Lada Niva 2013 Model

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğaberk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,752

doğaberk

Kamp I
Selamlar,

Nivalara olan merakım yeni başladı diyebilirim, ancak bu ara almayı düşünüyorum. Ancak merak ettiğim birkaç konu var. İlk olarak ABS sadece 2013 modelde mi gelecek? Yine 2013 model hava yastıklı geleceğini duydum. Ancak bir ustayla konuştuğum kadarıyla bu teknolojjileri Niva da yeni kullanıldığı için sıkıntıya neden olabilirmiş. Özellikle ABS arazide aracın kaymasına neden olur diye duydum. Bu durum bana mantıklı gelmedi. Tecrübeleriyle bu sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim. Unutmadan yeni modele klima koyulcak mı onu sormayı unuttum:smiley:

saygılar,

Etiketler
Ynt: Lada Niva 2013 Model

hocam yanlış anlaşılmasın fakat tam bir niva aşığı olarak şunu söyleyebilirim niva safkan bir arazi aracıdır fakat bu aracı araziden çıkarıp asvalt yollara yöneltirseniz sizi rakiplerine göre tatmin etmez ...

diyeceğim odurki eğerki havayastığı gibi bazı özellikler arıyorsanız lada fiyatına eşdeğer ikinci el farklı modellere yönelmenizi tavsiye ederim...
saygılar

Arkdaşlar yeni yılın Nivası hakkında fikri olan yok mudur? Buarda ana distibütorü aradım ancak halen gelicek Niva ların fiyatları belli değil, 2 hafta önce 36 dediler 2 gün geçti 42 dediler dün arkadaşlar aramış 44 ile 46 arası dediler. Telefona bakan bir bey var, her aradığınıda farklı fiyat ve geliş tarihi veriyor, bayileri arıyorsunuz, e onlar hiç bilmiyor. Ne ilginç ticaret anlayışı, anlamadım gitti. Nerde anadolu grubu

doğaberk' Alıntı:
Arkdaşlar yeni yılın Nivası hakkında fikri olan yok mudur? Buarda ana distibütorü aradım ancak halen gelicek Niva ların fiyatları belli değil, 2 hafta önce 36 dediler 2 gün geçti 42 dediler dün arkadaşlar aramış 44 ile 46 arası dediler. Telefona bakan bir bey var, her aradığınıda farklı fiyat ve geliş tarihi veriyor, bayileri arıyorsunuz, e onlar hiç bilmiyor. Ne ilginç ticaret anlayışı, anlamadım gitti. Nerde anadolu grubu

Anadolu Grubu'nun ortakliginin problemli oldugu, gelen Nivalarin 37 binli rakamlara alici bulamadigi (normal olarak), dolayisiyla Niva ya da baska model bir Lada aracin 2011'den beri memlekette dolanamadigi biliniyor. Anadolu Grubu sanirim Lada'yi memlekete getirmeye hevesli, yeni ortak ya da cozum bulmaya calistigi soyleniyor.

Niva makul fiyatina paralel nefis performans saglamasi ile unlu idi ve bu eski bir hikaye artik..

YEVGENI' Alıntı:
Anadolu Grubu'nun ortakliginin problemli oldugu, gelen Nivalarin 37 binli rakamlara alici bulamadigi (normal olarak), dolayisiyla Niva ya da baska model bir Lada aracin 2011'den beri memlekette dolanamadigi biliniyor. Anadolu Grubu sanirim Lada'yi memlekete getirmeye hevesli, yeni ortak ya da cozum bulmaya calistigi soyleniyor.

Niva makul fiyatina paralel nefis performans saglamasi ile unlu idi ve bu eski bir hikaye artik..

Geçen Anadolu grubunu araşmıştım, arada onu da sordum, o şekilde bir düşüncelerini olmadığnı söylediler. E öteki tarafta yukarıda yazdığım üzere Lada Türkiye var. Ancak adı varda kendi pek yok ki hala bayileri bile Niva gelicek mi gelicekse ne zaman gelicek, fiyat ne olacak bir haberler. Zaten bir kısım bayi de Lada bayiiliğini bırakmış durumda. Kısaca bana bunların hepsi bir muamma geliyor.

Bir de Türkiye de hangi marka verilen ÖTV' yi hakediyor ki Lada da haketsin. Yani bu durum bana kalırsa tüm markalar için geçerli.

Daha detaylı bilgisi olan arkadaşlarımız var mı? Gelecebilirse yeni NivalardaABS, Airbag ve çürümeye karşı daha korumalı bir boya olduğu iletildi. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Hayır bunu bekleyeceğime en sonunda 300TDi alıp geçicem ama çıkabilcek masraflar korkutuyor:smiley:

Valla bana 5 adet mi 4 adet mi ne sattık dediler. Ama işte bir tane daha forumlarda aldım diyen duymadım. Nereye gitti bu arabalar?!

or_man_cı' Alıntı:
Kaça satmışlar 2013 niva ları öğrenebildiniz mi?

Valla sözde 2013 yılında 2012 modeli 4-5 kişiye satılmış ancak fiyat için bir 36 dendi bir de 40 bin dendi. Bu artık anormal bir durum gelmiyor çünkü Lada.tr deki tellere bakan sadece 1 kişi var, e zaten şirket sanırım 2 kişiden oluşuyor. Ve bu yetkili veya ne olduğunu anlayamadığım arkadaş kafasına göre hergün farklı birsey söylüyor. Yeni araba içinde aynı söylemler geçerli, insan pes diyor başka bişi demiyor. İşte bu bakımdan bende araştırmaya koyuldum ve bir de sizlere soriyim dedim. Ama yine kimseye ulaşamadım.

Valla aradaşım Niva Nivadır :smiley:

Şehiriçinde küçüklüğünden seriliğinden kullanışlıdır.. arazide hepten doğuştan kullanışlıdır.. bi tek sürekli uzun yol ve kalabalık aileye uygun değil..

İmkanın varsa al bi tane 2010 ortasından sonra çıkan M serisi bas gaza.. ayrıntıları bırak derim..

Klima Pendik-Kaner usta atar..

ABS'ye gelince bi duydum var-yok bilmam ama karın değil buzun üstünde 4 mevsim lastiklerle kimse geçemez önüne 3 sene doğunun kışında beni geçen olmadı en azından.. buzda bile inanılmaz dengeli..

Frenler biraz vasat.. bu 2010 sonrası o da iyileştirildi..

Buarada arasıra aklım daha konforlu ancak elektroniği bol araçlara kaymıyor değil, mesala 2004-2006 model KJ 2.8 veya 2004 G.Cherooke gibi ama amerikanlarda o yıllar itibariyle motorları, şanjumanı ve takımları sağlam kalsa da, ufak tefek ama sürekli donanımları bozulur, uğraştırır, sanayi de haftasonlarını geçirirsin tavsiyeleri ile korkutuyor.

Mesele şu ki, bütçem 55 bin ve alabilceğim en az sorun çıkartan 4x4 aracı almaya çalışıyorum. Ama haliyle kendimce belirli nedenlerle elediğim bazı markalar oldu. Suzuki,Land Rover, Subaru, Dacia, Opel gibi. Peki tecrübeli ve kendi aracı bile olsa eleştirel bir gözle bakan arkadaşlar bana tavsiye de bulunabilir mi? Şimdiden Teşekkürler.

Doğaberk merhaba,

Ben uzun yıllar forumdan Niva'yı takip ettim.Nihayetinde hastalık derecesine ulaştı.
Arada vazgeçip başka araçlar ile ilgilendiğim de oldu.Ama bu süreçte ben farkında olmadan eşim de Niva büyüsüne kapılmış.Baştan karşı çıkmasına rağmen daha sonra o da en az benim kadar istedi bu aracı.

Ve beş gün önce, Samsun'da bulduğumuz 2005 model bir Niva ile, yıllardır beklenen kavuşma anı yaşandı.
Teorik olarak ezberlediğim ve satın alma aşamasında oldukça iyi incelemem gereken aracı, gözümüz kör olmuşcasına, görmeden, vekalet ile aldık.Şükür ki çok önemli bir sorun çıkmadı.Şu an serviste ve ufak tefek toparlama işleri yapılıyor.

Şunu söyleyebilirim ki en ufak bir pişmanlığım yok.İnanılmaz keyifli bir araç.Forumda bu konuda oldukça tecrübeli arkadaşlar,ağabeyler var, onlar çok daha iyi anlatacaklardır.Şunu da söylemem gerek;Antalya sıcağına rağmen,klimasız başka bir araba almayı düşünemezdim her halde!

Bu arada kullanım şeklimiz hafta sonu doğa gezileri için olacak ama şehir içinde memnun olup olmamak da kişisel bir durum.
Uzun yıllardır yeni nesil araçlar kullanmama rağmen Niva ile şehir içinde de bir uyum sorunu yaşamadım.
Taze bir Niva'lı olarak ilk söyleyebileceklerim bunlar.Umarım vereceğin karar hayırlı olur.

Sağlıcakla kal.

Merhaba,malum sitedeki 149344507 nolu ilanı bir inceleyin.
Tanımam bilmem alakam yoktur.Param olsa ki zaten evde iki arazi aracımız var;
Üçüncü olarak bu aracı almayı düşünürüm.Bütçemin geri kalanıyla az modifiye yaparım.
Lastik,biraz yükseltme,uygun fiyatlı bir vinç,altını body deadner kaplatma,guard,şnorkel gibi.
Elbette size üç kapı araç yeterse,merdiven şase olmayışı sorun değilse,korozyonu dert etmezseniz.

CJ 3 ten sonra ikinci arazi aracımdı.Üç yıl mahalli offroad yarışları dahil tepe tepe kullandım.
Hiç çekilmedim,çünkü batmadım ama çok kişiyi rescue service gibi kurtardım,çıkardım,çektim.
Gerçekten hor kullandım ama hep bakımlıydı ve her zaman araziye girmeye hazır tuttum.
Zaten işin özü aracınızı mutlaka bakımlı tutmanızdan geçiyor.Hafta sonu kullandınız,hafta içi bakınız.
Temizliğini yaptırınız,seslerini,tepkilerini,titreşimlerini dinleyiniz.Yağını suyunu devamlı kontrol ediniz.

Elbette vazgeçilmez değildir ama bağımlılık yaptığı da gerçek.Servisi,parçası,vergisi uygundur.
Alınış fiyatıda uygun olduğunda acımadan kullanmak mümkün oluyor.Eskilerde konfor yoktu.
Mecburen Japon araçlarına yönlendik ama 15-16 yaşındaki araçlara bütçe ancak yetebiliyor.
Onda da yine dikkat etmeye çalışıyoruz,parçası biraz tuzlu geliyor.Kolay kırılmıyorlar gerçi.
Fakat Niva olunca bas gaza durumu,hafiflik,ucuzluk hemen öne çıkıyor.
Klima ve power direksiyon da nosunu verdiğim modelin artıları oluyor.

Başka araçlara gönlünüz kayarsa diye endişe etmeyin,bütçenizin artanını yedekte tutun,saklayın.
Ola ki tatmin olmadınız,gözünüz başkasına bakıyor,o zaman yedek akçeyi kullanırsınız.
Niva bir iki aşağısına verdiniz mi elden çıkar.Beş kapı olur,otomatik olur,Amerikan olur,Japon olur vs.
Şahsi bilgi ve tecrübelerimden bazılarıdır,yardımcı olmasını umarım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,667
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR