Lada Niva'ya Farklı Bir Bakış

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iroqua Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,958

iroqua

Zirve
Öncelikler herkese saygılarımı sunarım bu siteyi 1 yılı aşkın bir süredir takip ediyorum ve birbirinize olan sıcaklığa samimiyete hoş görüye ve yardım severliğinize hayranım ve çıkarsız dostane ilişkilerinizi görmek beni çok mutlu ediyor . Öncelikle ben doğayı çok seviyorum ve her fırsatta elimden geldiğince çadırımı uyku tulumumu kapıp tek yada arkadaşlarımla kendimi tabiatın kollarına atıyorum ayrıca 6 yaşımdan itibaren benim doğayla bütünleşmemi sağlayan bir avcılık tutkum var tabii bu zamanla evrim geçirdi çocukken sapanla kuş vurma daha sonra tüfekle muhtelif av hayvanları ve av kuşları ve son olarakta çok sevdiğim domuz avıyla bu devam ediyor
Bende 4x4 duygusu bir çocuğun araba merakı ne zaman başlar ise ondan daha erken yaşta başladığını anımsıyorum ve imkanlar dağilinde en kısa zamanda bir 4x4 edinmek istiyorum. Çünki benim kahrımı normal bir araç çekemez ve ihtiyaçlarımı karşılayamaz ayrıca 4x4 kullanmanın keyfini de hiç bir araçta bulamadım arazide 4x4 olarak unimog 4x4 traktör ve tuzla jeep lerle oldukça fazla deneyim yaşadım ve mekanik açısından birçok 4x4 kullanan insanlardan, bu araçların kullanım ve limitleri hakkında daha fazla bilgi sahibiyim ve kendimi geliştirmeyede özen gösteriyorum ve bir lada niva hayranıyım hiç kullanmak nasip olmasada bir çok kez ava gittiğim bu araçla aramda bir bağ oldu sanırım, ve kışın karda yürürken cıkmakta zorlandığım o yamaçlardan balcık olan o tarlalardan ve bir range rover la 50- 60 cm karda yol açma bakımından hiçbir fark göstermeyen bu araca tutkum iyice arttı hatta artıları bile vardı düşük ağırlığı gücsüz motorunu dengeliyordu ve ladanın gectiği yerden büyük o kaslı motorlu araçların ağırlıkları nedeniyle çamurda askıda kalması bu araca benim dahada bağlanmama neden olurken bazılarını daha fazla kızdırıyordu bu araç sanki gözümde atom karınca gibi.
Benim bu araçla ilgili birkaç düşüncem ve sorum olucak
1- bu araca neden bir şasi uyduramıyoruz , bu okadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum cünki bu kupanın içinde bir şasi var galiba ve bu ayrılan şasi değilde birleşik bunu keserek alıpyerine bir şasi uydurulabilir çünki örneklerini görüyoruz ve hatta makaslıya bile cevirenler varki bu sitede bir fotoğrafı var o araca hasta oldum (önü turuncu korumalı traktör lastikli makaslı niva)
2- Bu araç çok gürültülü deniliyor konforsuz deniliyor ben tuzla jeep i 12 saat sürekli arazide toprak yollarda kullanırdım makaslı ve neredeyse taş kadar sert koltukları olmasına rağmen hic yorulmaz hatta kullanırken cok ayrı bir keyif alırdım, niva helezonluki ondan cok daha rahat olduğunu biliyorum ayrıca konfor arayan bir insan zaten 4x4 alıp kendini dağlara atmaz ,çamurda karda debelenmez soğuğa mağruz bırakmaz
3- Alınabilir fiyatı ve değişim gerektiren parçalarının çok ucuz olması bu aracı oldukca tatminkar yapıyorkii diğer araçların aylık bakım masrafıyla birçok insan ev geçindiriyor
4- Bu araç okadar kötümüki talep oldukça fazla ve hiç niva kullanmayanlar bile bu aracın yaptıklarına gıptayla bakıyor ve bütün yorumlar 4x4 üzerinde lada niva nın arazi performansıyla ilgiliki diğer araç bölümünde genelde modifiye , parça ve yapım üzerine dayalı.
Gösteriş merakımızdan ötürü hiç çamur yüzü görmeyen insanlarımız v8 motorlu 2,5 -3 tonluk araç alıp hiç arazide kullanmayıp sonra niva yı çekiştiriyor ben bunu anlayamıyorum.
5- Alternatif olarak suzikilerden bahsediliyor ki daha dayanıklı olabilir fakat aynı sorunu gösteren bir niva ile suziki arasında en az 4 kat fiyat farkı var bildiğim kadarıyla ki her yerde parçasını ve iyi bir ustasını bulmanın mümkünatı yok, ülkemizde tamirci ve yedek parca sıkıntısı yaşanmasaydı yada aradığımız parcayı hemen temin edebiliyor olsaydık bir cok CJ ci FJ kullanıyor olurdu herhalde
6- Bir coğumuz teknolojisi basit diyorki bu bir dezavantaj değil bir avantaj bana göre ki arazide bir arıza olduğu zaman sadece kaputu acıp bakmak yerine işe koyulup düştüğümüz zor durumdan kendimizi kurtarmak için o düşük teknoloji bizi fişekliyor ve coğu zamanda tamir edebiliyoruzkii teknoloji olarak üstün arabanın motoruna bakınca insanın kafası karışıyor tamir etme iç güdüsü bile kayboluyor erkek ırkının
7- ve bir nivacının lafı
Nekadar cok ekmek okadar cok köfte ve en cok köfte ülkemiz şartlarında lada nivada var
Saygılarımı sunarım ve yanlışım oldu ise affınıza sığınırım görüşmek dileğiyle.

lada_niva[1].jpg

Etiketler
Ynt: Lada Niva'ya Farklı Bir Bakış

bahsetiğim makaslı turuncu roll bar lı nivanın fotosunu buldum ve ekledim bunu yapabilmek cok zor olmasa gerek diye düşünüyorum
birde bu videoları sizle paylaşmak istedim iyi seyirler

NİVA VS REST OF THE WORLD
http://www.youtube.com/watch?v=ZZws_ckFGno

http://www.youtube.com/watch?v=H1GeeuUssqA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=IaIujLEmhOQ

http://www.youtube.com/watch?v=ly-gUI0HYRk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=jtCLDmC6dpU

Kilitli bir lada ile birazda yükselterek tatminkar bir arazi aracı elde edilebilinir diye düşünüyorum. Reis28 arkadaşımızın garaj bölümünde modifiye ettiği bir lada vardı. Çok güzeldi. Makas uygulaması filan komple alt takım değişikliği doğurur. Şasi ister. Astarı yüzünü geçer.

iroqua: buiş istemeye ve imkanlara bağlı.
Düşüncelerimiz bire bir aynı belki zevklerinde uyşmasından kaynaklanıyordur.
ben adı geçen şase vesair işlerin yarısnı ,şasi takviyesi iki mmden taban saçı gibi, sokakta yaptım.
Biraz imkan ve mekan olsa daha nelerini yapar insan üstelik kalp yetmezliğinden müzdaribim.
Avatardaki sizemi ait umarım öyledir bugüne kadar ertelendi güzel bir şey rastlarsa yaptırmayı düşünüyorum.
Tanışmak dileğiyle.

öncelikle gecmiş olsun ustam ve acil şifalar dilerim avatarımdaki resim vurduğum azılı domuzlardan birinin dişleri.
Dişlerden birisi sökerken ortadan kırılınca bende diğerini keserek bu şekilde değerlendirdim ama hoş ve güzel bir kolye ortaya cıktı tabi isteyeni talibi cok oldu ve kıramayacağım ve benim için değerli bir abime hediye ettim.

arkadaşım düşüncelerin tamamen dogru garaj bölümünde benim modifiye ettigim niva var pas 11 gene bu siteden bir arkadaşımızda ben nivadakıi arazi kulanımındaki eksikliklerini modifiye ettim ve sonuc mükemmel ötesiydi sana kücükl bir videosunu ekleyeyim

th_Ayazaa056-2.jpg

Gercekten mükemmel olmuş dursun ustam aracınızın fotoğraflarının hepsine bakmıştım ve dudak ucuklatan bir niva ortaya cıkartmışsınız ama ilkkez videosunu izliyorum ve cok güzel ayrıca yeni projenizin de fotoğraflarını merakla bekliyorum

iroqua' Alıntı:
Gercekten mükemmel olmuş dursun ustam aracınızın fotoğraflarının hepsine bakmıştım ve dudak ucuklatan bir niva ortaya cıkartmışsınız ama ilkkez videosunu izliyorum ve cok güzel ayrıca yeni projenizin de fotoğraflarını merakla bekliyorum

tşkler yeni araccında yapım aşamaları yavaş yavaş ilerliyor

Dursun ustam video ve fotoğraflarınıza bakma imkanı buldum gercekten hepside mükemmel kareler ayrıca sj nizde battal boy olucak sanırım son halini tahmin bile edemiyorum kazasız ve bol bol camurlu günler geçirmenizi temenni ederim

Bende ladayı yaparken dursun ustamın arabadan esinlenerek ve yaptıgı şeyleri fotolardan ve siteden okuyarak uyguladık tabi takıldıgımız yerlerde dursun abiyi aradım sagolsun yardımcı oldu ve gercekten yükseltme kitinden çift cıkış eksozuna kadar kopyaladık yaptık.
Şimdide kilitli dif icin başını agrıtıyorum abi kurbanın olam yardım sen bu işi cözersin saygılaaarrr....

iroqua' Alıntı:
bahsetiğim makaslı turuncu roll bar lı nivanın fotosunu buldum ve ekledim bunu yapabilmek cok zor olmasa gerek diye düşünüyorum
birde bu videoları sizle paylaşmak istedim iyi seyirler

NİVA VS REST OF THE WORLD
http://www.youtube.com/watch?v=ZZws_ckFGno

http://www.youtube.com/watch?v=H1GeeuUssqA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=IaIujLEmhOQ

http://www.youtube.com/watch?v=ly-gUI0HYRk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=jtCLDmC6dpU

Dursun ustam Site üzerindende olsa yaptığınız çalışmalara hayranım, ilerde bir nivam yada Cj'im olursa sizin ellerinize bırakacağım :smiley: yardım ederseniz sevinirim :smiley:

EVET SON VİDİOLARDA GÖSTERİYORKİ

İŞTİR KİŞİNİN AYİNESİ LAFA BAKILMAZ.

Evet arazi çıkan kişi konfor aramaz, konfor arasa araziye girmez zaten.

En çok tartışılan araçlar lada samara, lada niva, land rover ve jeep. Bu araçlarda konfor rahatlık vs. o kadar fazla değil. Fakat özellikli arabalar olduğu

kesin. Yoksa bu araçlar tartışma konusu bile olmazdı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR