L200 Lastik Seçimi İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahk40056 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,081

ahk40056

Ana Kamp
selam arkadaşlar.

2010 model uzun kasa 4*4 178 bg instyle L200 araca kışın ve çamurda kullanmak üzere lastik alıcağız.Aracı Arazide çok kullanmıyacağız daha çok asfaltta kullanıcağız.Fakat çamura girdiğimizde rahat çıkabilmesini istiyoruz.bazı arkadaşlar at lastiklerin ıslak asfaltta çok kaydığını söylüyorlar böyle bişey varmıdır gerçekten?
marka olarak lassa bridgestone good yeardan baska düşünmüyoruz.sizce BRİDGESTONE DUELER AT 694 LASSA COMPETUS ve GOOD YEAR WRANGLER AT/R lastiklerinden hangisini seçmeliyim.Veya başka bu üç markanın başka hangi model lastiğini tavsiye edersiniz.Acil yardım edereseniz.ctesi günü değiştireceğiz.

Etiketler
Ynt: L200 Lastik Seçimi İçin Yardım

Bu lastik olayı öyle birşeyki, kuruda iyi olan ıslakta kötü, karda iyi olan çamurda kötü, çamurda iyi olanda asvaltta, karda ve ıslakta kötü performans sunuyor.
Ben 3 takım jant ve lastik kullanıyorum, standart lastiklerini yaz mevsiminde, kışın ise kışlıkları, araziye gireceğimde MT lastiklerimi kullanıyorum.
Bu forumdan öğrenebildiğim kadarıyle, bu 3 özellikten en iyi verim alabileceğiniz lastik; BF Goodrich AT.Bu lastiğin youtubede Çamurdaki videolarını izledim, hiçde fena değil.
Forumda, bu konuda çok bilgili arkadaşlar var, en kısa zamanda cevap vereceklerdir.

BF Goodrich AT/R, Goodyear Wrangler AT/R ya da Cooper ST diyebilirim..
AT/R ler ıslak asfaltta tabiki asfalt lastiklerine göre daha kolay kayar.
Arazide randımanlı ama asfalt için de güvenli kullanım sağlamak için genelde BF Goodrich AT/R kullanıyor insanlar.

ben aracımda 265/75/16 bfg AT kullanıyorum yaklaşık 1sene oldu.

ıslak asvaltta beni ve aracı rahatsız eden bir kayma ile karşılaşmadım.Aracım normalden 7-8 cm daha yukselmesine rağmen.
buz ve kar performansından menunum.
arazi çamur performansı ise mete'ninde dediği gibi, youtube videoları sizde yeterli kanaatin oluşmasına yetecektir.

ben memnunum asvalt arazi karışımı ve görsellik karışımı bir lastik düşünürseniz öeneririm.
yeni bir lastik alacaksam ve yine bfg at all training modelini alırım.

MT çamur için ise cooper sst veya turbo insa

banada sitedeki arkadaşlarımızın tavsie si olan yokohama geolander go 11 kullanıyorum at serisi çamurda da iyi gidiyor karda da iyi performans kuru havada problemsiz yağmurda orta şekerli diyebilirim

dediğim markalardan bana uyan en iyisi bfg AT heralde.yardımlar için herkese tesekkur ederim.

yanlız 2 farklı modeli var .all traning modelini tavsiye ederim arazi koşullarına daha uygun desenli. benim kullandığım .genelde herkes all traning kullanıyor.

gakyildiz' Alıntı:
merhaba, 2006 ve üzeri l200 de 35" (315-75-16 vs) ebat lastik kullanan var mı?
yabancı sitelerde vardır be tr de görmedim.
Benim 31'' sürtme yapıyor.
Forumda prontobasso nickli arkadaş 33'' kullanıyor ama çamurluk içinde tadilat yaptı

Süspansiyon ve kupa yükseltmesi ve traş ile sürtme çözülür.
Aks ve diğer aktarma sistemleri açısından merak ediyorum.

gakyildiz' Alıntı:
Süspansiyon ve kupa yükseltmesi ve traş ile sürtme çözülür.
Aks ve diğer aktarma sistemleri açısından merak ediyorum.
Zaten ofsetli jant ile 31'' sürtme yapıyor. Orijinal jantı ile sürtme yapmıyor.

gakyildiz' Alıntı:
merhaba, 2006 ve üzeri l200 de 35" (315-75-16 vs) ebat lastik kullanan var mı?

Oldukça iddalı bi ebat.
Bu ebat için ayrıca taşıyıcılarda revizyon gerekebilir.

ben Pirelli Scorpion0 ATR 265 70 R16 ebatlı lastik kullanıyorum. kullanım kitabında kullanılması gereken lastik ebadının bu olduğu yazılı.

otoyolda özellikle 80-90 kmnin üzerinde balans problemleri yaşatıyor. yurtdışı forumlarda da baktım, bu lastiği kullanan hemen hemen herkes söylediğim şekilde balans problemleri yaşadığını yazmış

edit : aracım 2003 L200 4wd warrior.

İyi bir balans işleminden sonra sıkıntı kalkar.
En azından kalkması lazım diyelim.

Bir aydır araştırıyorum yüzlerce yazı ve test inceledim ve sonunda Cooper Discoverer STT 33x12.5x15 te karar kıldım dolayısıyla tavsiyem bu yönde olacak... Bu tercihi yapmamdaki en önemli nedenlerden biri görünüş ve kendi sınıfında en az ses yapan lastik olması, kaldıki kimileri bu lastikleri MT olarak sınıflandırmıyorlar. Çamur lastikleri içinde yağmur performansı en yüksen olan lastik olmasıda bu lastiği tercih etmemde önemli etken. Sonuç olarak kulanıcı olarak görünüşe önem veriyorsanız, zaman zaman araziye çıkar dağ tepe gezer şehir dışında vakit geçiririm diyorsanız, yağmurda en iyi tutuşa sahip olmasına rağmen bir A/T ye göre daha dikkatli olurum diyor ve biraz daha gürültülü olmasına aldırmam diyorsanız Cooper STT tavsiye ederim (sonuç olarak kişisel ihtiyaç ve beklentilerdir lastik seçiminde belirleyici olan), saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR