lada alirken nelere bakilmali ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguzhan3434 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,512

oguzhan3434

Zirve
oncelikle yakinlarda malum sitede olan 2 araci inceledim birisi turuncu 25bin tl olan digeri yesil 15500 tl olan araclar.araci 2 hafta da bir kemerburgazda kullanicam gunlukte ortalama 20-30 km yol yapiyorum.grand cherokee 5.2 sahibiyim bu arac yakitindan dolayi biraz uzuyor ( sahibinden 156847752) birde bildiginiz uzere herseyin basina sensor koymuslar pek arazi yapilicak araba degilmis bunu anladik.
bu araci verip bir niva alinir mi ?
alirken nelere bakilmali ?
kac inch lastik bu araci zorlar ?
duz yolda ne kullanmali arazide ne kullanilmali ?
fiyat olarak ne verilmeli ?
motor yakiti nasildir ?
performans olarak nasil bir aractir ?
hidrolik direksiyon takilabiliyormus yaptiran varmi arazide rahat olurmu ?

Etiketler
takas etmek istedigim arac bu.

ImageUploadedByTapatalk1394643428.478234.jpg

ImageUploadedByTapatalk1394643447.794731.jpg

ImageUploadedByTapatalk1394643467.843925.jpg

ImageUploadedByTapatalk1394643487.726720.jpg

Ynt: Lada Alirken Nelere Bakilmali ?

Hocam öncelikle sitedeki ilanlara bende baktım turuncu gercekden özenli dizilmis ama birebirde görmek çok önemli aracı sitede durduğu gibi durmaz aracınız güzel lakin sunu altınız cizmeliyim bende doblo vardı niva döndüm ciddi bir konfor farkı var ama spor koltuklarla hallediyorlar yakım zamanda bende yapcam izlenimleri paylasırım ... Araca hidrolik yapıyorlar ama ustasını düşürmek çok önemli yaklasık olarak 1000 - 1500 arası yapıyorlar klima yok bunlar çözülmeyecek sorun değil tabiki ... Parcaları sattıgınz arabanın üçde bir fiyatıı ...yakıt konusu bende suan lpgde 30 kurus benzinde 55 kurus yakıyorr .. sağlam arabalar kolay kolay yolda koymaz ...Parcalarının cogu tofasla uyumlu :smiley:

Niva alırken çok fazla şeye dikkat etmenize gerek yok. Turuncuyu fazla abartmışlar. Niva zaten standart haliyle oldukça iyi performans verir üzerine ne koyarsanız koyun çok fazla bir yetenek eklemiş olmazsınız. Hidrolik taktıranlar var oldukça da memnunlar ama ya gidip orjinaline 2000 vereceksiniz yada uygun bir çıkma bulacaksınız ki epey bir araştırmanız gerekecek.
Nivada tek dikkat edilecek mevzu çürük çarık motor ve arazilerin düzgün çalışması hepsi bu. Gerisi zaten sizin hayal gücünüze kalmış, sadece gösteriş amaçlı aksesuar.
Öyle bir niva alın ki kaldığı yerde arkanıza bakmadan evinize dönebilin. Ucuz ama sağlıklı bir niva en iyi nivadır. Arazide canınızı yakmaz aman kırıldı aman vurduk derdin olmaz, kırılırsa kırılsın çamurluğu 60 lira :D
Yakıt olarak da çok yüksek değil ama az da yakmıyor, sürekli arazide benimki şu an 60 kuruş civarı tüketiyor. Benim binek aracım normal asfaltta 28-30 yakıyor ama eminimki onu aynı araziye o dik yollara vursa o da 60 kuruşu yakar. Yani Niva yakıtın hakkını verir.
Asfaltta da binerim diye düşünüyorsanız cherokeeden sonra hayal kırıklığı yaratabilir.
Hüdoffda bir gün denk gelirsek benim takaya biner, dener ona göre karar verirsiniz.

her hafta sonuda kemer e gidiyorum ama hic lada ya binmedim hic gormedim de neden kullanilmiyor diye de merak ediyorum.suziki ile lada arasinda kaliyorum ikiside ucuz uygun arabalar suzi nin yedek parcasi pahali olucak gibi seyler duyuyorum.lada daha duz mantik gibi duruyor.iki araba yapip birini arazide birini asfaltta kullanmak istiyorum

Asfaltta da binerim diye düşünüyorsanız cherokeeden sonra hayal kırıklığı yaratabilir.

Bence ana karar noktası bu cümlede.
Evinizin dibindeki dağ bayırda offroad yapmayacaksanız asfaltta da bineceksiniz demektir.

sakyuz' Alıntı:
Bence ana karar noktası bu cümlede.
Evinizin dibindeki dağ bayırda offroad yapmayacaksanız asfaltta da bineceksiniz demektir.
Asfalttan kasıt tabi ki 50-60 km lik yollar değil, 500-600 km gidip geleyim manasında.
Bir niva ile akdeniz turu yapmak var, birde cherooke ile! Ama ormanda da bir niva ile rahat rahat dolaşmak var birde cherokee ile!
Yani amaç arazi ağırlıklı ise hem işletme gideri hem arazi performansı olarak en iyi tercihlerden biridir şahsi kanaatim.

Bu tamamen sizin zevkinize, içinize sinmesine bağlı.
Şahsen benim nivayı tercih etmemdeki sebep istediğim gibi keser modifiye eder, rahat rahat acımadan dağa taşa sürerim düşüncesiydi. Üstelik parçasının ucuz olması çok büyük bir avantaj. Defender da arazi için güzel araç, hatta arkasına bir yatağın sığması çok iyi bir özellik ama bilemiyorum tamamen ihtiyaçlarınızla alakalı.
Lada defenderdan daha ucuza mal olur, vergisi çok düşüktür, yedek parçası çok ucuzdur, aks mesafesi defenderdan daha kısadır dolayısıyla tümsek aşmada daha kabiliyetlidir.
Defender nivadan daha sexidir, daha tok görünür, daha geniştir, bagaj derdi olmaz, çok daha güzel modifikasyon yapılır, motoru güçlüdür....
İkisi de arazide iyidir, ikiside orta seviyede yakar, ikiside uzun yolda çekilmez...
Vs. vs..

Birde şu var ki sizin araç arazide masraf çıkarmıyorsa ladadanda defenderden de kat kat iyidir.

vazgectim ya konustugum hic kimse tavsiye etmedi bu aractan inersen zevk vermez dediler.biraz yakiti vergisi yedek parcasi yuksek ama deger diye dusunmeye basladim bide bugun kamuflaj yaptik guzel oldu yine bi heveslendim acikcasi

ImageUploadedByTapatalk1395347985.598666.jpg

ImageUploadedByTapatalk1395347994.531540.jpg

konuyu baştan itibaren okuyordum.. ve..

'' ya bu adam kafayı yemiş '' dedim ;D

bu arabadan sonra Niva ya binseysiniz 10 saniyede inerdiniz emin olun !!!

Nivayı kötülemiyorum.. tam bir arazi arabası.. ama asfaltta gitmezzzzz.... Niva binek olarak binilmezzzz.. bunu bilirim bunu söylerim.. haa.. kardeşim ben eşek niyetine binecegim.. ayrıca asfalttada etrafa baka baka aheste aheste giderim.. konfor monfor aramam derseniz alın..

ama Niva mı Suzuki mi derseniz.. tartışmasız Suzuki derim.. hem asfaltta hem arazide size bırakmaz..

ben önümüzdeki günlerde bir Niva düşünüyorum.. benim 2. aracım olacak.. zaten otomatik bir binek arabam var.. o bana yetiyor.. Nivayı sadece haftasonları kırıp dökmek için istiyorum...

arkadaşlar işim gereği hergün ortalama en az 200 km yol yapıyorum ve araziye falan girdiğim için nivaya heveslendim formda okumuştum rahatsız falan diye ama ben dinlemedim aldım 5 ay kullandım ve şunları söyleyebilirim toprak yolda çok güzel bir araç niva ama içinde sohbet edemezsiniz telefonla konuşmak zevk vermez en önemlisi aksam eve gelince ailemle vakit geçiremeden hemen yorgunluktan uyuyordum fazlasıyla rahatsız bir araç ve sonra sattım nivamı çok sevmeme rağmen ve terrano 2 aldım ve iyiki almışım diyorum çok çok rahat ve konforlu artık yorulmuyorum, daha zevkli araç kullanıyorum bu yüzden sakın o aracınızı satıp veya takasa girip nivaya binmeyin ama çamurda orda burda kırarım dökerim diyorsanız o zaman alınabilir. başkada bir işe kullanmayın benden size tavsiye.saygılar

Jeepten sonra Lada Niva ile mutlu olamazsınız.Bunu neye dayanarak söylüyorum daha önce bu değişimi yapan arkadaşlarım oldu ondan. Ayrıca Ladanın ilk alım maliyeti sizi yanıltmasın eğer Jeep gibi kullanacağım derseniz sanayiye harcadığınız para bir süre sonra bir Lada parası da eder.

Eğer yürütme maliyetleri bütçeyi zorluyorsa iki modele geçmeni tavsiye ederim şu anda.

Jeep XJ kasa araç veya Defender Ford motorlu ( Puma olmasa da olur,Ford motoru olsunda). Bu iki aracın ortalama hale getirilmesi veya orta derecede hazırını almak 35 bin civarı bütçe ister ama sonrasında rahat edersiniz.

Defender daha konforsuz ama yürütme maliyeti daha ucuzdur XJ'ye göre, biraz daha konfor ayrıca günlükte kullanırım arada sırada derseniz ise XJ.

Defenderlerın değeri ülkemizde anlaşıldı fiyatları uçtu gitti, XJ kasa araçların değeri de bir ara anlaşıldı sonra herkeste bir Toyota ve/veya almışken ZJ al sevdası sonucu XJler biraz geri düştü.Ama yakın zamanda yine değerlenecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR