Lada Niva Sahibi Oldum Çünkü Avcıyım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bordo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,778

Bordo

Yeni Üye
Herkese salamlar bu forma yeni kayıt oldum ve okudugum bölümlerde bu Lada Nivalar hakkında pıratik ama çokta güzel şeyler ögrendim. Arazili taşıtlara yabancı deyilim elimden cj5 gmc 4x4 sıerra dodge ram 1500 geçti ve hepside kendi sınıfında güzel arabalar. Hala hazırda 4 adat gmc 4x4 kamyonet ve gene işte kullandıgımız gmc yukon jep mevcut. Avcılıga çok fazla ilgi duydugum için ve Marmariste gittigim avlaklar yolu dar taşlı sarp ve dik oldugundan geçenlerde denemek için avda kullandıgım 92 model ladaya hayranoldum ve yanlızca Marmariste ava gitmek için aldım. Şürat teknesi üzerine genis bir çalısmamız oldugundan imalat bölümümüzde boya döseme motor servis var. Birazda ugrasıyı sevdıgımden bu aracı kesinlikle sade ve yalın olarak kendim ugraşıp yapmak istiyorum. Düşüncem arka koltugu iptal edip oraya 2 tane köpegimi koymak[römork kullanmak istemiyorum o yüzden] geriye 30lt lik bir su tankı alttan musluklu tüfek yerinide içeri tavanın altına sürgülü sistemle koyucam sizce bu pureje mümkün olurmu. Diyer bir sorum ise bilgisi olan arkadaşlardan ricam Lada niva yedek parçasını uygun fiyatlı ve güvenilir olarak hangi firmaları tavsiye edersiniz.Saygılar

Etiketler
Ynt: Lada Niva Sahibi Oldum Çünkü Avcıyım

ava tek yada iki kişi ile gidiyorsan ve ikinci bir aracın varsa olur

İzmirde ercan usta var forumdaki nicki erco.Kendisi sarnıç lada servisi ondan bilgi ve parça alabilirsin.Güven oto var birde ondanda alabilirsin

Ynt: Lada Niva Sahibi Oldum Çünkü Avc?y?m

Guven oto ercan abinin servisi. :smiley:
Ustalik,insanlik,durustlu,guven... Anahtarinizi guvenle birakabilirsiniz.

Aracınızı güle güle kullanın hayırlı uğurlu olsun.Parça konusunda istanbul da da güven oto var.Mümin beyler sahibi ilgili,dürüst ve hesaplı çelik motor yetkli parça satıcı sıdr.Bilgilerinize.

Niva sizin için kesinliklle "doğru" tercih, hayırlı olsun... parça konusunda sıkıntı Türkiye genelinde yok, hem de ucuz sayılır...

İlgilenen arkadaşlara teşekürler ve şimdiden bayramınızı kutlarım.

Bordo' Alıntı:
İlgilenen arkadaşlara teşekürler ve şimdiden bayramınızı kutlarım.

Senin de ve tüm arkadaşların da bayramını kutlarım.
Lada nivanın parça sorunu yok. Her şehirde olmasa dahi, kısa zamanda bayilerinden tedarik edilebiliyor. Zaten forumda bu işle uğraşan arkaraşlar mevcut.

sevgili bordo,köpek için arkayı iptal etmene gerek yok.Ben arabada küçük fiber romork kullanıyorum ama sen tercih etmediğine göre benim daha önce (lada kullandıgım yıllar) yaptığımı yapabilirsin..Arka bagaj kapısı yarıdan açılır,kapağın açılmasını engellemiyecek şekilde ön tarafı ızgara tel(aynı zamanda kapak) tampona oturabilen, genişliği araba genişliği kadar arkaya biraz uzayabilir iki köpeklik kafes.Tüfeklik araç içine önermiyorum çünki açık tüfek nakli yasak.Amerikedekiler çok hoş ama bizde yasak.İyi bir profil yada kaporta ustası işine yarar diye düşünüyorum.Rasgele.

müzisyen' Alıntı:
sevgili bordo,köpek için arkayı iptal etmene gerek yok.Ben arabada küçük fiber romork kullanıyorum ama sen tercih etmediğine göre benim daha önce (lada kullandıgım yıllar) yaptığımı yapabilirsin..Arka bagaj kapısı yarıdan açılır,kapağın açılmasını engellemiyecek şekilde ön tarafı ızgara tel(aynı zamanda kapak) tampona oturabilen, genişliği araba genişliği kadar arkaya biraz uzayabilir iki köpeklik kafes.Tüfeklik araç içine önermiyorum çünki açık tüfek nakli yasak.Amerikedekiler çok hoş ama bizde yasak.İyi bir profil yada kaporta ustası işine yarar diye düşünüyorum.Rasgele.

kesinlikle katılıyorum açık tufek nakli konusuna zamanında on koltukların arkası için 2 adet kılıf getirtmiştim cabelasdan çok şık olmuşlardı fakat bir jandarma çevirmesinde 1 saate yakın uğraştım bolt action şarjörlü tufeğin yarı otomatik olmadığını anlatmam tam 45 dakika sürdü....

Tavsiyeniz için sagolun bu hafta kaporta bitiyor oradan dogru fabrikaya orada kalıpçı ustalarımızla biraz kafa patlatıcaz. Her fikir ve tavsiyeyi deyerlendiriyorum projem polyesterden olursa benim açımdan çok iyi olur. Tekne yaparken arada çıkarabilirim

cenk bey zaten jandarmanın görevi avcılara ellerinden geldiğince gıcıklık yapmak bohçacılarada karışmamak ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

bordo bey efendi hani başladık diyorsunuz resimleri atmıyorsunuz merakta bırakmıyalım ladacı arkadaşları demi ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley:
bu arada söyliyim ladanın arazide perfoprmansı çok güzeldir ama bide battımı onu çıkarmaya kolay kolay başka araç gelmez artık traktör aramanız gerekir heleki vinci bağlıya bileceğiniz yer yoksa düz ova gibi biyerdeyseniz
ladanın verdiği güvenle kışın bir çok kec ladayı batırdım ava gittiğin zamanda aracın batması kötü oluyo aracın derdinemi düşeyim yoksa etrafta uçuşan kazlarınmı insan tereddütde kalıyor ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

sevgili Emre,Bende ladayı cihanbeyi kaz avları zamanında almıştım.Çoraklarda batıp,difransiyeller otrdumu toprağa allah yardımcın olsun.Ancak tavana bağladıgım iki inşaat tahtası çokkez beni kurtarmıştır.Birde vinç için uzun murç bulundururdum arabada ,çakardım yere oda iş görürdü.Rasgele..

Lada üzerinde çalısma devam ediyor pazartesi günü kaporta bitti dün ve bugün boyalar kazınıyor sonra tekrar kaportacım elden geçirecek ince ayarlar. Boyadan sonra ki lazım olacak tüm parçaları aldım eksiksiz döseme hazır lastikler ok144 aldım ve yarım ofset cant aldım bir tanesini taktık ve gerekli tadilatları yaptım.Avda hızlanmaya başladı biran önce bitirsem çok iyi olucak. Batma konusuda kıs avlarının tuzu biberi bırak arabayı batırmayı ben kendim bile battım mırık çamurda. Kış avlarımda herzaman bagajımda en az 100m çok saglam parasüt halatım olur sayesinda çok araç kurtardım ve kendimide kurtardım aynı zamanda evde mumlanmıs 550m tek parça hazır halatım var. Bu sene müthiş kıl ördek var haberiniz ola. Selamlar

abi hayırdır 550 metre halatla everestemi çıkaracan ladayı bizde dağcılık yaptık ama onun için 50 metre halat yeterli oluyordu ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
bu arada buralarda fazla kaz olmazdı butaraflardada kaz fazla var hatta bu sabah 5 kaz sürüsü gördüm kıl kuyruklar bizde baharın göç zamanı oluyorlar onun haricindede pek olmaz
cümleten tüm gezen bilirve avcılara erzurumdan slmlar hayırlı bayramlar

Arazi bu ben bı balya ip atarım arabaya avcı arkadaslardı köyden gelendi derken yarısını keser dadıtırım kıymetini bilene. Hayırlı bayramlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR