaçak çıkması gibi, veya haciz yoluyla alınan aracın sonradan kaçak çıkması gibi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,856
Kayıtlı Üye Sayımız
166,652
Kaydolan Son Üyemiz
ayeser

Çevrimiçi üyeler

Geri