Lada Nıva Acil Yardim!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nivankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,689

nivankara

Yeni Üye
Oncelikle butun forum uyelerine merhabalar. Oncelikle kendimi tanitayim,ben 22 yasinda hacettepe universitesinde ogrenciyim.Aylardir gezenbilirin catisi altinda lada niva arastirmasi yapmaktayim. Hepsini ayni konu altinda toplamak ayni zamanda da ogrendiklerimi tasdik etmek amaciyla yaziyorum eger konuyu yanlis bir yere yanlis sekilde actiysam mazur gorun nolur. Kismetse bir niva almayi dusunuyorum bu 3. Arabam olacak bundan once 106,civic,ka gibi acı ve masrafli tecrubeler edinmek zorunda kaldim maalesef. Elimde olan paraya da herhangi bir binek arac alarak sıradanlasmak istemiyorum cunku arabaya ihtiyactan cok keyfi bir sey olarak bakiyorum ve ugrasmayi seviyorum acikcasi tabi agir ariza veya kaza disinda:smiley: evim okuluma yaklasik 20km mesafede malum,lpg fiyatlari 3tlye dayandi ve artik binek bir arac bile asiri miktarlarda yakiyor ve sirf biraz daha konforlu diye kmde 5kurus daha az yakacak diye bu rus harikasi lada niva dururken binek bir arac almak istemiyorum. Gelelim asil sormak isredigim konulara. Nivayi asfalt lastikleriyle bir binek arac edasinda faal olarak bakimini eksik etmeden kullanmam mumkun mu sizce? Acikcasi nivadan bir konfor beklemiyorum hidrolik direksiyon falan inemi yok her turlu araci kullanacak kadar biliyorum cunku asil kafama takilan soru zirt pirt ariza vermicek,saglam sadece sehir icinde kullanabilinecek bir arac midir sizce? Tek bekledigim sey bunlar nivadan. Cunku kelimenin tek anlamiyla gordugumden arastirdigimdan beri bu araca asigim acik konusayim baska bir sey almayi dusunmuyorum. Merkezi kilit otomatik cam maliyeti nedir? Hepsinden once ankarada nivayi gozumuz kapali emanet edebilecegim nivanin dilinden anlayan bir usta tavsiyesi var midir? Yedek parca ve aksesuar konusunda gitmem gereken yer? Ben az cok derdimi anlatabildigimi dusunuyorum abilerim,kullanan varsa eger kardeslerimdeb yardim istiyorum cunku araba tercihi konusunda son sansim bu. Saygilar

Etiketler
Ynt: Lada Nıva Acil Yardim!

Merhaba.

Niva sehir icinde rahat kullanilacak bir arac degil, vitesleri kemikli, tepkileri serttir (ben tepe tepe kullaniyorum, o da benim problemim). Zirt pirt ariza vermeyecek olani yasca genc olanidir, lakin elbette garanti veremez kimse (Celik Motor sifirina 60.000 km garanti veriyordu ama her zaman istisnalar vardir). Merkezi kilit maliyeti takilacak urunun ve isciligin ederi belirler (galiba 200 TRL civari bir meblaga mal olmustu bizimki). Elektrikli cam maliyetini bilmiyorum (ne kadar basit o kadar iyi, arazide sigortasi geberince elektrikciye kufretmezsin rolesini, sigortasini nereye monte etti acep diye). Ankara'da usta dendiginde hep Telman Usta tarif edilir (ben tanimiyorum, iyidir derler hep). Yedek parca yetkili saticidan alinmali amma onlarda bile parca kaliteleri degisken (ucuz Cin muadillerden uzak durmali ama zaten Lada'nin orijinal parcalari da kalite konunda problemli). Alsan bir dert almasan bir dert kisacasi..

merhabalar. bence niva alırsanız ister istemez sizi araziye çıkaracaktır ve hayatınıza çok güzel bir pencere açacaktır . hangi araba arıza vermiyor ki.iyi bakarsanız belkide en az arıza veren niva dır. tamiri çok özel ustalık gerektirmiyor ,yedek parçada bulunuyor. sadece şehiriçi kullanım nivaya yazık olur derim ...

Bence nivası olan arkadaşlar bul, tanış onlarla geziye falan katıl, deneme sürüşü yap sonra al yoksa nivadan da pişman olursun. temiz niva bulmakta zor bende 2 sene önce niva sevdasına kapıldım gördüğüm 2. arabayı aldım :smiley: ilkinde alacaktım da arkadaşlar engel oldu aşığın gözü kör misali :smiley: adam edebilmek için 5.000 lira para harcadım sonra adam oldu. senin bu işe ayıracağın bütçede önemli onu da söylersen alternatif araçlar önerenler olabilir. hayırlısı olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,668
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR