Lada Niva'ya Takviye Ön Amörtisör

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenancaglayan26 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,097
Ynt: Lada Niva'ya Takviye Ön Amörtisör

Anladım hocam . Zaten Nivatr sağolsun çok yardım alıyorum arkadaşlardan .

Bende Ok taktım zaten secdiğim bir lastik kendisi :D

Şimdi biraz araştırma yapayım komple set mi alsam yoksa bu kol uzatma vs işleri kaça çıkar diye . Gerçi şuan Dursun Ustadan yada varsa Ercan Ustadan alsam daha iyi olur gibi geliyor ama bakalım .

Amortisör ekleme konusuna il fırsatta denemek istiyorum .

tekrar teşekkürler , sorunsuz sürüşler ...

Etiketler

ssbman' Alıntı:
Sağol hocam . Nivanın orjinal amortisörleri ise harika hem sorunsuzlar hem uygun fiyatlı ...

Yükseltmeyi şu tam kitle mi yaptını hocam yoksa sadece alta ve üste parça ekleyerek mi? Bende niyetlendim ama bazı arkadaşlar yaptıktan sonra sorunlardan kurtulamaışlar hatta söküp geri dönenlerde var diye hatırlıyorum . Sizde tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim .
Selam bısey sorucam bu ıkıncı amortusorun artıları nedır
sadece yukseltildi diye vuruntuyu azaltsın dıyemı yoksa baska bı artısıda varmı

ben ikinci amörtüsörü arazide ve bozuk yollarda rahatsız oldugum icin taktım aracın bütün agırlıgı nerdeyse önünde ve amörtüsörlerin gücü yetmedigini düşündüm tabi bu sert sürüşlerde gerekli oluyor.Ayrıca sıplamalarda aracın önü daha yumuşak düşüyor küt diye inen arac daha yumuşak iniyor.bunu uygulayanlar var başka artıları varmı bilmiyorum SAYGILAR...

Selamlar Kenan bey bende 1 ay önce nıva aldım ve herşeyini elden geçiriyorum. Benim nıvanın arka tarafını daha önce biraz kaldırmışlar ve araba öne dogru biraz meyili duruyor. Bende çok fazla yükseltmeden sizin uyguladıgınız işlemi ön tarafa uygulamayı fakat degerleri biraz düşük tutarak yapmayı düşünüyorum. Mesela lastik tarafına gelen burçları 2cm motor tarafını 1.cm ve üst çatalın altınada teflondan 2cm lik bir parca koyarak aracı teraziye almak istiyorum. Aracımla yanlızca av amaçlı kullanıcam. Sizden ricam aracı kaldırma işlemini uygulamış bir kullanıcısı olarak bu ölçüler makulmüdür ve tavsiyeniz neolur

aracınızı yanlız av icin kullanacaksanız bence yükseltme yapmadan kullanın yükseltmede herzaman birazda olsa rizk var cünki akis acıları degişiyor ve akis kırma gibi puroblemler olabiliyor bu demek degilki her araziye cıkıldıgında akis kıracak ama orjinalinden daha az ömürlü oluyor akisler ve arabada azda olsa bir kasıntı oluyor bunlar benim aracımda yaşadıgım ve gördügüm şeyler başkaları farklı düşüne bilir ama ben senin yerinde olsam sadece lastikle bu işi cözer ve aslangibi binerdim mesela 205/80/16 sizin işinizi fazlasıyla görür
gecen hafta ön aks ım kırıldı bir tepe cıkışı arac birasz havalandı ve yere düştügümde akis kırıldı direk yükseltmeyle alakalı bir iş bende orjinale dönmeye karar verdim ne yalan söyleyeyim ...

yinede yükseltmek istiyorsanız ölcüler gayet iyi enazından acı fazla degişme... KIRILMA ANIVAR VİDEODA SIPLAYIP İNDİGİNDE

VİDEO
http://www.akilli.tv/video/435836/Usak-Banaz-Kozviran-goleti.aspx

Verdiginiz bilgiler için tesekür ederim tecrübeye saygı duyarım yükseltmekten vazgeçtim. Benim için görüntü hiç birseydir önemli olan bozulmadan gitmesi ve geri dönmesi aracın. Fakat mantıgıma uyan bu öndeki ikinci amortisörler bence baya bir faydası olur gibi geliyor bana ve bugun bir çift amortisör ekledim parca listesine takmayı düsünüyorum.Sizin deneyimleriniz nasıl takarken önemli bir açisı varmı nelere dikkat edelim. Simdiden tesekür ederim

herhangi bir acısı yok dik gelecek şekilde yerleştiriniz yapımı resimlerde var ustanıza gösterirseniz cok kolay yapar biz iki saatte yaptık ve cok kullanışlı oldu bozuk zeminlerde ve zıplamalarda cok başarılı eskiye oranla daha yumuşak iniş yapıyor ve arac daha az sarsılıyor elimden geldigi kadar anlatmaya calıştım kusura bakmayın.
SAYGILAR

Önlere takviye amortisör acayip hoşuma gitti. En yakın zamanda bende bu işlemi yapmayı düşünüyorum.

Yalnız kafama takılan birşey var. Ben arkalara Of-road tipi sert amortisör taktırdım. Taş gibi oldu. Önler için de sert off-road tipi amortisör mü, yoksa sizin yaptığınız gibi bu takviye amortisör mü daha sağlıklı olur.

seyhanozgur' Alıntı:
Önlere takviye amortisör acayip hoşuma gitti. En yakın zamanda bende bu işlemi yapmayı düşünüyorum.

Yalnız kafama takılan birşey var. Ben arkalara Of-road tipi sert amortisör taktırdım. Taş gibi oldu. Önler için de sert off-road tipi amortisör mü, yoksa sizin yaptığınız gibi bu takviye amortisör mü daha sağlıklı olur.

Misal Monroe Adventure Trophy ağır hizmet türü bir amortisör (heavy duty), bunları takarsan dolayısıyla önleri çiftlemene gerek yok.
Ha, yarışacam dersen, zıplamaların inişlerinde çift ömortisör iş görür, ama onda da alt salıncağı (aslında külliyen ön takımı) falan güçlendirmezsen çıtır çıtır kırarsın.

Geçen yıldı galiba, Kamil zıplama sonrası inişte bir şeyleri kırıp, gece kaynak yapıp ertesi gün yarışmaya çalışmıştı Niva ile. Ama O yarışıyor, sense arazide dolanıyorsun..

Bu işlem çok hoşuma gitti ve kafama da bayağı yattı. Bende gittim iki tane ön amortisör aldım ve işlemin aynısını yaptırmaya karar verdim.

Bilgilendirme amaçlı olarak sizlerle yaşadığım deneyimi paylaşayım istedim. Dün aracıma (niva) helezonların üstüne 3 cm lik get koyduk ön ve arkalara. 25-30 km sonra aks frezesi sol ön tekerlek ten çıktı ce aks'ı dağıttı. İnanmadık komple aks takımı nı yeni taktık ve aynı fırlatmayı birkez daha yaşadık. Sonuç olarak sustaların altına sadece get koyarak başarıya ulaşamadık. Denemek isteyen arkadaşlar la paylaşmak istedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.