L200 şase ve alt bakımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emre südaş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,395

emre südaş

Ana Kamp
Yer
ADANA
Web
www.deepro.com
merhaba arkadaşlar,

İkinci el aldığım 2007 4x4 intensimin altına eğlip baktığımda teker bağlantılarında çeşitli cıvata ve somunlar, yer yer makaslarda ve şasenın bazı noktalarında korozyonlar mevcut. Paslanan bölgelere nasıl bir uygulama yapabilirim? Aracı lifte alıp uygulanabilecek önerebileceğiniz bir koruyucu sprey ya da başka bir yöntem varsa bilmek isterim teşekkürler.

Etiketler
Ynt: L200 şase ve alt bakımı

Aracınız daha önce kaza geçirmiş mi ? olmaması gereken bir durum

aracımın herhangi bir kazası yok . Şasede herhangi bir yamukluk eğrilikde yok. şasenın sadece yeri gören alt ksıımlarında ufak noktasal paslanmalar var. Eğer arazide yere sürtüldüyse yada taşlar çarpıp o bölgelerin boyasını sıyırmışsa olabilir diye düşünüyorum.

Pütür kaplatabilirsiniz. İmkanınız varsa ziebart benzeri yerler paslanma önleyici işlem de uygulayabilir bu kaplama işleminden önce. Zift kaplatmayın, zamanla nem alıyor, faydadan fazla zarar.

zehirli astar boya dedikleri malzemeyle önceden temizleyerek tabi bakımını yaptırabilirsiniz

aynı durum benim kamyonetimde de epey fazla var. yazı bekliyorum
Marshall hammerite pas üzerine pistola ile direkt atılan boya ile kendim boyayacağım .
:smiley:
pastaki kabukları tel fırçayla fırçalayıp dökün, basınçlı yıkama ile yıkayın , kuruduktan sonra da boyama işlemine başlayın.
benimkindeki paslanma genel olduğu için böyle yapacağım, sizin ufak tefekse, sadece o kısım üzerine fırçayla da sürebilirsiniz.

elim değerse arka makasları da değiştireceğim. yük taşırken kırıldılar, her iki tarafa da ikişer tane kalın yaprak taktım en alta, ama bu sefer de çukurlarda çok sallıyor, çıkmadan bulup ikisini de ağır hizmet tipi makaslarla değiştirmeyi düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR