Lada Niva Yakıtı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dryarkın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,020

Etiketler
Ynt: Lada Niva Yakıtı

Arkadaşlar bu "Yakıt Tüketimi" konusu çok esnek bir konu.
Herkes kendi kullanım şartlarına göre bir fiyat yazıyor. Arazi şartlarınde şu kadar falan. Hangi arazi şartı? Çamurmu taşmı köy yolumu dere yatağımı ne?
Birde yakıt sarfiyatını fiyat olarak yazmaktan kaçınmalısınız. Çünkü her gün ve her şehire göre değişen bu fiyatlar yanıltıcı olur.
100 km de şu kadar litre yakıyor demelisiniz ki ölçü yıllarca kalıcı olsun.
Araba sallanarak yakıt deposu ağzına kadar doldurulur, km sayacı sıfırlanır ve örneğin uzun yolda sabit hızda 200-300-400 km gidilir ve depo tekrar doldurulur.
Ben bu yaz, çocukluk hayalim bir Lada Niva almayı düşünüyorum ama bana çok keskin "gerçek" rakamlar lazım uzun yol şartları için. En iyi kıstas uzun yoldur çünkü şehir içi kullanımı da kişiden kişiye değişir.

İki sorum var;
2003 model ve üzeri bir Niva uzun yolda 100 km'de kaç litre benzin ve kaç litre LPG tüketir? Teşekkürler.

Valla Lada ekonomiktir diye düşünüyordum ama benim aracım 5.2 motor 8 silindir olmasına rağmen uzun yolda 14-15 lt lpg yakıyorum. Arazide 20-25 lt ye kadar çıkabiliyor. 12.5 lt 1700 cc bir araç için baya yüksek bir rakam. Belki sıralı sistem veya düz sistem olması etkiliyordur.

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Arkadaşlar bu "Yakıt Tüketimi" konusu çok esnek bir konu.
Herkes kendi kullanım şartlarına göre bir fiyat yazıyor. Arazi şartlarınde şu kadar falan. Hangi arazi şartı? Çamurmu taşmı köy yolumu dere yatağımı ne?
Birde yakıt sarfiyatını fiyat olarak yazmaktan kaçınmalısınız. Çünkü her gün ve her şehire göre değişen bu fiyatlar yanıltıcı olur.
100 km de şu kadar litre yakıyor demelisiniz ki ölçü yıllarca kalıcı olsun.
Araba sallanarak yakıt deposu ağzına kadar doldurulur, km sayacı sıfırlanır ve örneğin uzun yolda sabit hızda 200-300-400 km gidilir ve depo tekrar doldurulur.
Ben bu yaz, çocukluk hayalim bir Lada Niva almayı düşünüyorum ama bana çok keskin "gerçek" rakamlar lazım uzun yol şartları için. En iyi kıstas uzun yoldur çünkü şehir içi kullanımı da kişiden kişiye değişir.

İki sorum var;
2003 model ve üzeri bir Niva uzun yolda 100 km'de kaç litre benzin ve kaç litre LPG tüketir? Teşekkürler.

Önce herkeze Merhaba.
Ben yeni üylelerdenim Bence aracı sallayarak depo doldurulmaz Pompanın attığı yerde bırakmalısınız kesinlikle Ponpacının abi şukadara tamamlayayımmı gibi tekliflerine kulak asmayın
Km göstergenizi sıfırlayın
Sonra yola çıkıp yapabildiğiniz kadar Km yapın 100 200 300 gibi keskin rakamlar olmasına gerek yok 235 km sonra bir benzin istasyonuna denk gelmişte olabilirsiniz ve yakıt istasyonuna girdiğinizde Yine ilk yaptığınız gibi Pompanın attığı yerde bırakın ----> Aldığınız litre x 100 / yaptığınız KM = 100 Km yaktığınız yakıt miktarı

Herkese selamlar,

Lpg ile depo doldururken bir önemli konu da dolum yapan pompanın gücüdür.Benim başıma çok geldi.diyelim ki genelde 70 tl ye dolan depo bir başka istasyonda 85 liraya kadar alabildi tabii ki yapılan km de arttı.Anlıyacağınız her istasyonun pompası bir değil.Deneyin göreceksiniz.Hesap yaparken bence ilk dolum yaptığınız istasyondan son dolumu da yapmanız size daha kesin netice verecektir.
Hepinize az yakıtla bol km ler.

bendeki 1.6 karbüratörlü 35 tl lik gazla 225 km yol yapıyorumtabiki ilk çalştırma benzin ile sonra gaza geçiyom

Mrb arkadaşlar 1 hafta önce 92 model lada niva aldım ilk fırsattı lpg sini fulledim 53 milyon aldı 25 litre gaz aldı yani 25 litre yakıtla 125 km yol yaptım bu yakıt oranı bana fazla gelince direk karbüratörcüye gittim karbüratörünü A-Z ye yenilettirdim 150 lira para ödedim bazı arkadaşlar beynimi bulandırdı sıfır karbüratör 200 lira diye neden yenisi almadın diye kimi arkadaşlarda yenisini alsan onada ayar için para ödüceksin ve yeni olduğu için daha fazla yakacak gibi sölentiler söledi...

1-Üsste verdiğim 25 litre gazla 125 le yakmas çokmu anormaldi yoksa normal mi?

2- Karbüratörü değişmek mi daha mantıklıydı yoksa yeniden yaptırmak mı ? İşten anlayan arkadaşlar msjmıa cvp verirse sevinirim

Karbüratör konusunda birşey diyemeyeceğim ama yakıtı çok yaktığı bir gerçek.
Karbüratör bakımından sonra yakıt durumu nasıl oldu acaba?

2001 model lada nivam vardı 1.7 i teknokta enjeksiyon aracımı uzunyolda daha fazla kullandım bakımli biraracdı yağını suyunu her zaman kilometresi gelmeden değiştiriyordum.kışın gaziantepden tokat erbaaya gittim.yolun yarıdan fazlası kar üstünde buz üstünde gittim 11 litre lpg yi geçmedi. yazın 10 litre uzunyolda bunlar milimetrik ölçülerdir ve suna inanıyorum benim kadar milimetrik ölçüm yapandas olmamışdır yok lada cok yakıyomuş falan filan lada niva dünyanın en iyi arazi araçlarından biridir.şasenin kısa olması araca mükemmel bir arazi kabiliyeti veriyor.ben cok memnun kaldım bir gün beni yolda bırakmadı yağı nı bile eksik etmedi -20 derecede tek marşla lpğg de çalışdı çok arıyorum aracımı . İnşallah tekrar hidrolik direksiyonlu 2006 ve üsttü alacağım hayallerime tekrar kavuşacağım saygılarımla gaziantepden önder

merhabalar Niva yakıtı ile ilgili ilginç bir durumu yazmak istiyorum. 96 model 1.6 nivam var yaklaşık 1.5 sene önce aldım. 100 km de 20 litrenin üzerinde LPG yakıyor du çok olduğunu düşünerek baktırdım (Motor ayarları karbüratörü gaz analizi vesaire) hiç düzelme olmadı. niva forumlarına yazdım istanbuldan dursun usta ile telefon teması kurdum maalesef soruna aydınlatıcı cevabı bulamadım. 1 ay kadar önce yeri daraltıyor diye tüpün yönünü değiştirttim. arka koltuğa pareleldi dik konuma getirittim. sökerken boruların kırıldığını bu nedenle boru tesisatının komple yenilendiğini söylediler. aracı aldım gazı doldurdum 80 Km kesintisiz kullandıktan sonra tekrar doldurdum. sonuca inanamadım 4 litre gazı sallaya sallaya zor aldı. tekrar soruşturdum istasyon farklılığı pompa basıncı gibi cevaplar ile karşılaştım. 100 km arazide kullandım aynı istasyonda tekrar doldurdum. 11 litre gaz aldı. 110 km normal yolda kullandım aynı istasyonda tekrar doldurdum 9 litre aldı. şu an yakıt anlaşılamayacak kadar düştü. nedenini soruşturdum sadece yakıt tankının yönünü ve boru tesisatını değiştirdim değişikliği yapan usta borular sökülürken kırıldı muhtemelen çatlak vardı ondan olabilir dedi. araç dışında olduğundan koku duymamış olabileceğimi söyledi. yakıttan muzdarip arkadaşların boru tesisatına baktırmalarını öneririm.

Mavi1659' Alıntı:
...Bence aracı sallayarak depo doldurulmaz Pompanın attığı yerde bırakmalısınız kesinlikle Ponpacının abi şukadara tamamlayayımmı gibi tekliflerine kulak asmayın
Km göstergenizi sıfırlayın
Sonra yola çıkıp yapabildiğiniz kadar Km yapın 100 200 300 gibi keskin rakamlar olmasına gerek yok 235 km sonra bir benzin istasyonuna denk gelmişte olabilirsiniz ve yakıt istasyonuna girdiğinizde Yine ilk yaptığınız gibi Pompanın attığı yerde bırakın...

Her firmanın, hatta aynı firmada bile her pompanın basınç ayarları farklı. Dediğiniz yöntem çok hatalı sonuçlar üreterek sizi yanıltır..

Tüm araçlar; Fabrika verisi BENZİN tüketiminin %20 fazlası LPG tüketir.

Niva 100 KM/10 litre benzin karma tükemtimli bir araç olduğuna göre...

Bu da yaklaşık 100 KM/12 litre LPG eder.

Yakıt tüketimi değişkendir ben her zaman ölçüm yaparım.

Benim aldığım sonuçlar 100km'de 10.5 veya 14 litre arasında değişiyor. 14 litre römork kullandığımda oluyor.

Ben boru sisteminde kaçak ihtimaline dikkat çekmek için karşılaştığım hadiseyi yazdım yazdığım kilometreler kilometre saatine bakarak değil bildiğim mesafelerdir. bana da yakıt miktarı çok düşük geliyor ama durum bu.

Birde herkesin atladığı bir şey var. Lastikler; Standart ladalar da fab. lastik ölçüsü, 175/80/16 veya 75/16. Ama bu lastik ebadını bulmak çok zor. Genelde 0k 144 takılıyor. Yani fab. verileri düşük ebatlı lastiğe göre verilmiştir. Ayrıca gps ile ölçerseniz. km fazla gösteriyordur. Benim aracımda 31/10,5/16 silverstone extreme var. Gps'e göre km. saati tam gösteriyor. Ama eski lastikle 140-150 giderken,şimdi 110-120 km gidiyor. Ok144 ile 10 lt benzin yakıyordu. Şimdi ise 11,5 lt. Hesaplarken lastik ebatlarını da hesaba katmanızı öneririm.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR