lada nivada ses yardım lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ma10blk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,805

ma10blk

Kamp I
Yer
BALIKESİR
geçen hafta 2003 model lada niva aldım, aracı denerken farketmedim ama aldıktan sonra araçta hakikaten çok ses olduğunu farkettim(galiba ilk denemede heyecandan farketmedim :smiley: ) eski kamyonetlerdeki gibi şanzıman diferansiyel sesi uğuldama şeklinde (birde lastik sesi var vites boştayken bile çıkan ses ok 144'den dolayı hadi ona normal diyelim), burdaki lada ustasının tavsiyesi ile aldım, usta bu sesin normal olduğunu bu arabalardan bu kadar ses çıkacağını söyledi, merak ettiğim şu bütün ladalarda bu ses normal mi?
bazen duymuyorum ama bazende beynimde uğuldama yapıyor doğrusu :smiley:

sıralı sistem stefanelli lpg sistemi var üzerinde ilk çalışmada benzinle çalışıp daha sonra lpg'ye kendi geçiyor fakat geçtikten sonra her kavşakta duruşta veya vitesi boşa almada stop ediyor, tekrar benzine alıyorum ve motor ısındıktan sonra mesela 3-4 km gittikten sonra tekrar lpg'ye alıyorum bu sefer sorunsuz çalışıyor, lpg'si geçen sene takılmış garantisi devam ediyor onu montajı yapan servise gösterdim herhangi bir anormallik yok diyor sizde buna benzer sorunlar var mı yardım ederseniz sevinirim TEŞEKKÜRLER

Etiketler
Ynt: lada nivada ses yardım lütfen

ma10blk' Alıntı:
geçen hafta 2003 model lada niva aldım, aracı denerken farketmedim ama aldıktan sonra araçta hakikaten çok ses olduğunu farkettim(galiba ilk denemede heyecandan farketmedim :smiley: ) eski kamyonetlerdeki gibi şanzıman diferansiyel sesi uğuldama şeklinde (birde lastik sesi var vites boştayken bile çıkan ses ok 144'den dolayı hadi ona normal diyelim), burdaki lada ustasının tavsiyesi ile aldım, usta bu sesin normal olduğunu bu arabalardan bu kadar ses çıkacağını söyledi, merak ettiğim şu bütün ladalarda bu ses normal mi?
bazen duymuyorum ama bazende beynimde uğuldama yapıyor doğrusu :smiley:

sıralı sistem stefanelli lpg sistemi var üzerinde ilk çalışmada benzinle çalışıp daha sonra lpg'ye kendi geçiyor fakat geçtikten sonra her kavşakta duruşta veya vitesi boşa almada stop ediyor, tekrar benzine alıyorum ve motor ısındıktan sonra mesela 3-4 km gittikten sonra tekrar lpg'ye alıyorum bu sefer sorunsuz çalışıyor, lpg'si geçen sene takılmış garantisi devam ediyor onu montajı yapan servise gösterdim herhangi bir anormallik yok diyor sizde buna benzer sorunlar var mı yardım ederseniz sevinirim TEŞEKKÜRLER

Aracınız hayırlı olsun
Aynı marka lpg sistemi bende var 1 yıldır aynı sorunu bende yaşıyorum çözüm bulamadım aracı öyle kullanıyorum :smiley:

bu şekilde kullanmakla yakıt tüketimi artmaz mı? benzinle kullansak şehir içinde ne kadar kaç lt yakar 100 km'de

ma10blk' Alıntı:
bu şekilde kullanmakla yakıt tüketimi artmaz mı? benzinle kullansak şehir içinde ne kadar kaç lt yakar 100 km'de
Bu arabalar zaten benzinde birşey yakmıyor. veya benim aracımda bir ayarsızlık var.

Benim aracım karışık kullanımda dağ yolları vs 100 km 9.3 litre benzin tüketiyor.

uzun yolda sabit 90 km hızda 100 km'de 7.2 litre benzin tüketiyor.

sizin dediğiniz rakamlar bile güzel rakamlar bu yakıtla ben bu aracı benzinle bile kullanırım :smiley: ama şu tüp olayını çözmem lazım, aracın benden önceki sahibi 100 tl ucuz diye ismi cismi duyulmamış bir bayiye lpg'yi taktırmış, başka bir lpg'ciye tesisatı kontrol ettireceğim, şu işide bir halletsek lada tadından yenmeyecek :smiley:

ma10blk' Alıntı:
sizin dediğiniz rakamlar bile güzel rakamlar bu yakıtla ben bu aracı benzinle bile kullanırım :smiley: ama şu tüp olayını çözmem lazım, aracın benden önceki sahibi 100 tl ucuz diye ismi cismi duyulmamış bir bayiye lpg'yi taktırmış, başka bir lpg'ciye tesisatı kontrol ettireceğim, şu işide bir halletsek lada tadından yenmeyecek :smiley:
Ben bugün tekrar lpg'yi servise gösterdim bende başka sorunda var. zaten bu sistem 6 yıldır araca takılı söktürmeye karar verdim aracımı benzinde kullanacam.

sizin araçtada sıralı sistem lpg mi var bu sıkıntı karbüratörlü olan nivalarda yok galiba

Benim aracımda da stefanelli lpg sistemi var, sistem serviste takıldı herhangi bir problem yok sorunsuz çalışıyor.

ses olayına bende takıntılıyım bende toyotanın icindeki motor gürültüsünden rahatsıszım ses izalasyonuyla ilgili cok faydalı bu link bizim sitede yardımcı olur sanırım
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59531.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR