Öncelikle merhabalar bende 10 gün önce ilk lada nivamı alarak aranıza katıldım. Öncelikle şunu belirmeliyim bu aracı alırken hem şehiriçi hemde arazide kullanmak için aldım ancak şunu da biliyordum ki bir niva asla otomobil rahatlığında olmayacaktı fakat aşağıdaki sıralayacağım sorunlar nedeniyle hiç beklemediğim kadar hayl kırıklığına uğradım ama şundan da eminim ki bu 10 gün içinde arabamla aramda bir bağ oluştu ve sizlerinde yardımıyla bu sorunları aşacağımızı tahmin ediyorum ne olursa olsun pişman da değilim bana bir yol gösterir ve yardım ederseniz çok sevinirim.
- aracım 1995 model karbüratörlü lpg li bir araç ayağında goodyear wrangler S4 235/70R10 lastikler var.
sorunlarım:
1- Direksiyon çok ama çok sert ve boşluk var
2- İçine ses alacağını tahmin ediyordum ama o kadar çok ses alıyor ki yanınızda oturanla bile bağırarak konuşmak zorunda kalıyorsunuz
3- Kesinlikle 85 km/sa hızın üzerine çıkmıyor
4- 2. ve 3. viteste o kadar çok titriyor ki vitesler yerinden çıkacakmış gibi oluyor.
5- Arazide giderken ortanca vites titreşimden dolayı boşa çıkıyor durup tekrar yerine geçirmek zorunda kalıyorum.
6- Hararet 50 nin çok az üzerine çıkıyor kaloriferim hiç ısıtmıyor.
7- Sabahları bir ölüm oluyor açıkçası araç rolantide ısınana kadar çalışmıyor bu da bayağı bir zaman alıyor kırmızı ışıklarda stop ettirmemek için bir ayağım debriyajda diğer ayağım gazda elim el freninde güreş tutmak zorunda kalıyorum.
Yapmak istediklerim :
Nivama güzel bir görüntü sağlayıp içerisinde minimum ses ve titreşim alarak hem şehir içi kullanabileceğim hem de arazide kullanabileceğim bir araç yapmak istiyorum. Bunu yapabilmem için öncelikle neleri yapmam gerekiyor tavsiyelerinize açığım mesela 0k 144 lastik almayı düşünüyorum ayağındaki lastikler sanki yoruyormuş gibi geliyor nivamı
Asla nivamı aldığım içinde pişman değilim bu durumdan aşacağımızdan eminim.
- aracım 1995 model karbüratörlü lpg li bir araç ayağında goodyear wrangler S4 235/70R10 lastikler var.
sorunlarım:
1- Direksiyon çok ama çok sert ve boşluk var
2- İçine ses alacağını tahmin ediyordum ama o kadar çok ses alıyor ki yanınızda oturanla bile bağırarak konuşmak zorunda kalıyorsunuz
3- Kesinlikle 85 km/sa hızın üzerine çıkmıyor
4- 2. ve 3. viteste o kadar çok titriyor ki vitesler yerinden çıkacakmış gibi oluyor.
5- Arazide giderken ortanca vites titreşimden dolayı boşa çıkıyor durup tekrar yerine geçirmek zorunda kalıyorum.
6- Hararet 50 nin çok az üzerine çıkıyor kaloriferim hiç ısıtmıyor.
7- Sabahları bir ölüm oluyor açıkçası araç rolantide ısınana kadar çalışmıyor bu da bayağı bir zaman alıyor kırmızı ışıklarda stop ettirmemek için bir ayağım debriyajda diğer ayağım gazda elim el freninde güreş tutmak zorunda kalıyorum.
Yapmak istediklerim :
Nivama güzel bir görüntü sağlayıp içerisinde minimum ses ve titreşim alarak hem şehir içi kullanabileceğim hem de arazide kullanabileceğim bir araç yapmak istiyorum. Bunu yapabilmem için öncelikle neleri yapmam gerekiyor tavsiyelerinize açığım mesela 0k 144 lastik almayı düşünüyorum ayağındaki lastikler sanki yoruyormuş gibi geliyor nivamı
Asla nivamı aldığım içinde pişman değilim bu durumdan aşacağımızdan eminim.