Lafuma XPansion Climactive Trekking Ayakkabisi NASIL BİLİRSİNİZ ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can OKR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,192

Etiketler
Ynt: Lafuma XPansion Climactive Trekking Ayakkabisi NASIL BİLİRSİNİZ ?

Merhaba

Ben Atakama serisi aldım hiç memnun değilim, önceki yıllarda gözü kapalı alıp giydiğimiz lafuma nın yeni modellerinin çok kalitesiz olduğu bir gerçek

Bende de atakama var ben zamanında 150 tl'ye almıştım maddi olarak kendimi zorlamamak için lafumayı seçtim şöyle söyliyeyim climactive iyi bir bakımla su geçirmiyor doğru ama hava da geçirmiyor uygun çorap kombinasyonu olsa bile uzun faaliyetlerde ayakları gerçekten terletiyor eğer ayakkabı için 350 tl ve üzerine çıkabilirsen gore-tex yada event trekking botlarına yönelmen senin için iyi olacaktır ama almadan önce söyliyeyim istersen gore-tex bot almış ol eğer ayakkabına iyi bakım yapmazsan o bile su geçirecektir. Ben şu ana kadar atakamayla 20 civarı faaliyet yaptım açılma falan olmadı ayakkabı hala da güzel gözüküyor ama su geçirmezliğini kaybetmemek için bakımını yapıp ek yerlerine su geçirmez macun ile her faaliyetten sonra tamir yapıyorum...

anlaşılan biraz daha para verecez :smiley:
teşekkür ederim
selamlar

Can OKR' Alıntı:
anlaşılan biraz daha para verecez :smiley:
teşekkür ederim
selamlar

Ya daha doğrusu ne için kullanacağına bağlı tamam gore-tex iyi ama pahalı atakama ile birçok faaliyet yaptım ben ve ne açılma ne bozulma var ayakkabıda. Basit trekkingler için gayet ihtiyacını karşılayacak nitelikte ama sürekli kar içinde tırmanışlar tarzı bir kullanım alanı tasarlıyorsan ayakkabı uygun değil ama iyi gore-tex ayakkabılarında fiyatlarının çok yüksek olduğu bir gerçek...

Yaklaşık 25 yıldır Dağlarda Faaliyet yapıyorum Üç gurup ayakkabı kullanıyorum, Lafuma patika parkurlarda (Likya yolları gibi) yaptığımız yürüyüşlerde kullandığım ayakkabıydı eskimesi nedeniyle yeniden Lafuma Atakama modelini aldım; Birkaç yürüyüş sonrası şok tabanı dolgusunun çok çabuk hasar gördüğünü farkettim buda ayakkabının ömrünü azaltır ; sadece yeni modelin kalitesiz olduğunu söyledim Bunu dışında kaliteli tavsiye edebileceğim üst Lafuma modelleri var
Bunun dışında 4/3 Meındell makalu model ayrıca GARMON 4/4 ayakkabı kullanıyorum
ayakkabıların teknik özelliklerin girmeyeceğim,
,

anlaşılan o ki her firmanın yolu illa ki çinden geçiyor
aslında boreal atlas seçeneklerim arasında ama diğer makul seçenekleri de göz ardı etmemeye çalışıyorum.
forumlardan da gözlediğim boreal atlas modelinin de kaliteyi düşürdüğü.
zira bu ayakkabıyı alanlar yaşadıkları sorunları yazmışlar bir de üstelik bu sorunların firma tarafından sürüncemede bırakıldığı ortak şikayet.
o yüzden boreal e de çok sıcak bakmıyorum.
gidip bi ayakkabıya neredeyse bir ailenin geçindiği asgari ücrete yakın bir para verecem sorun yaşayınca da firmanın yan yattı çamura battısıyla uğraşacam :smiley:
bana boreal atlas a benzer tek parça deri ilk etapta tracking daha sonra hiking amaçlı kullanılacak bir ayakkabı önerebilirmisiniz.
selamlar

Kullanmayı düşündüğünüz ayakkabı için ; Kullanacağınız parkurları daha ayrıntılı yazarsanız yardımcı olabilirim; örneğin kış(karlı) dağlarda da veya aladağlarda , örneğin Kaçkarlarda gibi,
ayrıca Belirtmeliyim , uzun trekink parkurlarında kullanılan ayakkabıları daha konforlu olması tercih edilir, sert bir ayakkabı ile bu parkurlarda yürüdüğünüz de ortopedik sorunlar yaşarsınız
Örneğin Bu gün Kıyı Bey Dağlarının ALABELEN Zirvesine (Kar, Buz içeren parkur)
Meindell 3/4 sertlik ayakkabı ile yürüdüm aynı ayakkabı ile Likya yolu gibi parkurları yürüdüğümde sert olması nedeniyle ortopedik proplemler yaşayacağımdan daha yumuşak ayakkabılar tercih ediyorum, ağırlıklı olarak hangi faaliyet alanını tercih edeceğinizi belirtirseniz size faydalı olabilirim

aslında yürüyeceğim yerler bana bağlı değil.
ankarada bu işi organize eden turlar var onlara katılmak istiyorum.
yani parkuru onlar belirliyorlar.
bi site var bilmiyorum site ismi yazabiliyrmuyuz orası organize ediyor.
özel mesajla sitenin adresini gönderiyorum sağ taraftaki menüde nerelere gittikleri yazıyor

Orta sertlikde su geçirmeyen Dağcılık botu istemişler , Piyasada bu nitelikde o kadar çok marka
ve model var ; inanılmaz , Benim kişisel deneyimimden , öncelikli olarak Alman Malı Meindell marka ayakkabılar(Biraz pahalı ama ben memnunum) Ankara da sattığı yeri size özel mesaj atamadım bir mail yazarsanız gönderirim,

mail adresimi pm attım

lafuma mid tech xcr modelini almıştım, 1-1.5 sene sonra doğru dürüst kullanmak bile nasip olmadan tabanla üst kısımın birleştiği yerler yarılmaya başladı. Geçenlerde bir öğrencim ayağımda gördü ve ilk sorduğu soru "hocam yanlardan patlama yaptımı" oldu, aynısından ağbisinde varmış ve bir sene sonra aynı sorunu o da yaşamış. İkili ip sistemi yapmışlar oda iki sene sonra bozuldu. Uzak durun derim ben, lafuma ayakkabıya tövbe diyorum.

ciddi anlamda faaliyetler yapacaksanız: Lafuma,colombia,jackwolfskin........ gibi markaların ayakkabı ve botlarından uzak turun zira boreal,scarpa,salamon..gibi marka ayakkabıları bile kısa sürede parçalayan arkadaşlar var..

yardımlarınız için teşekkür ederim

selam arkadaşlar bu lafuma eski lafuma değil , goretex firması artık lafumaya ürün vermiyor , onlarda başka bir astar kullanıyorlar, bende lafumanın hafif bir modeli var 3 yıldır giyiyorum ( bu arada dağcılıkla alakam yok) hiç bir sıkıntı yaşamadım, ürün vietnam üretimi ,, geçen hafta bir sitenin 2-3 saatlik bir indiriminden faydalanarak 120 tl ye atakama yı aldım , bu gün botlar geldi çok güzel görünüyor fakat botlar made in china , ama 120 tl ye daha iyisi olamazdı :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri