Lada Niva Ve Bilmediklerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bozyazılı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,000
Ynt: Lada Niva Ve Bilmediklerim

limankalesi' Alıntı:
bir tane golfum var,,ama eşim hafta içi golfu alacak işe gidip gelmek için,, nivayı ben 2. araç olarak hafta içi git gel toplam 30 km istanbul içi işe gidip gelirken,ve hafta sonu örneğin şileye giderken 100 kim gidiş 100 km dönüş ,,şilede biraz dağ bayır yapılacak ,çoluk çocuğa biraz arazide heyecan yaptırılacak,sonra piknik filan,,bu amaçlar için niva nasıldır?

murat

bana kalsa hiç düşünmem alırım.. ama daha önce hiç Niva ya binmemiş birisini de bilgilendirmek gerekir.. sizin Niva tecrübeniz olmadığını farzederek yazıyorum..

1- Niva aslında Rusların deyimiyle Traktör dür..
2- Hiç Niva bilmeyen kullanmayan birisinin bu makinaya ilk bindiğinde şok geçirmesi normaldir.. hayatının pişmanlığını yaşar..
3- yolda gitmez.. gitsede atak değildir.. sollamalarda salavat getirmeniz en doğrusudur..
4- Lassa OK144 ile arazide kraldır tadından yenmez.. ama asfaltta böbreklerde taş bırakmaz..

şimdi diğer yönden bakalım...

Diz boyu karlı piknik alanında elin Milyarlık Cheroke si karda batmış madara durumda iken siz gayet sakin gelip onu bağlayıp oradan çekiyorsanız..

Bir arkadaşınız Niva nıza bindiğinde.. ve

'' bu Niva 20 metre lik merdivenden inermi ?? '' diye sorduğunda..

sizde.. Bilmiyorum.. diyerek marşa basıp merdivenlerden iniyorsanız.. ve arkadaşınıza

'' evet..iniyormuş '' diyecek kadar çatlaksanız..

yada.. dağ tepe gezerken...

'' ulan ben buraya çıkabilirmiyim diye merak etmiştim.. ula şimdi nasıl ineceğim '' demeye hazırsanız..

yada eşinizle pazara diye evden çıkıp ona kısaltılmış bir offroad turu yaptırırken.. yarı tekere kadar çamura gömüldüğünüzde..

'' ulan burada bir stop ederse , eşim beni kesin boşar , zaten zorla ikna etmiştim.. '' diye düşünmeye hazırsanız..

çılgın bir çamur banyosu sonrasında yola çıktığınızda arkanızdaki araçlar sıçrattığınız çamur yüzünden sizi sollayamıyorsa..

yada beleş yıkatmak için benzinliğe gittiğinizde tabanda 5 cm çamur kaldığında benzinci abilerin size acaip acaip bakmalarına hazır iseniz..

ve.. olurda sattığınızda .. böyle salak salak forumlarda yazacaksanız.. şekil 1a bknz bendeniz..

Bulaşmayın kardeşim Nivaya..

hazır akıl sağlığınız yerinde iken..

alın bir 3 kapı Vitara.. asfaltada gelir.. araziyede... eşinizde kullanır..

ama Niva kullanan bir bayan hiç görmedim..

Bulaşma kardeşim... bak ben kafayı sıyırdım.. yine arıyorum.. sen bari kendini kurtar.... Bulaşmaaaaaaaaaa

Etiketler

ma10blk' Alıntı:
benimde 2. araç olarak 2,5 yıldır nivam var ve haftada 160-170 km yapıyorum, bazen pişman oluyorum aldığıma keşke daha konforlu bir araç alsaydım diye ama epeyde masraf yaptım satsam ne alacağım aldığım araçta mutlaka masraf çıkartacak deyip vazgeçiyorum, nivada kendimi iyi hissediyorum, özellikle arazide istediğim yere dalıyorum dal çarpacak boyası çizilecek korkum olmuyor :smiley: problemsiz bir araç bulursanız tavsiye ederim gerçi bütün araçlar için geçerli bu hangi marka olursa olsun belli bir km den sonra muhakkak problem çıkartıyor nivanın masrafı daha hafif yedek parçası ucuz ama kalitesi biraz düşük, anlayan ustayı bulmak zor, yazın klima aramamanız lazım
bence nivası olan bir arkadaş bulun deneyin daha sonra karar verin

Arkadaşım.. Nivanız kaç model.. biraz bilgi verirmisin.. temiz se satarken haber etmeyi unutma...bellimi olur.. ben alırım belki...

Merhabalar,Niva için bildiğim kadarıyla ben de bir şeyler yazayım.
1993 model bir Niva aldığımda CJ 3 ten sonra ikinci arazi aracımdı.
Evde binek başka aracımızda vardı.Niva benim,Şahin eşimindi.
Hafta sonları gezmelerine,yaşlılar yoksa Niva ile gidilirdi.

İzmir'linin gezmesi malum genellikle Çeşme'ye yazlığa gitmek olurdu.
Hiçte kafayı yedirecek,üzecek,yolda bırakacak durumlar yaşamadık.
Sadece bir kere o da otobanda 160 km hız yaptıktan sonra kayış kopardı.
Geceydi,çorap bile bulamadığımız için eşofmanın ipiyle bağlayıp devam ettik.

Aracı, ekmeğini yemiş halde bir inşaat firmasından alıp azıcık bakımla binmiştik.
Bir müddet sonra tek araç olarak hizmetine devam etti.Dağda da yolda da memnunduk.
O sıra otuzlu yaşların ortalarında,gücü kuvveti yerinde,klimayı direksiyonu dert etmezdik.
Tek araç olarak,yerel offroad yarışına girer,hanımı oğlanı alıp aynı araçla eve dönerdik.

Afyon,uşak civarı ava gider,avlanmaktan çok işin offroadu ile uğraşırdık.
Yakıtı,sarsıntısı,yol tutuşu gibi asfalt;çamuru,tırmanması gibi arazi sorunlarımız olmadı.
Vinçler o zaman ateş pahasıydı,kendim marş motorundan tornacı bir abimle vinç yapmıştım.
Araziye gidecek grup bulmak neredeyse imkansızdı,avcı arkadaşlarla o yüzden takılıyorduk.

Tek araca düştükten sonra hanımda mecburen Niva kullanır olmuştu.
Şehir içinde,önünde vinci olan,marjinal bir araçla,üstelik bayan görmek ilginç oluyordu tabii.
Ee o da gençti ve kuru direksiyonu,klimasız oluşunu dert etmiyordu o zamanlar.

Beklentilerinizi ne seviyede tutarsanız o kadar memnuniyet ya da sıkıntı ile karşılaşırsınız.
Herkese kendi aracı güzeldir.Üzerse o araç en kötüsüdür.Bakımı ve ustası iyi olanın aracı iyidir.
Ford Fusion'dan sonra biraz traktör gibi gelebilir ama gittiği yerlerden sonra zevkiniz değişebilir.

Ellili yaşların ortasındayken elbette ihtiyaçlar değişiyor ve Niva ikinci plana itiliyor ama unutulmuyor.
Halen,çok param olsaydı,bir de Niva'm olsa elimin altında diye bakmıyorum desem yalan olur.
Şahsi bilgi ve tecrübelerimden bazılarıdır,yardımcı olmasını umarım.

ttogan' Alıntı:
Merhabalar,Niva için bildiğim kadarıyla ben de bir şeyler yazayım.
1993 model bir Niva aldığımda CJ 3 ten sonra ikinci arazi aracımdı.
Evde binek başka aracımızda vardı.Niva benim,Şahin eşimindi.
Hafta sonları gezmelerine,yaşlılar yoksa Niva ile gidilirdi.

İzmir'linin gezmesi malum genellikle Çeşme'ye yazlığa gitmek olurdu.
Hiçte kafayı yedirecek,üzecek,yolda bırakacak durumlar yaşamadık.
Sadece bir kere o da otobanda 160 km hız yaptıktan sonra kayış kopardı.
Geceydi,çorap bile bulamadığımız için eşofmanın ipiyle bağlayıp devam ettik.

Aracı, ekmeğini yemiş halde bir inşaat firmasından alıp azıcık bakımla binmiştik.
Bir müddet sonra tek araç olarak hizmetine devam etti.Dağda da yolda da memnunduk.
O sıra otuzlu yaşların ortalarında,gücü kuvveti yerinde,klimayı direksiyonu dert etmezdik.
Tek araç olarak,yerel offroad yarışına girer,hanımı oğlanı alıp aynı araçla eve dönerdik.

Afyon,uşak civarı ava gider,avlanmaktan çok işin offroadu ile uğraşırdık.
Yakıtı,sarsıntısı,yol tutuşu gibi asfalt;çamuru,tırmanması gibi arazi sorunlarımız olmadı.
Vinçler o zaman ateş pahasıydı,kendim marş motorundan tornacı bir abimle vinç yapmıştım.
Araziye gidecek grup bulmak neredeyse imkansızdı,avcı arkadaşlarla o yüzden takılıyorduk.

Tek araca düştükten sonra hanımda mecburen Niva kullanır olmuştu.
Şehir içinde,önünde vinci olan,marjinal bir araçla,üstelik bayan görmek ilginç oluyordu tabii.
Ee o da gençti ve kuru direksiyonu,klimasız oluşunu dert etmiyordu o zamanlar.

Beklentilerinizi ne seviyede tutarsanız o kadar memnuniyet ya da sıkıntı ile karşılaşırsınız.
Herkese kendi aracı güzeldir.Üzerse o araç en kötüsüdür.Bakımı ve ustası iyi olanın aracı iyidir.
Ford Fusion'dan sonra biraz traktör gibi gelebilir ama gittiği yerlerden sonra zevkiniz değişebilir.

Ellili yaşların ortasındayken elbette ihtiyaçlar değişiyor ve Niva ikinci plana itiliyor ama unutulmuyor.
Halen,çok param olsaydı,bir de Niva'm olsa elimin altında diye bakmıyorum desem yalan olur.
Şahsi bilgi ve tecrübelerimden bazılarıdır,yardımcı olmasını umarım.

kesinlikle katılıyorum.. üstteki yazılarıma biraz latife katmak istemiştim..

Niva mı sattığım vatandaş hayatında hiç Niva ya binmemiş birisi idi.. beni günlerce tel de aramıştı.. o vatandaşın yaşadıgı şok hala gözlerimin önünde..

Niva ile Türkiye yi gezen , hatta Mogolistan a kadar uzananlar var.. içinizde biraz heyecan var ise.. ve bir otomobil beklemiyorsanız Niva gözü kapalı alınır.. bu aralar bende Bir Niva bakınıyorum..

Arkadaşlar niva için değerli görüşlerinize çok teşekkür ederim,,klima neysede hidrolik direskiyon hangi yıldan sonra standart üretildi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR