Lada Nekadar KOnforludur,ne kadar çabuk çürür

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pharmasist Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,280
Ynt: Lada Nekadar KOnforludur,ne kadar çabuk çürür

Buradan pharmasist arkadaşıma selamlarımı sunuyorum. İnşallah ladayı almadan yazıyorum. Bu aracı kullandığımdan dolayı size bir iki tecrübemi aktarayım. Yorum sizin.
1991 yılılnda 1987 model niva aldım. Saç aksamındaki civatalardan hiç birini tornavidayla sökemedim. Hepsi kırılarak yuvalarından ayrıldı. Küçük parmağımın tırnağı büyüklüğünde bir kireç taşının ucu arazi şanzımanını kırdı. Arabam evin yanıda iken bir sabah çalıştıramadım. Daha önceden de benzinli aracım olduğu için motordan anlardım. Her şey güzel elektrik geliyor, benzin geliyor ama çalışmıyor.
Okuldan her gelmemde ve fırsat buldukça uğraşıyorum. Ama yok çalışmıyor.
Aradan 10 gün geçti tekrar çalıştırmak için. Hemen çalıştı. Niçin çalıştı, ne yaptım da çalıştı onu da anlayamadım.
Manivelası vardı. Yolda giderken boşa alınca stop ederdi. Manivela ile çevir de dur. Zorla çalıştırırdım. Rolantisini yükseltirdim yine de boşa alınca stop ederdi..
Malzeme sıfır adilikte. Her civatası ve vidası yalama olur. Bir kere sıktığın vidayı ikinci kez sökemezsin. Çünkü yalama olmuş. Değiştirsen sert vida taksan karşı taraf yalama olur.
Eğer almamış iseniz sakın almayınız. Almış iseniz masraf yapmadan elinizden çikarın.
Yolda gidişi, az yakışı ve yerden yüksekliği sizi yanıltmasın. Bir de şunu söyleyeyim. Lada normal olarak önden çekişlidir. Araziye takdığınızda arkalar devreye girer. Ön akıs sonuna doğalmatik takamazsiniz. Bu yüzden boşta da kullansanız dört akis de döner.
Çoğu arazili araçların ön akıs sonlarına takılan doğalmatiklerle ön akis ve defransiyel boşta kalır. Otomobil sürer gibi seyahat edersiniz. Ladada bu mümkün değil.

Etiketler

Lada nın kalitesine bir şey diyemem. Çok kaliteli olmadığı kesin. Fakat bu paraya bundan daha iyisini almanız zor. Bir arkadaşımızın Jimny si vardı. 4 kişi kara girdik, motor taşımadığı için kaldık. 1300 motor kötü olmuş. Dün akşam Lada ile yaylaya çıktım. Yaklaşık 50 cm karda, zincirsiz, alfast lastiği ile ve orta kilit olmadan çıkabildim. Bir süre önce ise çamur bir yola girdim. Rampada kalınca geri çıkmak isterken kaydım yamaca dayandım. Gönül rahatlığı ile sürte sürte çıktım. Netice araç ve bakımı ucuz olduğu için arazide rahatlıkla kullanabilirsin. Vitara daha iyidir fakat asfaltta iyidir. Arazide Lada dan daha iyi olacağını düşünmüyorum. Ayrıca parçası da daha pahalıdır.

ANTİKACI61' Alıntı:
Yolda gidişi, az yakışı ve yerden yüksekliği sizi yanıltmasın. Bir de şunu söyleyeyim. Lada normal olarak önden çekişlidir. Araziye takdığınızda arkalar devreye girer.
Bu araçlar önden çekişili değildir. lada 4x4 ler sürekli 4x4'tür bunu aracı lifte kaldırarak denedim.
Ladalarda Arkalara %60 önlere %40 güç dağılımı vardır. arazi şanzımanını kilitlediğinizde ön ve arka tekerlere eşit güç dağılımı sağlar.
Konforsuzdur doğrudur. Yakıtı ise bence çok ideal benimki 100 km'de 9,3 litre benzin tüketiyor . Standart halinde bile bir çok arazi aracından arazide daha iyidir.

İyi güzel de 1987 nere 2011 nere?

2008'de 2007 model Niva aldım (ilk ve tek aracımdı, inşallah yanılmamışımdır diyerek biraz korkarak aldımdı) 3 yıl-50/60 bin Km dere-tepe yaz-kış bindim... Doğunun karında kışında, yaz gelene kadar bir tek araç sollayamadı Nivayı (karda-buzda aynı yazın gittiğim gibi giderdim)...

Evlendikten ve bebeden sonra mecbur kalıp sattım (2008 4x4 Tata Xenon aldım) ama aklım onda kaldı :smiley:

Fırsatım, imkanım olsa gene alırım... 2. araç ve dağ-bayır için bulunmaz araç...

abi lanet olsun senin içindeki NİVA sevgisine... ;D ;D ;D...bayburttan atla gel bi ara trabzona agırlayım seni...

Kardeş çok sağol... bu aralar çok yoğunuz ve misafirlerim var. Araklı-Bayburt Tüneli bitince yol yarı yarıya kısalacak inşallah daha çok görüşürüz. Görüşmek üzre...

merhabalar hem lada hem vitara kullanmış olan biri olarak birkaç sözüm olacak..ben de nivaya bindim ..hem de 2009 yılında sıfır kilometre niva almak gibi 100 kişinin 98 inin aptallık olarak nitelyeceği istanbulun göbeğinde yaptım bunu..ee rahat durmadım da yükselttim büyük ebat lastik taktım,ZORLADIM DA ZORLADIM..sonuç 10.000 km de baskı balata değişti birkaç kez yolda kaldım,yarım metre karda gitti tabi ama yeni yağmış toz karda.gitmediği noktada da öyle zorlamaya gelmezdi dumanlar çıkarmaya başlardı :smiley:,bitmedi 20.000 km olmadan motor yağ kaçırmaya başladı vs...suç nivada değildi lakin..ben fazla zorlamıştım gaza gelmiştim... çünkü gezenbilir niva başlığını her incelediğimde öyle bir gaza geliodum ki bu gazla kralı gelse önümde duramazdı..ama niva DURDU..araç haklı sonuçta fiyatını düşününce beklentileri olabildiğince düşük tutmak lazım ki hayal kırıklığı olmasın..sonuçta nivayı zorlamazsan, modifiye etmeye çalışıp yormazsan,offroad dediğin şey ava gidip kazayla sapladığın kardan çamurdan çıkmaksa NİVA İŞİNİ GÖRÜR...suzukiye de değinmeden olmaz 2 yıl 2004 g.vitara kullandım BENİM OFFROAD DİYEREK NİVAYLA YAPTIĞIM HERŞEYİ vitarayla da yaptım.konforluydu,kaliteliydi,tamirci yolunu unuttum..gel gör ki 2004 niva 12-13 bine alınır ama vitara neredeyse 2 katı.KARŞILAŞTIRILMAZ ABİ...gücünüz yetiyorsa vitara derim...saygılar

bu arada niva konforlu mudur..tabiki değildir.... ;) öyle bir iddiası da yoktur..

Lada ve konfor kavuşamayan iki sevgili gibidir ama arazi kabiliyeti birçok aracın çok üstündedir son olarak iyi bakarsan çürüme sorununu geciktirebilirsiniz ama engel olamazsınız şasi,siz araç olduğu için aracın bağlantı ve kaynak noktaları daha çok çalışır ve burkulur sonuçta oluşan çatlaklara bakım olmazsa çürür

Selamlar. 1991 yılında 4 yaşında. Eski modellerin temeli üzerine yenileri inşa edilir. Eskisi ne idi ki yenisi o olsun. Bu gün piyasaya bak 3000 TL'ye hiç bir arazili araç bulamazsın. Ladanıın nıvasını 3000'e veremezsin. Arkadaş eczacı bırakın vitarayı alsın.
Umarım bu yazılanlardan faydalanır.

Bence gereksiz yere lada nivaya sallamışsınız,
bu aracın ki her araç için bu geçerli standart ölçüleriyle ve lastik ebatlarıyla oynamadan kullanın abicim bakımlarınıda doğru dürüst yaptıktan sonra bakın bakalım lada 4x4 den baska fiyat performans işletim masrafı olarak ülke piyasasında başka araç varmı yokmu bence yok malesef ne suzukisi ne amerikanı nede landı
ağır offroad yapan da var kamptı geziydi avcılıkta yapan da var dünyanın her coğrafyasında kullanılan ve aynı kasayla kullanılan daha da önemlisi üretimi devam eden ve edecek bi konsept aractır kendısı

bakın kıyaslanan herhangibi arazi aracını düsünün hangisi en dayanıklı yada nivadan dayanıklı dıyorsanızda diyorsakta aslında yanılıyoruz tabanını çürütmediğimiz bir niva bence hertürlü en zor eskiyen kullanımdan kalkan araç olucaktır çünki hala üretiliyor aynı versiyonları ve parçalarıyla ve uygun fiyatta

konfor konusuna ben kesınlıkle katılmıyorum bence arazi aracları içinde konforu 10 üzerinden 6 dır ne defender yada samuraidir dır nede çeroki disco landcruiser arasında bi konforu vardır şehir içi otobüslerinde senelrdir kamburu çıkmıs biri olarak bana mercedes kıvamında gelir bu ulkede senelrce şahindi torstu broadwaydi kullanıldı heryerine her işine aman çok konforsuz bu araçlar dendimi yok yanı onlarla aynı belkıde daha konforlu olarak dusunmek gerekir modelli bi nivayı abartmaya gerek yok bu konfor olayını

ancak arazi dedinmi orda bu çocuk konusur nivayla girdiğin heryere aynı cevvallıkte giremessin girersende ya defenderin vardır yada paran bende ikisi de yok:smiley:

klimayı kafaya takanlar için şöyle demek isterim herkes aracında olsun ister ama ne kadar kullnmak ister işte o beklentiye kullnıcıya göre değişir şahsen ben çoğrafya itibariyle gerek duymadım çok sıcak olursada camları kelebekleri açarsın bı sıkıntı yok

taşıma kapasitesi kafanıza takılmasın istenince 6 zorlayınca sekiz kişi ormanda dağda dolasırsınız bagaj derseniz herkes defenderla kıyaslıyo yok abi standart binek bagajında koltukları yatan bi araçtır çok lzım za tavan sepetiyle 2 misl yap odunda taşı malzemede

yakıt tüketimide binek araca göre 1-2 litre fazla arazi aracına göre 3-4 litre azdır bu araç şehir içi 10 litre benzin 11-12 lt lpg tüketir seat leonun standart 1,6 motor katolog ta yazan ş içi tüketimi 10 litredir

yani bence bu konuda kullanan zaten tüketimine razı kullnmayan da şehir efsanesine uymus niva çok yakıyo neye göre çok yakıyo abi

yani özetle biraz özen gösterip araba muamelesi yapılan niva ömürlük araçtır

arazide parça kırmayan araç yoktur şimdi niva neden iyidir çünki lada niva her yere girer çıkar arıza yaparsa alt takım şanzıman defransiyel akisler vs komplesini 3000 tl ye sıfırdan alır takarsınız ama diğer araçlarda sadece 1 akis için servis sizden 2700tl ister niva arazi aracıdır öyle doğmuş öylede yaşayacaktır ;)

ben afyon sultandağında 2011 in başında 86 model nivamın ön defransiyel kulağını kopardım ve üç ay böyle bindim 2 kerede offroad gezisine katıldım sonrada tamirciye yürür vaziyette gitti ve yarım günde yapıldı daha sonra 6 yada 7 offroada daha katıldım halen aynı aracı kullanıyorum bence niva

Kişiye yönelik bir yorumum yok ancak başlık altında yazılan bir çok arıza bakımsız araçların verdiği rutin arızalardır.Ben 2004 yılında aldığım 1998 model nivamla yapmadığım yol zorlamadığım arazi kalmadı kar,çamur buz vs.. http://nivatr.com/nivaForum/index.php?board=33.0 sekmesinde faaliyetlerimi görebilirsiniz.Aracımı alırken araştırarak ve deneyerek aldım karşılaştırmalar yaptım.Arazi araçları arz talep ikilisinin ürünüdür niva basit bir arazi aracıdır.Antalya Alakır vadisinde offroad sırasında derenin ortasında son sisitem gösterişli dev gibi bir aracın motoru birden sustu(marka belirtmek istemiyorum) aracı çalıştıramadık derenin kenarına çıkardık motorun heryeri kapalı kutu altıda dahil çoook uzun bir km çekerek Antalya ya indirdik.Antalya Korkuteli İmecik yaylasında karın ortasında seyir halindeyim nivamın motoru durdu tık yok kısa bir araştırmadan sonra distrübitör kapağının içinde bir kömür var kırılmış kömürü temizledim yerine 0.75 elektrik kablosunun bakırını çıkarıp güzelce yerleştirdim distrübitör ile temasını sağladım kapağı taktım bastım marşa devam ettim.Sanırım söz konusu olay doğaya açılmak uzakları keşfetmek ise bence niva.Kalan araçta distrübitör arızası çıktı ve parça bulunana kadar otoparkta 3 ay yattı.Ben eve dönünce sanayiye gittim 6 liraya bir kapak aldım ve değiştirdim.En son olarakta Antalya-Rize/Ardeşen yaptım yolu biraz uzatarak 1540 km seyrettim kış şartlarında.En son yaptığım faaliyete ait resimler http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=4247.0 linkinde mevcut.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,819
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR